Dóri84 kérdése:
11 éves kisiamnak fitymaszűkület műtéte lesz pénteken , altatni szeretnèk. Olvastam, hogy érzéstelenítve is szokták végezni ezt a beavatkozás( teljes körülmetélés) . Gyerekeket csak altatnak? Vagy lehet kérni náluk is az érzéstelenítést?
Figyelt kérdés
Ha valakinek esetleg kiskamasz , kamasz gyermekének ilyen műtéte volt, le tudná írni, hogy viselte a gyermek, hogyan zajlott? Rettenetesen ideges vagyok! Nagyon féltem! Köszönöm szépen előre is!2023. nov. 19. 17:57
11/30 anonim válasza:
Nem műtét fáj hanem utána de borzalmasan
12/30 anonim válasza:
Nem lesz semmi baja. Ezt a műtétet évezredek óta végzik. Altatás miatt nem is fog érezni semmit. A gyógyulás már kicsit fájdalmasabb lesz, de a kora miatt hamar meg fogja szokni.
13/30 NNNándi válasza:
Azt elfelejtették ide írni hogy hova adják az érzéstelenítőt ami tényleg nagyon fáj. 3 injekciót adnak a makkba. Ezt az orvos se mondja. Az altatás rutin dolog. Ilyen korban azt ajánlanám. Sok sikert mielőbbi gyógyulást!
14/30 Csupasz makk válasza:
Fiam még nincs, viszont le tudom írni a saját tapasztalatomat. Nekem gyakorlatilag a kezdetektõl csak a gond volt a fitymámmal. A végén annyira szûk volt nekem is a ftyma nyílása, hogy egyáltalán nem tudtam hátrahúzni, sõt, még a pisilést is megnehezítette, csak cseppenként tudtam pisilni. Mivel tiszta heg és berepedezett volt a fitymám, a pisilés fájt, mert csípte a vizelet. Engem 1990-ben 12 évesen metéltek körül altatás nélkül, helyi érzéstelenítéssel. 3 injekciót kaptam, kettõt a farkam tövébe, egyet a még meglévõ fitymámon át a makkomba. A mûtét nagyon fájt. Minden egyes nyisszantást, majd minden egyes öltést éreztem, az orvos nem volt hajlandó egy újabb adag érzéstelenítõt beadni annak ellenére, hogy sírtam a fájdalomtól a mûtét alatt. Nem voltam leszíjazva, de tudtam, hogy nem mozdulhatok meg, mert annak súlyos következményei lehetnek. Ha a fiadat altatni fogják, akkor nem fogja átélni azt a fájdalmat és megaláztatást amit nekem anno át kellett élnem. Nagyon fontos, hogy olyan orvos csinálja a mûtétet, akinek nagy gyakorlata van a körülmetéléssel, hogy ne csak funkcionálisan legyen jó, hanem esztétikailag is jól nézzen ki a végén. Szintén nagyon fontos, hogy a gyereknek részletesen el legyen magyarázva, hogy mit és miért fognak csinálni, mennyi bõrt fognak leszedni, hogy ne a mûtét után érje a sokk, hogy mit csináltak vele. Így megérti, hogy miért van szükség a mûtétre és ha tudja, hogy utána sokkal jobb lesz, akkor könnyebben viseli a megpróbáltatásokat. Saját tapasztalatból írom, hogy semmilyen hátránya nincs a körülmetélésnek, ha azt jól csinálják meg. Elõnye viszont sokkal több. Röviden összefoglalva: egészéges, higénikus és - ez ízlés kérdése -, de szerintem esztétikusabb is. Ha van még kérdésed, nyugodtan írj!
15/30 anonim válasza:
#13 Minek riogatod hülyeségekkel? Sosem a "makkba" adják az injekciót felnőtteknek sem, hanem a fütyi tövébe három helyre vezetéses érzéstelenítés miatt. A doki adhat a makk alatt a fitymaféknél is, de akkor sem a makkba. Itt pedig a legényke altatva lesz, tehát így sem, úgy sem fogja érezni.
16/30 NNNándi válasza:
13-as vagyok. Nem szerettem volna írogatni senkit. Saját tapasztalataimat írtam le.
17/30 anonim válasza:
Riogatni, nem irogatni. Nem a makkba adják az injekciót, hiszen ott max. a fitymafék tapadását vágja ki egy igémyesebb plasztikai sebész. De addigra a tövébe adott miatt az egész érzéketlen.
Én is saját tapasztalatból beszélek. Amikor kivették a mandulám, az sem fájt, de éreztem, hogy matatnak a torkomban és utána jött a tépő-szakító érzés. A körülmetélésemnél ilyen minihorror nem volt, mert még meg is csippentette, hogy érzem-e még.
18/30 x0 válasza:
8-9 évesen volt fitymaszűkület műtétem, nem metéltek körbe. Egyáltalán nem féltem. Ilyenkor szoktak adni egy nyugtató injekciót fenékbe, gondolom én is kaptam. Hogy a műtőasztalról le ne essek, leszíjaztak, infúziót kaptam, majd légzőkészüléket tettek rám, az altatógáz kicsit büdös volt, 1-2 másodperc alatt elaludtam, ez olyan mély altatás, hogy nem ébred fel, és nem is álmodik. Utána nagyon szomjas voltam, kiabáltam hogy vizet, vizet, nem akartak adni, de egy idős bácsi adott egy kortyot, hagyták, utána elaludtam megint. Nem tudom, hogy aznap vagy másnap mentem haza. Volt rajta varr, ami egy idő után leesett, nem kellett menni varratszedésre, nem tudom hogy csinálták, más testrészen műanyag cérnával szokták bevarrni a sebet, aztán nagyjából egy hét múlva varratszedés amikor kiszedik. A 2 combom véraláfutásos lett attól hogy szétfeszítették, de nem fájt. A műtét után egy darabig kálium-permanganátos fürdőt kellett venni, ez egy lila por, fertőtlenítő. Egyáltalán nem fájt a műtét se és utána se.
19/30 anonim válasza:
Körülmetéltnek lenni jó és férfias dolog. Az Amerikai Egyesült Államokban kb. a fiúk felét körül metélik születéskor, társadalmi szokásként megelőzve az esetleges későbbi fityma-problémákat. 11 évesen már kicsit hosszabb a gyógyulás, de talán még kevesebb szenvedés mint 14 vagy 15 évesen ugyanez.
20/30 x0 válasza:
Arra feltétlenül fel kell hívni a figyelmét, hogy ha megmerevedik, akkor ugye meg is nő, és szétszakadhat a sebe. Nyilván amikor kezd merevedni fáj a seb, ez remélhetően eltereli a figyelmét, és megszűnik a merevedése. Nyilván az önkielégítéstől is tartózkodni kell amíg be nem gyógyul a sebe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!