Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fityma szűkülési műtéten...

Fityma szűkülési műtéten vagyok túl és lenne pár kérdésem a hozzáértőktől.?

Figyelt kérdés

1. Miután leszedtük a kötést az első nap észrevettem, hogy van egy ilyen daganat féleség ott. Ilyen gyűrűre hasonlít és a varrat alatta van és felette nincs bőr és a nemi szerv alatt ez a cucc nagyobb és kihúzza a bőrt is. Ezzel kell valamit tennem?

2. Hogyam szokjam meg azt az érzést amikor a bőr nélküli részhez nyúlok? Én eddig nem nagyon nyúltam hozzá, mert nem volt kényelmes és kicsiként nem is nagyon fogtam fel a következményeket és most rossz érzés ha hozzáér a gatyához...

3. A fájdalom és a 2. kérdés érzése mikor múlik el?

4. Miért van az, hogy mikor pisilek a pisi össze-vissza megy, szóval egyszer jobbra, egyszer balra, egyszer középre stb...

Igazából ennyi nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

2022. aug. 20. 16:12
 1/7 anonim válasza:
68%
Mi lenne ha ezt attól az orvostól kérdeznéd meg aki megműtött? Lehet, hogy ő megbízhatóbb mint itt egy idegen.
2022. aug. 20. 16:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez így most még nagyon friss dolog. Időt adj magadnak, 2-3 hét és nagy részt rendben lesz.
2022. aug. 20. 16:52
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Az elsőnek igaza van, nem is értem, hogy merült fel benned ez. Nekem alap, ha valami bajom van, kérdésem, azt a dokinak teszem fel és nem random emberektől várom. Főleg ebben az esetben.
2022. aug. 20. 17:09
 4/7 anonim válasza:
91%

Szia nekem 2 éve volt ugyanígy fitymaszűkület miatt műtétem, sajnos másképp már nem lehetett megoldani:(

Na szóval sorstárs, egy biztos az első kettő hét kellemetlen és fájdalmas főleg az első! 1 kérdésedre válaszolva nekem is nagyon csúnyán sebesen nézett ki a varázspálca műtét után de ha megfelelően ápolod amit kaptál krémeket, kötést cserélsz 1 hónap alatt látványosan javulni fog:) ez miatt ne félj! Csak ne piszkáld feleslegesen

2. Kérdésed, igen ilyenkor nagyon érzékeny a makk mivel eddig bőr fedte ez 1-2hét alatt megszokod és észre se veszed majd már.

Úgy az egész fájdalom 1honapig tarthat teljesen de az a max, teljes gyógyulási idő az 1,5hónap kibírod!

Pisiléshez meg majd hozzászoksz elején nekem is nehézkes volt de ahogy gyógyult és nem kellett kötés úgy már normálisan ment a pisilés.

Lényeg hogy legyél türelmes!

Ha valami nagyon rosszat tapasztaltnál nem gyógyulna 1 hónap alatt semmitakkor érdemes beszélni egy urológussal.

De bármi apró dologban tudok segíteni írhatsz privát. Jobbulást!✌️

2022. aug. 20. 17:11
 5/7 anonim ***** válasza:
77%

A duzzanat lelohad majd a seb körül, amely idővel egyre jobban kisimul majd.

A makkod és a kifordított belső fitymád hozzászokik az új helyzethez.

A vizelet akkor szokott össze-vissza menni, ha a fitymafékedet is kivágták a körülmetéleskor, mert akkor a műtött terület kicsit kidomborodva nyomhatja a húgycsövedet belülről.

Nem kell félned, mert fiúk és férfiak százmilliói vannak körülmetélve, így bár itthon kisebbséget alkotunk, de máshol ez teljesen a normál élet része. Számos országban elképzelhetetlen, hogy egy felnőtt férfinak meg legyen a fitymája vallási, kultúrális vagy egészségügyi okok miatt.

2022. aug. 21. 00:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Kedves 1-es, jogos amit írtál, de a dokim nem annyira törődik ezzel ezt talán az is bizonyítja, hogy ugye 4-es írta, hogy ő kötést cserélt, krémeket írt fel neki a doki hát nekem a doki azt mondta, hogy nem kell kötés és krémet sem írt fel. Persze lehet, hogy ezek nélkül is ugyanúgy győgyül. De igazából nem is tudtam vele beszélni mivel műtét előtt megkérdezte, hogy hogy vagyok és kész még a műtét után sem volt semmi (lehet bejött csak kb 6 órát aludtam a kórházban a műtét után) Aztán csak az ápolóval tudtam beszélni, és a magánrendelés elég sok pénz és ő ráadásul egy másik városban lakik és nem is tudnék még elmenni hozzá mivel még egy picit érzékeny. És én azért kérdeztem meg ezt mivel kiváncsi vagyok a véleményre és ha valamit érdekesnek találok itt annak persze utána nézek.
2022. aug. 21. 20:23
 7/7 gall69 válasza:
100%
Kedves Kérdező!Én egy éve estem át a phimosis műtéten. Hasonló a problémám, ami az érzékenységet illeti. Nekem is azt mantrázta a környezetem és az amúgy általam tisztelt és becsült urológusom is, amely érvek itt is megtalálhatók. Aki visszaküld az orvoshoz, az nem élt át hasonlót, vagy szerencsésebb volt nálunk. Az orvos ugyanis azzal érvel, hogy el kell távolítani a teljes fitymát, mert kiújulhat.Én azt szerettem volna, hogy csak a "gyűrődő zónát" távolítsa el. Nem így történt. Annyira kényelmetlen volt még fél évvel később is, hogy fásli anyagból készítettem magamnak 7 kötést, hogy mindennapra legyen tiszta. Az orvosom betadine és kamillás borogatás alkalmazását írta elő 1 hónapig. A kötést 3 napig nem bánthattam és arra is figyelmeztetett a doki, hogy ne nézegessem, mert dagadt, színes egyszóval nagyon csúnya. 3 - 4 hónap múlva lesz esztétikailag elfogadható (viccesen:ami az asszonynak is tetszik). Nekem átvágta a féket, de csak néha megy félre a pisi.Esetemben nagyon durva volt a szűkület, csak a pisi sugár fért ki rajta. A covid vm. szívritmus zavarom miatt kb 1 évig húzodott a műtétem a XIII. kerületi szakrendelő bürokratikus és antiszociális hozzáállása miatt. Végül az István kórházban találtam egy lelkiismeretes, "szakembert". Tudom, hogy jót akart, csakhogy kilógtam abból a statisztikából, amely alapján véleményt alkotott a műtétet megelőzően. A durva szűkület miatt túl akartam lenni a megpróbáltatásokon és nem is mertem vele vitatkozni. Ezt utólag bánom, mert 1 év után ugyan tudok együtt élni, mostmár kötés nélkül a kényelmetlen helyzettel, de soha nem fogom megszokni. Pl. csak szoros gatyát hordhatok, ha nem akarom, hogy a dörzsölés fájdalmat okozzon. Szóval leginkább a kánikulai napokon erősen romlott a komfort érzetem.
2022. aug. 22. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!