Egy férfi hová menjen konkrétan, ha rákszűrést akar csináltatni (prosztata, gége, pénisz, szájüregi stb.)?
Figyelt kérdés
Nem vagyok ebben otthon, de szeretném rendszeressé tenni.
Hová menjek, milyen néven keressek rá és mennyibe kerül ez?
jan. 21. 21:49
1/10 Ypszilon1980 válasza:
A férfi rákszűrés az konkrétan általában csak a prosztata rák szűrésre vonatkozik, én még ilyen, ezen felsorolt régiókra nem láttam még komplexen. A PSA-t el tudod akármelyik laborban végeztetni, az nem olyan vészes árban. A gége rákszűrés az endoszkópos, azt gégészeten tudod kérni, vagy vannak erre magán ellátók, kb. 30-40.000Ft. Pénisznek nem nagyon van ilyen vizsgálata.
2/10 anonim válasza:
A házidoki majd tudni fogja, ott kezd!
3/10 anonim válasza:
Szerintem menj el a háziorvoshoz, és ő majd elküld ahová indokolt. A pénisz-szűrést felírtad, pedig azt magad is észrevennéd, ha baj van, de a vastagbelet nem, pedig az tünetmentes és gyakoribb is vele a baj. Nem igazán lehet mindent végigszűrni, de nincs is sok értelme.
4/10 A kérdező kommentje:
Igazából a HPV által okozott rákokra is szeretnék vizsgálatot, ezért írtam, hogy torok, pénisz, végbél.
jan. 21. 22:45
5/10 anonim válasza:
Ebben a felsorolásban egy szakorvostt nem nagyon fogsz találni.. 😄
Viccet félre téve:
Én felülről kezdtem, ahol is már találtak is valamit nyirokcsomó, ami HPV által daganatot diagnosztizáltak. 60+F
6/10 A kérdező kommentje:
hpv nem okoz nyirokcsomó rákot
jan. 22. 01:08
7/10 anonim válasza:
Mindegyikhez külön külön kell menned.
Gége: fül orr gégészet
Prosztata: urológia
Tüdő: tüdőszűrő
Szájüreg: fogorvos (bár nyilván látod ha gond van a szádban)
Egyik sem beutaló köteles, csak isőpontot kell kérned. Illetve háziorvostól éves nagy labor rá tudsz beutalót kérni.
8/10 anonim válasza:
PSA vizsgálathoz a háziorvos nem adhat beutalót a laborba,csak az urológus .
Éves nagy labornál is ki van ez hagyva .1 hete voltam.
9/10 anonim válasza:
Magán úton mennwk ha van penzed. Állami úton tünetmentes nem is tudom, hogy foglalkoznak - e veled, bár jó volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!