Az baj ha fiamnak 26-os a testzsír %-a?14 éves,180 cm és 77 kg.Azon kívül,hogy az iskolában edző terembe jár mást nem sportol,nyílván még a testnevelés órákon kívül.Erről beszélgettünk egy ideje és nem tudtuk eldönteni,hogy kinek van igaza
14 évesen szerintem sok a 26%.
de ezt a 26%-ot rendesen csipesszel méregették ko, vagy ráállt valami parasztvakítós fürdőszobamérlegre?
Ránézésre is hájas?
Ezzel a magassággal és testsúllyal 23,5 a testtömegindexe, ami lényegében ideális, de fontos lenne, hogy ebben az életkorban legalább közepes intenzitással sportoljon, ami egész életére pozitív hatással fog járni. Nagyon gyorsan elszáll ilyenkor a hízás, pedig éppenséggel izomnövelésre, a terhelhetőség, szív- és tüdőkapacitás növelésére lenne a legnagyobb szüksége és egyébként biológiailag erre van felkészülve a szervezet ilyenkor.
A testzsírszázalék egy semmilyen megalapozottsággal nem rendelkező adat, nem lehet szétszedni a testet, ne foglalkozzatok vele.
#3: mondjuk pont a testtömeg index, ami egy semmirekellő adat. teljesen figyelmen kívül hagyja az alkati különbségeket.
És az erőnlétet, a zsír és izom mennyiségét.
Ehhez a magassághoz ez a súly nem sok.
De ha felmerült ez a kérdés, miért nem sportol valamit a tesin kívül?
A BMI-t már nagyon el kéne engedni, az akkora bullshit, mint a fene.
Nekem nőként normális BMI-vel nem volt menzeszem, ugyanis a tzs százalékom alacsonyabb volt, mint ami a megfelelő hormonháztartás fenntartásához és peteéréshez szükséges.
Meg volt olyan csoporttársam is egyetemen, aki BMI szerint kórosan sovány volt, aztán már a harmadik gyerekét várja. Ennyit ér a BMI.
#6: én BMI szerint nekem 70 kg-nak kéne lenni, akkor voltam 84 csúcsformámban, mikor kb semmi zsír nem volt rajtam.
BMI szerint az már túlsúlyos kategória.
Aki meg ugyanolyan magas mint én, csak "vékony csontú" az a BMI szerint lehet úgy sovany, hogy a valóságban dagadt, hájas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!