Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ha kicsit magasabb a májfunkci...

Ha kicsit magasabb a májfunkciom akkor lehet baja a májamnak ?

Figyelt kérdés
0-50 között lehet a Gamma gt. Nekem 160. Ez nagyon rossznak számit ? Nagy baja lehet a májamnak ? Ebből lehet májzsugor ?
2021. okt. 29. 16:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem. Ez nem extrém magas. Nekem is háromszorosa volt pár éve a megengedett felsőnek...

0-30 volt a referencia tartomány, nekem 100 volt. Pár hét múlva ismeteltek akkor normális volt.

A doki mondta hogy valami gyógyszer hatása lehetett.

Az igazi nagy baj az már ezer körül van, úgyhogy nyugodj meg, ez nem kirívó egyáltalán.

2021. okt. 29. 16:57
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
Elég sok minden okozhatja, akkor gyógyszerszedés is, nem feltétlenül kell a legrosszabbra gondolni. De persze lehet májzsugor is, amennyiben úgy gondolod, van rá ok, pl alkohol. De ha semmi ilyen nincs, akkor minden előzmény nélkül ritkán jön ez elő.
2021. okt. 29. 16:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Ilyen értéknél is lehet májzsugor ?
2021. okt. 29. 17:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom, hogy ne parázz. Nem tudom milyen életmódot folytatsz, hány éves vagy stb.

Amit tudsz tenni az az, hogy:

1. Lenyugszol (a máj nagyon nagyon sokrétű több száz feladatot lát el)

2. Veszel hidegen sajtolt Mária tövis magolajat és minden este vagy reggel éhgyomorra 1 evőkanálnyit iszol belőle.

3. Változtatsz az életmódodon, megpróbálsz kevesebb alkoholt, zsíros ételt enni, csökkented a szenhidrátot és több gyümölcsöt és zöldséget enni.

4. Elkezdesz sportolni. Ez lehet akár futás, sima otthoni saját testsúlyos kardió edzés is, nem kell azonnal a konditerembe rohanni.

2021. okt. 29. 18:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Haziorvosod hivd fel, ha dokival nem konzultaltal meg.
2021. okt. 31. 20:24
 6/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nekem már vagy 10 éve magas, kb. 2x-ese a hatátnak, alkoholt nagyon keveset, ritkán iszok. Étkezésem sem olyan rossz, bár lehetne változtatni.Májzsugor csak úgy nem alakul ki, ha már az lenne, akkor ez magasabb érték lenne és jellemzően zsírmájjal vagy megnagyobbodott májjal kezdődik, akkor a legkevésbé a májenzimed lenne a legfontosabb.
2021. nov. 3. 07:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem is hosszú évek óta kettes szorzóval bír a GGT értékem.

Az éves munkaköri ellenőrzésnél a főorvos a leletre pillantva kedvesen csak annyit szólt: "kevesebbet kellene inni". :(

Egy doki barátom -aki gyerekkorom óta ismer és tudja, hogy mélyen a magyar átlag alatti az alkoholfogyasztásom- azt mondta, semmi gond, fogadd el, a te májad így dolgozik.

2021. nov. 30. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!