Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Akit hanyagolt, nem nevelt az...

Akit hanyagolt, nem nevelt az apja, nem látott jó szülői de főként apai mintát, az mit tehet azért hogy egy elégedett, teljes férfi életét élje?

Figyelt kérdés

Elég nagy hiányként élem meg. Fiatal 30 alatti férfiként mit ajánlanátok? Az egyik legjobb az lenne ha lenne egy jó férfi mintám, példaképem akivel rendszeresen meg tudnám beszélni az engem érdeklő dolgokat. Annyi minden kérdés, téma foglalkoztat a mindennapokban és a többsége megválaszolatlanul marad és csak amikor ismét szembesülök vele, akkor a saját bőrömön tapasztalom a pofonokat. Pl. ismerkedésben, emberi kapcsolatokban.

Van pár írás, videócsatorna ami ezekre a témakörökre épít (fiatal férfiak nevelése akiket nem nevelt az apjuk). Viszont a műfajból adódóan ezekből nekem hiányzik a kétirányúság. Olvasok, hallok dolgokat, de nem tudom feltenni a saját kérdéseimet, saját tapasztalataimat megosztani; visszajelzést, észrevételt kapni. Ezzel együtt jöhet videó is, de arra jutottam hogy egy tapasztaltabb férfival, mentorral való kommunikáció élőben jóval hatékonyabb lenne.

Hol, hogy lehet ilyen (heteró) férfit találni? (Magam is a nőket kedvelem.) Miket tudok én beleadni egy mentor-mentoráltsági helyzetbe? Többek közt odafigyelést, ha úgy van a generációmmal való jobb kommunikáció lehetőségét és nem utolsó sorban közös hobbi, sportolási lehetőséget. Ha a fenti sorok alapján nem reménytelen a helyzetem, vagy van bármi konkrét ötleted, írj!

2022. okt. 9. 14:02
 1/10 anonim ***** válasza:
42%
Felnőtt embert nem fogadnak örökbe és teljesen káros, hogy játszd a gyereket, már egyedül törlöd a s***edet. Csajozz be, legyen egy jó végzettséged, egy jó melód, egy kényelmes lakásod/albérleted és hidd el, azok is kapnak pofonokat, akik (látszólag) szerető és törődő szülők mellett nőttek fel.
2022. okt. 9. 14:08
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
30 évesen sugar daddyd lehet, fogadott apád már nem.
2022. okt. 9. 14:15
 3/10 A kérdező kommentje:
#1 Igazad van. Viszont azt tapasztalom, a kérdésem tárgya eléggé akadályozza többek közt a (tartós) becsajozást. Igen kifogás, és lehet más témakörben lenne a kérdésem helye, viszont okkal írtam ki. Jó ideje igyekszem úgy élni az életemet hogy csak én vagyok a felelőse, magam kell mindent megoldjak. De idő kérdése és olyan akadályokba szoktam ütközni amiket a kérdésemben írtakra tudok visszavezetni.
2022. okt. 9. 14:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Keress egy felnőtt férfi pszichológust, és beszélgess avval. Vagy beszéld meg a férfi barátaiddal. Ingyen senki sem fog csak úgy pátyolgatni.
2022. okt. 9. 14:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Én átérzem a helyzeted, néha jó volna, ha lenne valaki akitöl tanácsot kérhetek ha valami akadályba ütközöm. Megoldást nem tudok mondani erre, max a pszichológus dolgot tudom én is ajánlani, bár abbol sem tudok személyes tapasztalattal szolgálni. Én is még halogatom a dolgot.

Gondolom nincs a családban senki, nagybácsi, keresztapa vagy bárki más akivel beszélhetnél. Elvégre akkor nem tetted volna fel a kérdésed. Egy biztos az itteni válaszok alapján nem innen fog kikerülni az a valaki....

2022. okt. 9. 22:17
 6/10 anonim ***** válasza:

Én is átérzem a helyzeted. Sajnos nagyon sokan nőnek fel ezzel a hiánnyal. Első körben javaslom a Férfiak Klubja csatornát. Nagyon jó videók vannak fent, sokfélék. Biztos találsz olyat, ami neked érdekes. Könyve is megjelent. https://www.youtube.com/c/FerfiakKlubjaTV

Ha nem riaszt el a keresztyén háttér, akkor még ezt a könyvet ajánlom:

[link]

2022. okt. 9. 22:59
 7/10 A kérdező kommentje:

#5 Jó olvasni. Igen, sokan mások is hasonló helyzetben vannak. Ami az idő előrehaladtával valójában egyre jobban észlelhető. Emiatt se vetném el a gyakori ill. a net lehetőségét. Rengetegen olvassuk, és ha a kérdésemmel már elgondolkodtattam pár embert, már érdemes volt kiírnom. Ki tudja, milyen előre vivő lépések lesznek belőle.

#6 Köszi. Korábban egy jó ideig figyelemmel követtem a Férfiak Klubját, lehet mostanában ismét beleolvasok ill. hallgatok.

2022. okt. 10. 00:36
 8/10 anonim ***** válasza:

"Akit hanyagolt, nem nevelt az apja, nem látott jó szülői de főként apai mintát, az mit tehet azért hogy egy elégedett, teljes férfi életét élje?"

Felfejleszted az általános emberi és érzelmi készségeidet, és magadtól is látni fogod, mi a helyes. Kialakítod, szerinted mit miként helyes csinálni, aztán úgy csinálod. Nem kell ehhez külön férfiminta. A legtöbb dolog amúgy a mai világban nem külön férfi vagy női dolog, hanem egyszerűen emberi dolog.

2022. okt. 10. 16:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Ami az ismerkedést illeti, azt szintén nem videókból és írásokból lehet megtanulni. Készségek, készségek: kimenni az emberek közé, kommunikálni, odafigyelni, érezni.
2022. okt. 10. 16:14
 10/10 anonim válasza:
Az a legjobb ha kemény maradsz, és alkalmazkodsz az élethez, nem kell "újranevelés".
2023. febr. 8. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!