Vajon mi lehet? Remélem nem HPV
Persze mindenképp :) De a dokit úgysem érdekli a te kukacod :D
amúgy ha szűz vagy(mint olvastam) akkor semmi esélyed hpv-re :)
Halisztok!
Sajna, ezt nem írom alá.
Az egyik GyK-s topikban tavaly év végén találkoztam egy 19 éves kérdező sráccal, aki ugyancsak szűz volt, mégis valahogy elkapta a HPV-t. Soha nem volt szeXuális kapcsolata, ezért sem értette az egészet. 2 dokihoz is elment, mindkettő egyhangúan azt mondta, HPV-okozta condyllómák jelentek meg a makkján, amely teljesen gyulladt volt, és furcsa szagú.
A srácnak korábban fitymaszűkülete és fékproblémái is voltak, amit gyerekkorában orvos egy számára iggen kellemetlen élményt okozva neki oldott meg. Onnantól kezdve szinte sosem húzta hátra a fitymáját, mert félt a fájdalomtól, ill. a szülei, bátyjai nem figyeltek erre oda nála, ez MIND hozzájárult ahhoz, hogy a srác fitymája alá Humán Papillóma Vírus került, aminek egyenes következménye volt az, hogy a fitymája mnthetetlenné válljon, emiatt a gyereket teljesen körül kelljen metélni.
A másik probléma, hogy nem tudom, kedves Kérdező, hol, mely helyeken "(mindenhol) olvastad ezt a HPV-parát", de annyi tuti, hogy ez az eset eléggé rádöbbentett engem arra, hogy a HPV is egy olyan téma, ami a nőknél a szennymédia kivételesen pozitív teljesítményeképpen gyakran elő van hozva a mehnyakrák kockázata miatt, azonban a FÉRFIAK esetében én SEHOL nem hallok erről semmit, pedig elég informáltnak érzem magam a témában.
Kedves Kérdező!
Bár a megfogalmazásod számomra eléggé bonyolultnak tűnik, szeretném tisztázni...
_ Hány éves vagy?
_ A makk alsó részén nincs gyűrű. A makknak azonban alsó (kiemelkedő) pereme és (az alá süllyedő) árka (barázdája) van (sulcus coronarius glandis). A barázdában kapcsolódik a fityma a makkhoz.
A makk peremén normál esetben faggyúmirigyek vannak, amelyek a belfityma barázda felőli részén is gyakori jelenség, ezek olykor-olykor nagyobbnak tűn7nek, esetleg kis pici FEHÉR színű pöttyként akár FELTŰNŐEN is kiemelked7 a makkperemből. Ezek az ún. Fordyce-pöttyök.
Ilyen pöttyök a mellbimbód és az ajkaid körül is előfordul6nak, ill. szép számmal a külfitymádon, és akár az egész herezacskódon.
___ A pattanás alatt amit említesz, ezt érted, amit így az imént körülírtam neked? vagy ez hogy néz ki? (Kicsit közér7őbben légyszi! {:-S )
Üdv: EE
Hali ismét!
Még mindig nem tudom a feljebb feltett kérdéseimre a válaszaid egy részét.
_ Hány éves vagy?
_ Honnan veszed,... hol mindenhol fordul elő ez az ún. HPV-para?
_ Még mindig nem pontos a leírásod. Annyit sikerült az általad "szűkösen" leírt infókból leszűrnöm, hogy lila, ill. hogy vmi köze van a makk pereméhez/árkához(?)... de hogy PONTOSAN ezen hol fordul elő, ill. egyéb apró részletek, ezek nem ismeretesek.
/:-T Az általam kért infók hiányában nem áll módomban kielégítő választ adnom, CSAK HA RÉSZLETES INFÓKAT ADSZ!!!
Szia
a korom 20 (de nem tudom mi köze ennek ehhez :) )
a HVP parát, meg itt olvastam, mindenki azon aggódik, hogy elkapta e, stb.
Hogy hol fordul elő? Hogy máshogy írjam le, mint ahogy eddig: a makk alsó részén (ahol a fék is van, nem rajta de a környékén).
Hali!
Sztem nem mindegy, hogy egy 13, 16 vagy egy huszonéves teszi fel a kérdést. Mindegyik más és mást gondol a dologról, másként gondolkodik. Csak ennyi... :-)
Ha HPV lenne, nem lila lenne. Az ott vmi bőrgyógyászati gebasz lesz sztem. A féket eddig nem írtad még, az pedig nem az alsó, hanem az elülső része a makknak. A hátsó pedig a hasad felőli. (Ez a pontos navigáció a makkon, ezt hallom a legtöbbektől, és elég egy pontatlan meghatározás, máris mindenki félreérti. Az "ALSÓ" sztem itt elég tág fogalom, mert úgy glom, mindenki mást ért rajta. A féked kezdete pl. magasabban van mint a makkod hátsó részén lévő makkárok. Akkor az "alsó" ennyivel az is, ha a farkad felfelé áll. Ha meg előre, mert erektált, akkor talán... Ha meg kókadt mint a fonnyadt virág, akkor meg az alsó a húgycsőnyílás ill. megintcsak a fék kezdete... Éérteed? ;-D )
Az tehát egy pattanás, és nem pedig egy ér... ha minden igaz. Az a baj, hogy így már könnyebb, de még mindig nehézkes elképzelni a dolgot. Fénykép felrakására róla meg nyilvánosan nem bíztatnálak.
Sztem fordulj bizalommal a bőr- és nemibeteg gondozóhoz! Ők egészen biztosan meg tudják mondani, mi az ott!?
Értem, köszönöm a gyors választ :D
Bocsi hogy szenvedtem a meghatározással, de én se voltam most biztos benne, hogy az most melyik része, alsó felső, ez az .. :D
Mármint, hogy melyiket használjam ;)
Abban reménykedem egyszer csak elmúlik, irtózom az orvosoktól :D persze ha előfordulna valami probléma rohannék, de eddig tökre "ártalmatlan", mondom nagyon régóta ott van :-\
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!