Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Van olyan akinek tényleg volt...

Van olyan akinek tényleg volt otthon "ellenőrzés"?

Figyelt kérdés

Szeretnék valós képet kapni a témáról, szóval kérem szépen hogy a trollkodást és kamuzást mellőzzük.

Intim higiéniával kapcsolatban keresgéltem, és 2 olyat is találtam az ajánlott kérdéseknél, ami arra irányul meddig "ellenőrizték" a szülők az intim tisztálkodást fiúknál.

Megdöbbentőek a válaszok, mert én még nem is hallottam ilyenről. A válaszok nekem iszonyat kamuszagúak, néhányan 12-14 éves korokat írnak. (Lehet belinkelem majd a kérdéseket ha megtalálom.)

Lényegében kíváncsi vagyok, hogy csak nekem teljesen ismeretlen a dolog vagy inkább arról van szó hogy a válaszokban össze-vissza kamuznak.

aug. 25. 05:18
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
14 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
Biztos van olyan akinek volt. Nálunk nem volt ilyen, sem családban sem baráti körben.
aug. 25. 05:26
 2/13 anonim ***** válasza:
A szavazásnál a lehetőségeket hogy kell értelmezni?
aug. 25. 05:58
 3/13 anonim ***** válasza:
52%

Nálunk az volt a módszer, hogy 5 évesen azt mondták magamtól kell fürdeni, de az első pár alkalommal megnézi, hogy ügyesen csinálom-e.

Utána kaptam egy fehér törölközőt, és csak annyit néztek meg szúrópróba szerűen, hogy fürdés után koszos vagy tiszta.

Ugyanez volt a módszer a két tesómnál is, hogy sulikezdés előtt nyáron megtanították egyedül fürdeni.

Szóval szerintem 5-6 éves koráig a gyereknek figyelni kell, de már megtanítani arra, hogy ebben a dologban legyen önálló.

aug. 25. 07:48
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A fütykös tisztítását nekem is ellenőrizték szúrópróba szerűen.

Arra nem emlékszek, hogy hány éves koromig, de 14 évesen már biztosan nem.

Kétszer is letapadt a fitymám az ellenőrzés ellenére is, úgyhogy azt gondolom nem árt ha akár minden nap ránéz a szülő, hogy minden rendben van-e.

aug. 25. 10:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Kisebb korban megtanítottak a helyes tisztálkodásra. Utána nem ellenőrizték. De ettől még elhiszem, hogy van, akinek kamaszkorig ránéztek.
aug. 25. 11:51
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyám fürdetett és egy darabig ő csinálta a víz alatt, aztán már csak rákérdezett.

Még hasznosabb lett volna, ha arra is megtanítanak, hogy pisiléskor is húzzam hátra, mert azt hittem minden fiú a túllógó fitymájába pisil.

aug. 25. 13:36
 7/13 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem is igazán azt kell ellenőrizni, hogy megmossa e a kukiját, hanem azt, hogy hátrahúzható e a fitymája. Ha könnyen hátrahúzható nagy valószínűséggel meg is mossa rendesen. Két fiam van és apaként kb 14 éves korukig néha rákérdeztem, és volt, hogy amikor fürödtek rá is néztem, hogy rendesen hátra tudják e húzni. Tudom sokakat ez megbotránkoztat, a gyerekek cikisnek tartják, de ha minden szülő így tenne nem írogatnának ide a tizenéves fiúk, hogy mit csináljanak mert nem tudják hátrahúzni. Ugyanis a szülő minden tekintetben felelős a gyermeke egészségéért. És a fityma hátrahúzhatósága is ide tartozik
aug. 26. 10:10
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is pont így van mint a 7 írta.
aug. 27. 09:24
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a #7 válaszával. Az miatt is hogy nálam annó túl hamar hagyták rám a dolgot és meg is lett az eredménye. Persze szólni nem mertem hogy szűkületem van mert hát tudtam hogy lehet műteni kell nekem meg ne darabolja senki se... Egyrészt ezért féltem másrészt azértnbenem volt az is hogy ilyen 1-2. osztályos koromban a doki hátra rántotta ami persze nem voot kellemes. Szóval vagy 18-20 éves koromig vergödtem vele mire nagy nehezen elmúlt (szerencsém volt)

Nyomot is hagyott az önbizalmamon....

Éveken keresztül fostam hogy lesz e iskolai ellenőrzés, megnézik e. Persze amikor középsuliban eü vizsgálaton rákérdeztek akkor kamuztam nincs szűkületem.

Ha vissza mehetnék az időben akkor szólnék hogy gond van.

Szóval én szerintem pubertás korig illene ellenőrizni. Nem minden alkalommal de idöközönként rá kellene nézni szerintem.

aug. 28. 14:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyetértek a 7-essel és a 9-essel. Nekem nézték, és most 30 éves fejjel se bánom, hogy így volt.
aug. 30. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!