Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Általános iskolában miért...

Általános iskolában miért volt ez?

Figyelt kérdés
Általános iskolában, talán olyan 8-9 éves korunkban volt ilyen orvosi vizsgálat, ahol a fiúk (( jobb esetben csak a fiúk )) makkjáról egy kb fültisztító pálcika vattája nagyságú bőrt így levágtak-nyúztak. Ez mire volt jó? Azt tudom, hogy borzalmasan kellemetlen volt utána még 1-2 napig, és az egyik osztálytársamnak meg nem csinálták.
2023. febr. 10. 11:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
Dehogy volt
2023. febr. 10. 11:09
 2/17 Z003 ***** válasza:
87%
Hogy mi? Ilyen biztos nem volt.
2023. febr. 10. 11:12
 3/17 anonim ***** válasza:
51%
Nem lehet, hogy letapadás volt?
2023. febr. 10. 11:36
 4/17 anonim ***** válasza:
61%
Ilyen nem volt. Találj ki jobbat :D
2023. febr. 10. 11:59
 5/17 anonim ***** válasza:
69%
"jobb esetben csak a fiúk" - lányoknak nincs is makkjuk, öcsi
2023. febr. 10. 12:01
 6/17 A kérdező kommentje:

""jobb esetben csak a fiúk" - lányoknak nincs is makkjuk, öcsi" Hűha, látom megjött az ész. :) Köszönöm szépen, hogy ezt tisztáztuk, ezt csak a mai világrend kedvéért raktam bele, de látom tudtad hol van a gyengepontom, és lecsaptál rá! Na most aztán megkaptam Bátyó!

És nem, nem kamu. Tényleg volt ilyen. Most nem úgy kell elképzelni, hogy rendesen megnyúzták, hanem egy kis bőr-szövetdarabot szedtek róla. Valahol anno még olvastam is róla, vagy videót láttam, hogy ez valami betegség vizsgálatára való, csak általában csecsemőkorban szokták, csak Nekünk kicsit később volt. Nem is annyira fájdalmas volt, hanem inkább ilyen rohadtul kellemetlen érzés. De csak egy kis részen a makk aljáról szedtek le kis bőrt. Nem letapadás volt, rendesen hátrahúzták, hogy nézzék nincs-e fitymaszűkület és egy ilyen kis szikével óvatosan leszedtek egy kis bőrt, meg utána gondolom valami fertőtlenítőt csepegtettek rá. És ezt nem csak Nekem, hanem minden fiúnak kivéve egynek. Neki gondolom lehet volt papírja, hogy már kisebb korában elvégezték. Vagy nem tudom, de ez 100%, hogy megtörtént. Meg pár éve láttam is ilyenről valami videót, vagy mint mondtam, olvastam róla, és ott arról volt szó, hogy ezzel valami betegséget szűrnek ki, vagyis arra tesztelik, abból mutatják ki. Miért találnék ki ilyent? :D Vagy ha már kitalálnék, akkor valami durvábbat találnék ki, mert ez szerintem egyáltalán nem durva, csak érdekel, hogy ez mi volt.

2023. febr. 10. 12:10
 7/17 anonim ***** válasza:
62%
Nincs ilyen vizsgálat.
2023. febr. 10. 12:43
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy tenyleg volt valami bajod a es a szuleid elvittek orvoshoz, csak osszemosod az emlekeket, mert reg volt mar.

Iskolaorvosnak nincs arra jogkore, hogy kenetet vegyen, arra foleg nincs, hogy beled is vagjon meg diagnosztizaljon. Annyit tehet, hogy ha gyanusat lat, tovabbkuld, de o ott nem csinal veled semmit.

Manapsag meg mar egyaltalan semmilyen levetkozos vizsgalat nincs, ahol megneznek a nemiszervet. Bar en 17 eve voltam altalanos iskolas, mar akkor nekunk se volt semmi ilyesmi.

Es se csecsemoknel, se gyerekeknel nincs ilyen kotelezo szurovizsgalat, ahol mintat kell venni a himvesszobol. Csak es kizarolag akkor van, ha valami panasz van es indokolt, de akkor se lenyuzzak a bort; hanem fultisztitoval csinalnak egy torlest, azaz kenetet vesznek es azt tovabb kuldik.

2023. febr. 10. 12:57
 9/17 A kérdező kommentje:
Az, hogy nincs ilyen, az nem hasznos válasz, hisz ha figyelmesen elolvasnád a kérdést és a hozzáfűzött kommentemet láthatnád, hogy volt ilyen. Az, hogy Neked nem volt ilyen az triviális, Nekem volt, ott voltam, Magamnak csak elhiszem, de Engem az érdekel, hogy ez mi volt! Erre válaszoljatok, ha nem tudtok, az a kérdés szempontjából hasztalan és fölösleges, szóval ne tegyétek! Az válaszoljon, aki tudja, ha senki nem tudja, akkor senki ne válaszoljon! Köszönöm!
2023. febr. 10. 12:58
 10/17 A kérdező kommentje:
8-as köszönöm szépen! :) Ez már hasznosabb válasz volt. Lehet hogy ilyen valamilyen kenet vétel volt, de hogy ott utána érzékenyebb volt az tudom. Mintha ledörzsölték volna és elvékonyodott volna a bőr, vagy nem is lett volna bőr. Rohadt érzékeny volt. És nem, ez a suliban volt vizsgálat, 2000-es évek elején és ezt mindenkinek megcsinálták egy gyereket leszámítva. De akkor igen, nem nyúzás volt, de az emlékeimben úgy él, mert 8 évesen ezt valami eléggé kellemetlen tortúraként éltem meg és a két évvel felettem járó haverom is mondta, hogy Nekik is csináltak ilyent anno és Neki is napokig kényelmetlen, érzékeny volt.
2023. febr. 10. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!