Phimosis (fitymaszűkület) esetén mi ajánlatos?
Tágító szilikon gyűrűket is próbáltam, 2 félét is.
- fityma bevágás
- fitymafék bevágás
- fitymafék kimetszés
- részleges körülmetélés
- teljes körülmetélés
- lézeres vagy szikés
- ragasztás vagy varrás
Helyi érzéstelenítést preferálnék, csak bemegyek, megcsinálják, haza jövök? Mennyire kell előre időpontot foglalni?
Köszönök minden választ.
Én az orvosi beavatkozást mindenképpen kerülném. Úgy tudom hogy simán helyreállítható otthoni nyújtással, de azt sem szabad túlzásba vinni.
Nekem is volt enyhe, és igazából a punci segített rajta mert ott mindig természetesen hátracsúszott a bőr és szerintem ezért annyit nyúlt, hogy normális lett.
"otthoni nyújtással, de azt sem szabad túlzásba vinni.
Nekem is volt enyhe, és igazából a punci segített rajta mert ott mindig természetesen hátracsúszott a bőr és szerintem ezért annyit nyúlt, hogy normális lett."
Ezek nem opciók , félek a paraphimosis jelenségtől, és akkor is vágni kell.
Inkább szeretnék biztosra menni. Egy idő után félő , hogy hátra szorul, legalábbis úgy érzem.
Akkor nem tudok hozzászólni bocsánat.
De szerintem teljes körülmetélést ne csináltass, elérzékteleníti a farkad, nézz utána hogy pl. amerikában mennyi ilyen sztori van hogy a gyerekkorukban körülmetélt emberek átkozzák a szüleiket hogy ilyet csináltak velük.
Szerintem akármi is a megoldás a legkevesebb vágással, vagy orvosi beavatkozással járót válaszd.
Nekem általános iskolás koromban csinálták meg. Nehezen jött fel és többször nem tudott visszamenni mosás után. Volt hogy egy óráig úgymaradt.
Eljutottunk a műtétig. Először csak részlegesen lett megcsinálva, de hamar kiderült, hogy nem lesz elég és teljesen körül kellett metélni.
Nem sokmindenre emlékszem belőle, de arra igen, hogy a gyógyulás nem volt rövid. A varratok ugye bent voltak egy darabig, de a kiszedésük után is maradtak sebek, amiknek kellett még idő. A víz viszonylag sokáig gondot jelentett, amíg teljesen be nem gyógyult az összes seb. A bicikli nem okozott gondot, bő alsóban nem súrolta.
Nekem nem érzéketlenedett el. Mint a legtöbb általános iskolás fiúnak, nekem is volt már "olyan szokásom", előtte is, utána is, de nem vettem észre különbséget. Annyi változott a makkon, hogy száraz lett, de nem kemény, hanem puha és selymes :D. Habár van egy kis rész a tetején a makk mögött, ahol bőrkeményedés lett, de a vágás 98% - a teljesen jól regenerálódott.
Nem emlékszem, hogy államiban, vagy magánban lett megcsinálva. Nekem meghagyták a fék egy részét, a műtétet pedig lézeresen csinálták, teljes altatásban. Arra emlékszem, hogy még nem voltam teljesen elaltatva, amikor beadták a helyit, na az rohadt rossz volt. Ahol a hajlat lenne, amikor harcra kész állapotban van, oda adták be, pont felé. A műtét után is sajgott a helye egy darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!