Miért van egy “húzó érzés” a barátom heréjében? SOS
Figyelt kérdés
Sziasztok! Hajnali háromkor az orvosok hívogatása helyett inkább megpróbálok itt segítséget kérni, hiszen nagyon tanácstalan vagyok, hányingerem van, nem bírok aludni az egésztől. Az egész úgy kezdődött, hogy én (18L) és a barátom (18F) elmentünk nyaralni, és miközben a vízben dobálóztunk, mikor ugrottam volna fel, véletlen a heréjébe rúgtam a barátomnak. Nagyon fájlalta az elején, majd elmondta legféltettebb titkát: neki 13 éves kora óta a mellékheréjében egy “gömb” van. Nyilván, ahogy haza battyogtunk, elkezdett velem kiabálni, hogy miért van ez, miért csináltam, mi ez az egész. Minden erőmet bevetve utánanéztem, és saját “orvosi szaktudásommal” megállapítottam, hogy ez egy jóindulatú ciszta, amivel nem kell egyebet tenni, mint békén hagyni. Nyomogattam, tapogattam, éreztem egy puha, tökéletes gömb alakot, azon kívül meg kisebb kis golyókat. Nyilvánvalóan, fogalmam sincs, hogy fiúknál ez egészséges-e, vagy sem. Hiába mondtam neki, tovább nézegette, tapogatta, kiabált és hisztizett, nem hitt nekem, így mondtam neki, hogy várjunk egy napot, hátha elmúlik. A fájdalom elmúlt, viszont ahogy a barátom fogalmazott “húzó érzést” érez, amire mivel nem vagyok orvos azt mondtam, elmúlik. Egy hete megtörtént az eset, most viszont már ott tartunk, hogy neki a bal heréjében lett még több csomó, hogy én tönkretettem, miért csináltam ezt vele, arra is hivatkozott, hogy a medencecsontja is fáj, illetve hogy szédeleg. Tudniillik, hipochonder (előző incidens a letört fogából következtethető, mivel a fogára azt hitte, hogy egy gennyes fehér gyulladás az ínyén) és mindenre ráizgul, beképzel, elképzel. Én arra tudok gondolni, hogy már annyira ráparázott erre az egész helyzetre, hogy már mindent el tud képzelni. Volt velem is ilyen, amikor azt hittem terhes vagyok, és már szédültem a stressztől. Természetesen megértem, hogy neki ez stresszes, nem érti mi a helyzet, de hiába tanácsolok orvost, velem kiabál hogy ÉN miért nem segítek neki, és hogy ez az én hibám. Rettenetmód szégyellem magamat és nagyon sajnálom ami történt, minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsek neki. Hívtam egészségügyben dolgozót, beszéltem a fiú barátaimmal, utána olvastam, a 24/7-es telefonos központot is felhívtam. A szülei, az én szüleim, illetve a 20 éve egészségügyben dolgozó ember is akit kérdeztem erről azt mondták, hogy egy jó indulatú cisztáról van szó, de ettől eltekintve is ideje lesz meglátogatni egy urológiát. Rettenet letört vagyok, folyamatosan veszekszünk, kiabál velem és folyamatosan ugyanazt mondja “ugye nem lesz baj” és ha azt mondom neki, hogy nem, akkor azt mondja “ezt csak azért mondod, hogy lenyugodjak”. Nem tudom, mit tegyek, hogy vigyem el urológushoz anélkül hogy leüvöltene, félek attól, hogy baja lesz. Amit még tudni kell, aktusnál nem fáj neki, húzó érzése sincs mikor tapogattam, akkor sem fájlalta. Az eset után is megtörtént egy aktus, ugyanúgy elment gond nélkül, nem fájt neki. Ha bárkivel előfordult ilyen, vagy tud segíteni, kérlek tegye meg! Nagyon szeretnék neki segíteni. Én szerintem semmi baja nincs, csak nagyon rástresszel, de mivel nem vagyok orvos, nem tudom, mit mondjak neki.2023. aug. 29. 04:08
21/21 A kérdező kommentje:
Amúgy 18-as kommentelő: mit gondolsz magadról? Egyszer nem emelt kezet rám, ilyet nem is írtam sehol sem és a tapasztalataim alapján (nárcisztikus az apám) ez közel sem az. Valószínűleg életedben nem talákoztál egyszer sem ilyen emberrel. Azóta már elment orvoshoz, semmi baja nincs elviekben, gyakorlatilag 25-re kapott időpontot urológiára (magyar eü), illetve megy vérvételre. A 17-es kommentelőnek: én is beteg vagyok, ADHD-m, öngyilkossági hajlamaim is voltak (egy időben ezek már elmúltak) és pánikbetegségem van, valószínűleg apám ágáról én is örököltem valamiféle narcizmust, szerintem ezekkel a betegségekkel nehezebb együtt élni. De köszönöm azoknak, akik tényleg normálisan leírták ezzel kapcsolatosan a véleményüket, és nem szidalmazó kommentet írtak. Azóta már minden rendben van, lenyugodott. És ahogy a 14-es kommentelő írta (és köszönöm, jól össze lett foglalva): én is erre gyanakodtam, hogy valószínűleg a gyermekkorából eredeztethető ez a pánikszerű válasz minden fájdalomra.
2023. szept. 3. 09:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!