Magas TSH, normál T3, T4. Ez gondot jelent?
Figyelt kérdés
Ma jött meg a laboreredményem. A TSH-m 5,99, tehát magasabb, mint a megadott optimális 0,55-4,78 tartomány. A T4 és a T3 viszont 12,80-al és 4,80-al az optimális tartományban vannak. Ez mit jelent? Az orvosommal csak hétfőn tudok beszélni sajnos. Ez jelenthet rosszat?2023. aug. 3. 15:28
11/15 anonim válasza:
Első válaszadó vagyok. Nem, nem feltétlenül jelenti azt. Kifejezetten sovány vagyok, mégis ez a betegségem van. 8 éve tudok róla, és semmit sem híztam.
12/15 A kérdező kommentje:
Ez mitől függ? Sok helyen olvastam, hogy meghíznak az emberek és egyszerűen képtelenek lefogyni? Ha ez történik akkor tényleg reménytelen a helyzet?
2023. aug. 9. 09:31
13/15 anonim válasza:
Gondolom függ az illető életmódjától is: étkezés, mozgás. Gyógyszert is szoktak írni, ha a tünetek indokolják. Én alapból vékony alkat vagyok, hiába eszek bármit, nem hízok. Több ismerősöm is van, akinek pajzsmirigy alulműködése van, mégsem túlsúlyos. Az is számít, hogy a gyógyszer megfelelően legyen beállítva.
14/15 A kérdező kommentje:
Aha értem, köszönöm. Tehát alapvetően, ha minden be van állítva rendesen, és figyel az ember akkor nem lehet baj? Meg elhízás? Én alapból figyelek az étkezésre, és edzek is rendesen (kardió, testépítés). Közben már konzultáltam asszisztens nővel. Pénteken tudok majd időpontot kérni endokrinológiára.
2023. aug. 9. 18:42
15/15 anonim válasza:
Akkor kezdesz el hízni, ha végleg tönkremegy a pajzsmirigyed. Ez egy autoimmun betegség, a tested veszelynek tekinti a pajzsmirigyed és lassan öli. Van akinél teljesen elpusztul a pajzsmirigy, van aki egy egész életet leel vele. Emberfuggo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!