Magyarországon milyen lehetőségek vannak Finasteride beszerzésére?
Hajhullásra kéne. Olyat például lehet csinálni, hogy külföldön de még az eu -n belül egy normálisabb országban feliratom és megveszem, aztán valamilyen kiszállítással mindig újrarendelek itthonról?
Úgy tudom, Magyarországon nem írják fel.
Pharmacenter 5mg-s verzióját simán felírják bárkinek Magyarországon.
én ezt próbáltam is, aztán végül hajszeszt készíttettem belőle a patikussal, mert csak fejbőrre fogom felvinni (így állítólag a vérben csak 20-30%-al csökkenti a DHT-t) - mert nekem az 5mg-s verziót nehéz volt 5 részre vágni, másrészt mellékhatásaim lettek sajnos. a fejbőrre vitt verziót pedig most fogom kipróbálni. egyébként 10 éven át már használtam előtte anti-androgén sampont (Ketoconazole, az egyetlen anti androgén cucc ami samponba szoktak rakni)
fontos tudni, hogy a DHT nem csak a hajhullásért felelős, hanem egy nagyon fontos hormon, ami sok mindenre van kihatással (leginkább a kedvetekre is) így mielőtt elkezdenétek, egy vérképet kérjetek az ezzel kapcsolatos hormonszintekkel. mert amennyiben amúgy is alacsony a tesztoszteron szintetek (ami aztán DHT-vá alakulhat) akkor még ennek a gátlása nagyobb eséllyel mellékhatások fognak fellépni. egyébként az én mellékhatásaim elég hamar elmúltak, 1-2 héten belül. tehát nem lépett fel olyasmi :D hogy már soha ne állt fel :D
"fontos tudni, hogy a DHT nem csak a hajhullásért felelős":
Fontos tudni, hogy az orvosknak fogalmuk sincs, hogy a Finasteride miért és hogyan működik. Csak annyit tudnak, hogy működik és a világon jelenleg milliók használják.
Közbe kb 1500 ember viszont arra panaszkodik, hogy a Finasteride a szedés abbahagyása után is hosszú távú mellékhatásokat okozott nekik. Tehát 1500/1 000 000 eséllyel neked is problémáid lehetnek.
A covid hisztéria után elég nehéz hinni az orvosoknak...
11: Miért készítettél belőle "hajszeszt"?
Nem lehetett volna simán csak feldarabolni és megenni?
"egyébként az én mellékhatásaim elég hamar elmúltak":
Mi történt?
"Ketoconazole, az egyetlen anti androgén cucc ami samponba szoktak rakni"
Korpásodásra használtam korábban, de nem működik se korpásodásra, se hajhullásra. A korpásodásra igazából az működik, ha géppel vágom a hajam, mivel így levegőzik a fejbőr.. viszont így mindenki látja a problémát is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!