Megállhat egy fiú a növésben amiatt, hogy iskola és egyéb programok miatt középiskolás korban 5-6-7 órákat alszik csak és mellette minden nap versenyszerűen sportol?
Egészségesen táplálkozik, csak az iskola stresszes, de az minden jó tanulóra igaz.
175 centi vagyok csak, de a szüleim alapján minimum 182-nek kéne lennem. Illettve van még valami esélyem nőni, vagy ott rontottam el?
20/F
Az iskolai stressz a magasságot nem befolyásolja, ha így lenne, akkor nagyon sokan törpék lennének. A magasság alapvetően genetika, a 175 centi pedig totál átlagos magasság, semmi gond nincs vele, és az életeden sem változtatna semmit ha 182 centi lennél.
Az alvás főleg fiatal gyermekkorban szükséges a növekedéshez, 16 éves kor után már nem igazán nő az ember. Természetesen vannak kivételek, akik még 20 évesen is nőnek.
A sport ha nem hiszed túlzásba, akkor egészséges.
Az alváshiány viszont már gond. Ha most nem is érzed ennek a hatását, későbbiekben érezheted. A test alvás közben pihen meg, akkor regenerálódik. A kevés alvás memóriagondokhoz, de akár szívproblémákhoz is vezethet.
150 centi vagyok, anyukam 165, apukam 180.
A nagymamam volt 150 centi, a nagypapam 160, toluk orokoltem. A genetika ilyen jatek, nem torvenyszeru, hogy elered a szuleid magassagat.
A kevés alvás lehet hatással a növekedésre, de valóban a genetika a meghatározóbb. Én inkább a sportra gondolok. Bár nem tudom, hogy mit sportolsz, de ha mindennap edzőteremben 100 kg-os súlyokat emelsz, akkor az okozza azt, hogy alacsonyabb vagy.
Ezeken felül a 175 cm teljesen normális 20 évesen. Van egy ismerősöm, aki 3 évvel fiatalabb nálam és már majdnem 190 cm, és a családjukban senki sem ilyen magas. Elképzelhető, hogy még fogsz nőni.
Én elsősorban a mindennaoos versenyszerű sportot hagynám abba. Még egyszer mondom, hogy nem tudom pontosan mit sportolsz, de a mindennapos erőltetés tönkre teszi az ízületeket, izmokat is. Mindenképpen hagyd a tested regenerálódni!
189 centi vagyok, stresszről csak annyit, hogy 16 éves korom óta küzdök a magas vérnyomással és gyomorfekélyem is volt már...
A magasság nem matematikai képlet. Nincs olyan, hogy ennyinek meg annyinak KELL lenned, max nagyságrendileg lehet tippelni. Ebbe plusz vagy mínusz 7 cm szórás belefér sajnos vagy nem sajnos. Főleg, ha van a rokonságban alacsonyabb ember is (nők alkatát is örökölheted ilyen szempontból).
A sport az nem tudom, mi, de ha pl nagyon komoly testépítés és netán szerekkel is élsz, az azért okozhat problémát. De azért itt tényleg a nagyon intenzív mozgásról van szó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!