13 évesen van még státusz vizsgálat fiúknál?
Ha igen miből áll? Kötelező vagy csak 12 éves korig az?
Most is megcsinálják a virus miatt?
Elég szégyenlős már nagyfiú ezért kérdezem
Nem tudom hogy ez az e, de anno középsuliban is volt talán 9 és 10. osztályban ilyen általános vizsgálat. Nem emlékszem már hogy pontosan miket mértek, talán testsúly, látás, magasság. Ilyen általános dolgok voltak. Talán arra is rá kérdeztek hogy rendben van e odalent minden, de nem kellett megmutatni.
Át kellett mennünk egy közeli orvosi rendelőbe, ahova egyébként a terhes anyukák, ill. kisgyermekess anyukák jártak.
Hozzáteszem én 2009ben érettségiztem szóval ez több mint 10 éve volt, azóta lehet változott az eljárás.
Volt orvosi vizsgálat, nekem volt orvosilag probléma odalenn régebben, amiről tudott. Megvizsgálta volna, de nemet mondtam. Utána pusztán megkérdezte, hogy minden rendben van-e. Mondtam igen és ennyi, azon kívül, hogy vagy 2x feltette még, hogy "biztos?". Szégyellős voltam mindig is.
Ha pedig van valami, akkor elmegyek én, ne egy iskolaorvos vizsgálgasson ráadásul egy olyan ajtó mellett, ahonnan még a lélegzetvétel is áthallatszódik (nálunk legalábbis így volt), odakint pedig vagy 8 osztálytárssal. Rá azért nem erőltetheti senkire. Nem tudom jogában áll-e, de azért, ha valaki ellenáll azt megnézném miként kezeli. Meg még a végén valamelyik leleményes gyerek ráver egy pedofíliát, aztán magyarázkodhat. És ez már vagy 10 éve volt.
Nevetséges ahogyan ezeket a dolgokat kezelik, mint akár a tetveseket is. Elméletileg bárkivel előfordulhat, de eléggé ciki. Van vizsgálat, aztán 10 perc múlva őket kihívják, "titokban". Nem feltűnő, kicsit se... Nem tudom miért nem lehet ezeket bizalmasan kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!