Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Urológus akkor is foglalkozik...

Urológus akkor is foglalkozik a beteggel, ha az kerek perec kijelenti, hogy nem hajlandó fizikális vizsgálatnak alávetni magát? Többi lent

Figyelt kérdés

A páromnak elég egyértelműen prosztatagondjai vannak, és most tart ott, hogy végre elgondolkozott rajta, hogy elmenjen szakemberhez. Ez is időbe tellett. Viszont így is kijelentette nekem, hogy neki biztos nem fog nyúlkálni senki sehol, és hogy majd csak vizelettesztet meg vérvételt kér.

Én nagyon aggódok miatta, de nem hatják meg az érvek. Persze ha elég ideig nyaggatom, azt mondja, hogy ha ez nem hoz eredményt, akkor majd "meglátja", de mindent ezzel üt el, amit nem tervez megcsinálni.

Szerintetek így is fog vele foglalkozni az orvos? Én ki is nézném (valahol jogosan), hogy így csak elküldik.

Nem tudom, mit tehetnék.

2022. ápr. 1. 20:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Joga van elutasítani a javasolt vizsgálati eljárást, de a prosztatabetegségek diagnosztikája enélkül nem teljes.
2022. ápr. 1. 20:48
 2/19 anonim válasza:
66%

Prosztata vizsgálat nélkül nem tudja megallapitani hogy mi a probléma

Nekem is volt prosztata vizsgálat ki lehet bírni kicsit fáj és kellemetlen érzés

Hány éves?

2022. ápr. 1. 20:55
 3/19 anonim ***** válasza:
54%
RDV nélkül nehéz a probléma pontos azonosítása. Lehet UH-val is vizsgálni, de a fizikai vizsgálat pontosabb. Azt pedig csak halkan jegyzem meg, hogy a vizelet vizsgálathoz is szükség lehet prosztata masszázsra. Hány éves a párod? Én 38 vagyok, már többször volt prosztata vizsgálatom. Sajnos prosztata gyulladásom van. Nem kellemes a vizsgálat, de közel sem olyan mint ahogy a legendák szólnak róla.
2022. ápr. 1. 21:13
 4/19 anonim ***** válasza:
87%

Ha nem enged egy vizsgálatot elvégezni,ráirják a kórlapjára,a beteg megtagadta a vizsgálatot. Aztán már hívják is be a következő beteget.

Az orvos egy beteggel se áll le vitatkozni.

2022. ápr. 1. 21:44
 5/19 anonim ***** válasza:
35%
Ha komolyabb problémája lesz, bánni fogja hogy nem engedte. Egyéni döntés.
2022. ápr. 2. 08:03
 6/19 A kérdező kommentje:

33 éves.

Az alapján, amit mond, nem is a vizsgálat fájdalmassága tartja vissza, hanem hogy megalázónak érzi vagy ilyesmi.

Én is amiatt aggódok, mert írták, hogy ha pl. gyulladásos betegsége van, az továbbterjedhet. Ilyen életkorban a ráknak kicsi az esélye, de nekem már kb minden lepergett a szemem előtt... Persze direktbe ijesztgetni sem akarom, de akárhányszor mondok ilyesmit, hogy emiatt aggódok, akkor elüti azzal, hogy ő érzi, hogy nincs ilyenről szó meg hogy nem ilyen komoly a dolog...

Abban reménykedek esetleg, hogy az orvos meg tudja győzni, de tudom, hogy nem ez a dolga. Egyébként Németországban élünk, itt a tapasztalataim alapján kicsit azért türelmesebbek átlagban az emberekkel, hátha nem zavarják el azonnal.

2022. ápr. 2. 10:05
 7/19 anonim ***** válasza:
55%

3-as vagyok. Megértem a párodat, férfiként nehéz feldolgozni, hogy egy idegen orvos - többnyire férfi - felnyúl az ember fenekébe. Én itt arra, gondoltam, hogy ha a feleségem kibrja évente a nőgyógyászt, akkor én is túl fogom élni. Gondolom az sem kellemesebb. A szülőszobáról ne is beszéljünk. Csodálatos élmény ott lenni a gyereked születésénél, de nem a legszebb látvány. Amúgy csak néhány másodpercről van szó. Ha az orvos tényleg prosztatagyulladásra gyanakszik, akkor a tenyésztéses vizsgálathoz szükség lesz a prosztatamasszázsra. Csak így tudja kideríteni, hogy bakteriális vagy sem. Nekem egy külön helyiségben még ondó mintát is kellett adnom. Számomra az rosszabb volt, mert tudtam, hogy mindenki tudja, mit csinálok ott.

Szerencsére én egy nagyon normális orvoshoz kerültem. Elmondtam a panaszaimat, majd ő is elmondta, hogy milyen vizsálatok lesznek. Herék tapintásos vizsgálata, UH (herék, vesék, prosztata és húgyhólyag), illtve szükség lesz laborra is, amihez elengedhetetlen a prosztatamasszázs. Én is visszakérdeztem, hogy muszáj? Nem lett tőle ideges, hanem elmagyarázta, miért van rá szükség. Ha bakteriális a gyulladás, akkor csak prosztatamasszázs segítségével tudnak mintát venni a tenyésztéshez. Ha valóban az, akkor tudnak célzottan antibiotikumot adni. Ez az én érdekem.

Győzd meg, hogy menjen el minél előbb, mert annál előbb kap kezelést a problémájára.

2022. ápr. 2. 10:39
 8/19 anonim ***** válasza:
57%

Teljesen megértem a párod; a férfiaknál ez teljesen természetes. Én sem mennék el. És ahogyan a párod is mondja, nem a fájdalom miatt, hanem, mert megalázó.

Első körben egyezz ki vele egy vizelet, vér (psa) és alhasi uh-ban.

Lehet, hogy többre nem is lesz szükség. Kívánom, hogy így legyen.

2022. ápr. 2. 13:06
 9/19 anonim ***** válasza:
42%

Majd mikor a kínok kínját éli át,nem fog válogatni a vizsgálatok módj

ában .Mindenki saját sorsának a kovácsa.

Prosztata betegségből nem egyszerű kigyógyulni.

Ez még az urológusoknak is a rém álmai közé tartozik.

2022. ápr. 2. 15:25
 10/19 anonim ***** válasza:
53%

9

Igazad lehet, de amíg az ember nem érintett, nem érdekli. Engem sem lehetne rávenni egy ilyen vizsgálatra. Jóllehet, régi ismerősöm átesett rajta, és olyan szörnyű vizsgálatokról mesélt, hogy azt mondtam: inkább lőjenek le, ha engem is utolér. Nehéz dolog ez.

2022. ápr. 2. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!