Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Miért van egy “húzó érzés” a...

Miért van egy “húzó érzés” a barátom heréjében? SOS

Figyelt kérdés
Sziasztok! Hajnali háromkor az orvosok hívogatása helyett inkább megpróbálok itt segítséget kérni, hiszen nagyon tanácstalan vagyok, hányingerem van, nem bírok aludni az egésztől. Az egész úgy kezdődött, hogy én (18L) és a barátom (18F) elmentünk nyaralni, és miközben a vízben dobálóztunk, mikor ugrottam volna fel, véletlen a heréjébe rúgtam a barátomnak. Nagyon fájlalta az elején, majd elmondta legféltettebb titkát: neki 13 éves kora óta a mellékheréjében egy “gömb” van. Nyilván, ahogy haza battyogtunk, elkezdett velem kiabálni, hogy miért van ez, miért csináltam, mi ez az egész. Minden erőmet bevetve utánanéztem, és saját “orvosi szaktudásommal” megállapítottam, hogy ez egy jóindulatú ciszta, amivel nem kell egyebet tenni, mint békén hagyni. Nyomogattam, tapogattam, éreztem egy puha, tökéletes gömb alakot, azon kívül meg kisebb kis golyókat. Nyilvánvalóan, fogalmam sincs, hogy fiúknál ez egészséges-e, vagy sem. Hiába mondtam neki, tovább nézegette, tapogatta, kiabált és hisztizett, nem hitt nekem, így mondtam neki, hogy várjunk egy napot, hátha elmúlik. A fájdalom elmúlt, viszont ahogy a barátom fogalmazott “húzó érzést” érez, amire mivel nem vagyok orvos azt mondtam, elmúlik. Egy hete megtörtént az eset, most viszont már ott tartunk, hogy neki a bal heréjében lett még több csomó, hogy én tönkretettem, miért csináltam ezt vele, arra is hivatkozott, hogy a medencecsontja is fáj, illetve hogy szédeleg. Tudniillik, hipochonder (előző incidens a letört fogából következtethető, mivel a fogára azt hitte, hogy egy gennyes fehér gyulladás az ínyén) és mindenre ráizgul, beképzel, elképzel. Én arra tudok gondolni, hogy már annyira ráparázott erre az egész helyzetre, hogy már mindent el tud képzelni. Volt velem is ilyen, amikor azt hittem terhes vagyok, és már szédültem a stressztől. Természetesen megértem, hogy neki ez stresszes, nem érti mi a helyzet, de hiába tanácsolok orvost, velem kiabál hogy ÉN miért nem segítek neki, és hogy ez az én hibám. Rettenetmód szégyellem magamat és nagyon sajnálom ami történt, minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsek neki. Hívtam egészségügyben dolgozót, beszéltem a fiú barátaimmal, utána olvastam, a 24/7-es telefonos központot is felhívtam. A szülei, az én szüleim, illetve a 20 éve egészségügyben dolgozó ember is akit kérdeztem erről azt mondták, hogy egy jó indulatú cisztáról van szó, de ettől eltekintve is ideje lesz meglátogatni egy urológiát. Rettenet letört vagyok, folyamatosan veszekszünk, kiabál velem és folyamatosan ugyanazt mondja “ugye nem lesz baj” és ha azt mondom neki, hogy nem, akkor azt mondja “ezt csak azért mondod, hogy lenyugodjak”. Nem tudom, mit tegyek, hogy vigyem el urológushoz anélkül hogy leüvöltene, félek attól, hogy baja lesz. Amit még tudni kell, aktusnál nem fáj neki, húzó érzése sincs mikor tapogattam, akkor sem fájlalta. Az eset után is megtörtént egy aktus, ugyanúgy elment gond nélkül, nem fájt neki. Ha bárkivel előfordult ilyen, vagy tud segíteni, kérlek tegye meg! Nagyon szeretnék neki segíteni. Én szerintem semmi baja nincs, csak nagyon rástresszel, de mivel nem vagyok orvos, nem tudom, mit mondjak neki.

2023. aug. 29. 04:08
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%

Aki így bánik veled az nem érdemel meg téged, miért hagyod. Nem normális.

A férjem herejebe a gyerek játék közben párszor már jól belerúgott. Sosem volt h ne múlt volna el.

A ciszta más, előtte is ott volt, menjen el kontrollra.

Te meg ismerd fel h ez egy nem egészséges hangvételű kapcsolat, miért vagy benne

2023. aug. 29. 05:38
 2/21 anonim ***** válasza:
77%
Ez milyen már, ekkora szerencsétlen egy pasit. Majd akkor is vinnyogni fog, ha gyereke lesz? Bele fog párszor rúgni. Ha meg valakinek eleve van ott valami, akkor azt folyamatosan kell kontrollálni, most is mehet nyugodtan urológiára.
2023. aug. 29. 05:52
 3/21 anonim ***** válasza:
81%

Szólj rá, hogy azonnal fejezze be ezt a viselkedést, menjen el urológushoz és mondja el a panaszait. Ott majd megnézik ultrahanggal például.

Ez a viselkedés nagyon szánalmas. Veled ordítozik, de orvoshoz meg nem megy el?

2023. aug. 29. 06:37
 4/21 anonim ***** válasza:

Az én legjobb tanácsom ebben az esetbe az, hogy fogd a cókmókodat és hagyd ott a 'csába ezt a nyámnyila majmot.

Az ilyen mindig téged hibáztat majd a szerencsétlenkedéseiért, mindig eléri azt, hogy te érezzél lelkiismeret-furdalást. Kell ez neked? Annyira fiatal vagy még. Találsz te magad mellé igazi férfit is szerintem.

2023. aug. 29. 07:06
 5/21 anonim ***** válasza:
Dondke, és ne magad ostorozd
2023. aug. 29. 07:37
 6/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, viszont eszem ágában sincs szakítani vele, ott hagyni vagy bármi féle módon őt ostorozni. Én is hasonlóan meg lennék ijedve, nem tudja kinek elmondani a panaszait, csak én vagyok itt neki, aki segít. Az anyja egy telefont nem tud rendesen használni, az apja pedig havonta egyszer van otthon, a barátainak meg nem meri elmondani, viszont én azon időző, hogy a legjobb barátjának elmondom és tanácsot kérek, mert ő jobban ismeri, mint bárki más. Megmondtam neki már többször is, hogy értem hogy meg van ijedve, de ha még jobban rástresszel, akkor még pánikrohamot is kaphat legközelebb, vagy el is ájulhat. Viszont azóta legalább el tudtam érni, hogy csütörtökön elmenjen orvoshoz (mert csak akkor rendel, nem pesti), és kérjen beutalót, és mostmár végre AKAR is menni. Én mondtam neki, hogy előbb el kellett volna menni mert ez nagyon para, mikor nekem derült ki, hogy sérvem van és fáj, kérdés nélkül hívtunk dokit. Értem, hogy írjátok, hogy hogy beszél velem/hagyjam el, és ilyenkor mások sokan azt tették volna, de én azt érzem az ő hangvételén, hogy rettenetesen meg van ijedve és azt sem tudja mit csináljon, nem önszántából ilyen, hanem már a stressz mondja helyette (én is ilyen vagyok sajnos) a blődségeit, mert ezek már azok. Vidéki, ezért is tudok arra asszociálni, hogy náluk segítséget kérni nagyon ciki (többször is volt ebbe belátásuk), ezért kezelheti így az esetet. Sose rúgták tökön, nem nagyon voltak barátai sem akikkel meg tudott volna ilyeneket osztani. Soha nem volt ilyen veszekedésem vele, nagyon új, egyszer sem veszekedtünk eddig (10 honapja vagyunk együtt), azelőtt egy olyan kapcsolatban voltam, ahol kötelezett az exem, hogy szexeljek vele. Vissza a tárgyhoz: kérlek, az, hogy valaki ijedten kiabál és be van pánikolva nem jelenti azt, hogy ő ilyen alapjáraton. Sok mindent tett értem, ez egy kisebb tényező, túl kell lépni, ha ez lesz az első veszekedés, akkor legyen, ennél csak milliószor rosszabb volt. Úgy kezelem, mint egy ovist, de ezt kb. 1 hétig vagyok hajlandó tolerálni, reméljük, addigra SOS eljut urológiára, szerintem nem ijesztőbb, mint mondjuk szülni :). Nem védeni akarom (valahol nyilván de, mert szeretem), én is rákiabáltam és elküldtem a picsába többször is.
2023. aug. 29. 08:45
 7/21 anonim ***** válasza:

Urológiára nem kell beutaló, lehet akkor se kell ha nem körzetihez megy, de a körzetihez biztosan nem kell.

Az a baj, hogy nemcsak utólag kiabál, hanem sok nappal utána is vádaskodik, beleéli magát, elképzeléseket gyárt, stb.

Ne mondd el a legjobb barátjának, szerintem, abból lehet még nagyobb balhé.

Ha TB-s nem oldható meg, magánhoz is mehetne.

2023. aug. 29. 08:49
 8/21 anonim ***** válasza:
Urológiát össze sem lehet hasonlítani a szüléssel. 1 hetet adsz neki, az érdekes, ennyi idő alatt ez nem fog megoldódni. Nálunk aktív panasszal akármikor akárki mehet, beutaló nem kell.
2023. aug. 29. 09:11
 9/21 anonim ***** válasza:

Azért tök jó, hogy mindenféle szaktudás nélkül illetve telefonon és barátok által diagnoztizaltatok egy cisztát. Bármi más lehet. Akár a mellékheréje is lehet, vagy viszér vagy egyéb. A csomók is lehetnek normálisak, hiszen a mellékherét kilehet tapintani. Az is lehet, hogy eddig nem is figyelte, hogy milyen csak most.

Ha tökön rúgnak az fájhat pár hétig de sérülés is keletkezett.

Menjen el urologushoz. Ultrahang nélkül nem lehet megállapítani semmit

2023. aug. 29. 09:46
 10/21 anonim ***** válasza:
De nem is értem most mi a probléma, nehogy már egy urológiára ne tudjon elmenni, lesz egy ultrahang, az meg sem kottyan, nem is fáj, az semmi.
2023. aug. 29. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!