Urológus akkor is foglalkozik a beteggel, ha az kerek perec kijelenti, hogy nem hajlandó fizikális vizsgálatnak alávetni magát? Többi lent
A páromnak elég egyértelműen prosztatagondjai vannak, és most tart ott, hogy végre elgondolkozott rajta, hogy elmenjen szakemberhez. Ez is időbe tellett. Viszont így is kijelentette nekem, hogy neki biztos nem fog nyúlkálni senki sehol, és hogy majd csak vizelettesztet meg vérvételt kér.
Én nagyon aggódok miatta, de nem hatják meg az érvek. Persze ha elég ideig nyaggatom, azt mondja, hogy ha ez nem hoz eredményt, akkor majd "meglátja", de mindent ezzel üt el, amit nem tervez megcsinálni.
Szerintetek így is fog vele foglalkozni az orvos? Én ki is nézném (valahol jogosan), hogy így csak elküldik.
Nem tudom, mit tehetnék.
11
Nem a pr. vizsgálatra mondta, hogy fájdalmas, hanem ami az után következett a betegsége alatt. Mitagadás, tényleg szörnyű lehetett.
De ismétlem; amíg nem érintett az ember, addig nem érdekli. Én is így vagyok vele. Bízom benne, hogy el fog kerülni, és egyáltalán nem kell mennem.
" Ilyen életkorban a ráknak kicsi az esélye "
Nem kicsi , pont olyan az esély mint később.
A rák nem kor szerint válogat.
De jól írják, ha nem engedi a vizsgálatot ráírják a lapjára hogy megtagadta és nem hajlandó együtt működni az orvossal.
Aztán viszontlátás.
Csak hogy ez a gépbe is benne lesz és ha tényleg lesz komolyabb baja , akkor lehet hogy nem úgy foglalkoznak vele mint kellene.
Így is könnyen hónapokat kell várni sok mindenre , hát még úgy.
Még annyit hogy ha nem javul akkor menni kell biopsziára.
Na ez azért kellemetlenebb mint csak felnyúlni .
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Egyelőre ígéri, hogy kér időpontot, aztán meglátjuk. Nyilván nem dönthetek helyette, meg is értem a helyzetét, hiszen ezt senki sem szereti, én pedig nem akarnék neki rosszat azzal se, hogy olyanra (kvázi) kényszerítem, amit nem akar...
Ha már kér időpontot és elmegy, legalább meg van az esélye, hogy meggondolja még egyszer ezt, és talán engedi magát rendesen kivizsgáltatni.
Egyébként eléggé off topic, de valaki említette itt a prosztatamasszázst. Ez orvosi körülmények között mit jelent, már ha nem vagyok túl indiszkrét? Mert én nagyon meglepődtem ezt a szót látva, én totál csak káma szútra-i értelemben találkoztam eddig ennek az említésével (ez persze az én ismereteim hiányát bizonyítja, szóval ma is tanultam valamit). Neten persze látom, hogy van ilyen is, de ez mennyivel másabb egy sima prosztatavizsgálatnál? Tovább tart vagy fájdalmasabb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!