Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Károsítja a makkomat ha nem...

Károsítja a makkomat ha nem húzom rá a fitymát?

Figyelt kérdés
Hátrahúzva tartom a fitymám és mostanában jött az info hogy nem lesz ez így jó és kárt okozok, és később fájdalomhoz vezet. De emellett ismerek olyat aki régóta így tartja a fitymát és ő csak pozitívan éli meg h nincs bőr a makkján, focizik sportol és nincs gondja vele. Nem is veszi észre hogy hátra húzva van.

tegnap 10:19
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Ha szűkületed van, akkor valóban okozhat problémát, mert elszoríthatja a keringést a makk alatt. De ha nincs szűkületed, akkor semmi káros hatása nincs.
tegnap 10:45
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Fűl nélkül is meg lehet lenni,azt is le kell vágatni.
tegnap 18:15
 3/7 anonim ***** válasza:
27%

De miért tartod úgy? Mármint ha semmi hasznod belőle miért "szeded le" a védőréteget róla?

El lehet lenni fityma nélkül, ne értsd félre, úgy is, ha hátrahúzod...a baj az, hogy esetleg kirepedezik, bevérzik, sebes lesz.

Arra van a fityma, hogy azt védje. A természet ne marra találta ki, hogy szabadon legyen, el van úgyis, de ha nem muszáj? akkor minek tartod úgy,

tegnap 20:25
 4/7 anonim ***** válasza:
71%
Nem károsítja.
tegnap 20:27
 5/7 anonim ***** válasza:
37%

3: "kirepedezik, bevérzik, sebes lesz. Arra van a fityma, hogy azt védje"

Látszik, hogy fogalmad sincs arról, amihez hozzászólsz. Nekem évtizedek óta hátra van húzva, egyszer nem repedezett ki, vérzett be, lett sebes. Nem tudom, honnan vannak ilyen téves elképzeléseid.

A védelmi funkciója meg addig tartott, amíg az ősember a susnyásban járkált meztelenül. A mai alsóneműktől nincs miért megvédeni, azok semmiféle veszélyt nem jelentenek rá.

tegnap 20:58
 6/7 anonim ***** válasza:
84%
Max abból lehet gond, ha a felgyűrődött fityma elszorítja a farkadat. A makknak semmi baja sem lesz. A körülmetéltek se lesz bajuk.
tegnap 20:59
 7/7 anonim ***** válasza:
34%

5! Lám az egyik metélésfétises!

segítek: nekem sincs fitymám jó gyerek, tapasztalatból beszélek! Mit gondolsz miért van az, hogy sok körülmetélt kenni kénytelen kenőccsel, meg én is azóta másfajta alsót hordok, -KÉNYSZERŰSÉGBŐL- mint előtte?

Konkrétan ma arra is ügyelnem kell, hogy milyen nadrágban ülök fel biciklire...miért? Mert a fitymának van védelmi funkciója.

tegnap 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!