Lehet már ilyenkor HIV-re tesztelni?
December 14-én volt az aktus.
Olvastam , hogy influenzaszerű tünet a jele.
27-e óta meg vagyok fázva vagy, pontosabban azóta lecsengett. Jelenleg köhögök meg hangom nincs vagy rekedtes.
Ilyenkor kialakul az influenza tartósan vagy csak tünet van, hogy felkelek és napközben elmúlik? Ha hivről van szó.
Viszont mostanában többektől hallom, hogy betegek meg vírus van, kórhàzakba is csak maszkkal lehet menni látogatni.
A 4 hét végülis a héten szombaton telik le.
Tesztelhetek a heten pétekig? Vagy várjam meg a jövőhetet? Azt sem akarom, hogy esetleg a valós megfázásom jelei félrevezessék a tesztet vagy ilyesmi..
Beszéld meg a lehetőségeket a háziorvosoddal. Amúgy van több lehetőséged:
1. NAT (nukleinsav-teszt, PCR-teszt):
– 1-2 hét után már kimutatható lehet a vírus jelenléte. Ez a legérzékenyebb teszt.
2. 4. generációs HIV-teszt (antigén/antitest kombinált teszt):
– 2-4 hét után megbízható eredményt ad, de a legnagyobb pontosság érdekében 4-6 hét után ajánlott elvégezni.
3. 3. generációs HIV-teszt (antitest teszt):
– 3-8 hét után kezd el megbízható eredményt adni, de a végleges eredmény érdekében 12 hét (3 hónap) után szükséges megismételni.
Ajánlott időkeret:
4 hét után: Egy 4. generációs teszt már elég pontos.
6 hét után: Az eredmény már nagy valószínűséggel pontos.
12 hét (3 hónap) után: Ez az az időpont, amikor a legtöbb teszt biztos eredményt ad.
Döntsd el melyikkel élsz.
1-es
Először a Karolina rendelőbe akarok menni, gondoltam arra, hogy a héten, mert most ráérek, aztán néhány hét múlva rendes vérvételen, nem gyorsteszt alapján, csak addig is lenne akkor egy eredményem.
5
Hogy lehet ilyen hülyeséget írni?
Ha van egy gyorsteszt ami pozitiv vagy negativ az már egy jelen részeredmény.
Esetleges 6 hetes vénás vérvétel meg megerősítheti a gyorsteszt erdeményèt
Miért sürgős? Mert szeretnék az egészségemmel kapcsolatban naprakész lenni, de mielött eszedbe jut a védekezés, gondolom, ha egy vizsgálatot végeztetsz magadon, akkor szeretnéd minél hamarabb megtudni az eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!