Fitymaúltengésem és relatív fitymaszűkületem van, szerintetek a teljes körülmetélés a jó megoldás vagy elég a fitymaféket és a túllógó bőrt levágni? 25/F Bővebben lent
Neked nem túl tengésed,hanem enyhe szűkületed van.
Ezzel én nem mennék műtétre .
Az a "semmire sem való bőrdarab" nem véletlenül van ott. Azért van ott, hogy megvédje a makkot a külső hatásoktól.
Kérdező,
Ha ezt orvos is megerősítette, akkor tényleg semmi szükség a körülmetélésre, csak érzékeletlenebb lesz a farkad.
Emlékszem, gyerekként nekem is volt egy kis szűkületem, mindig előre féltem mikor fürdéskor hátra kellett húzni és megmosni, mert alig bírtam mivel nagyon fájt. Maga fityma és a makkom is.
Ennek már réges rég vége lett és meglepően könnyedén, lazán hátracsúszik, ha azt akarom.
Na meg a maszturbálás tényleg hozzájárul ahhoz, hogy a bőr táguljon rajta.
Ezt tapasztalatból is mondom. :)
7. Eléggé komoly tévhit az érzéketlenség. Metélés nem
egyenlő azzal, sőt van akinek érzékenyebb lesz. Metélés magasságától függ a dolog. Ha valakinek teljesen kivágják a belső bőrét az valóban okozhat érzékenység csökkenést. Az, hogy neked megoldódott, nem jeleneti azt, hogy másnak bármilyen húzogatástól
megoldódik. Az esetek többségében a szteroidos krém+nyújtás után sem marad tartós, sőt van akinél a részleges metélés után is van visszaszűkülés. Jobb lenne ha tudatlanul és metéletlenül nem osztanád az észt és vezetnéd félre a kérdezőt.
Nem vezettem félre senkit, csupán arra céloztam, hogy nem hinném hogy egy kis szűkülettel egyből rohanni kéne metélni. Aztán ha esetleg később megbánja, azt vissza már nem lehet csinálni... Hallottam ilyenekről is. Aztán panaszkodtak, hogy mégsem volt annyira jó ötlet ez az egész. Egyszerűen nem mindenkinek jön be.
A kérdező is mondta, hogy tesztelgette és már könnyebben megy neki is, ezért is hoztam fel az én esetemet.
9. Nem arról van szó, hogy rohanni kell metélni, hanem egy normális urológust találni aki meglévő állapotból meg tudja mondani, hogy metélés javasolt, vagy nem. Azt is figyelembe kell venni
ilyenkor, hogy szűkület jellemzően a kor előrehaladtával romlik, pont ezért minél korábban metéltet (ha szükséges) annál jobban gyógyul és később nem lesz problémája. Metéléssel nem szokott gond lenni ha normálisan megcsinálják, itt kulcs a megfelelő orvosválasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!