Hogy tudok finasteridhez jutni Magyarországon?
Tudom hogy prosztata megnagyobbodás esetén írják fel, viszont világszerte használják örökletes kopaszodás ellen, tekintve hogy alfa-reduktáz blokkoló.
Magyarországon is biztosan többen is szedik ilyen célra, pláne hajátültetés után.
Annó a bőrgyógyászomat kértem, hogy írja fel, de nem írta. Érdekelne hogy hol lenne érdemes kopogtatnom finasteridre szóló receptért?
Köszönöm a válaszokat, ám továbbra is adott a kérdés.
Kérem ha valaki tudna érdemben válaszolni azért hálás lennék.
Érdemi válasz:
Ez a férfi léttel és a korral jár. Fogadd el önmagad.
A kérdés engem is érdekel. Angliában egyébként simán felírják magánklinikán.
4: Sajnos a mai világban akinek 40 alatt ilyen problémái vannak, annak vége élet szempontból. 50 felett már jobban elfogadják viszont.
"ugyanazt a hatást éred el.":
Közben utánajártam és sajnos nem. Bár van olyan ember, aki javulásról számolt be a sabal pálmának köszönhetően, a különbség ég és föld a két szer között.
"És a libidód is ugyanúgy visszaesik.":
Az emberek 2% -ánál van ilyen mellékhatás, de az is elmúlik, ha csökkentik az adagot, illetve olyanról is tudok, hogy valaki csak azért se hagyta abba a szedést, aztán magától eltűntek a mellékhatások. Emiatt is igazából úgy érdemes szedni, hogy az első 3 hónapban negyed, a második 3 -ban fél, majd a harmadik 3 -tól teljes adag. Úgy kb bombabiztos. A lehetséges mellékhatásoknál azt is figyelembe kell venni, hogy maga a kopaszodás ugyanúgy egy életre tönkreteheti az ember életét, ha amúgy hajjal sem volt a felső 20% -ban kinézetben. Ehhez képest egy 1% -os esélyű probléma lényegtelen.
"De ha a nőiesedés a cél":
A férfiasságot a tesztoszteron okozza, amit a finasteride növel, mivel kevesebb testo alakul át DHT -vá.
"Ez a férfi léttel és a korral jár.":
Ma már sajnos nem. A Tinder/Instagramm világában vagy férfi vagy, vagy kopasz. Attól még, hogy neked nem sikerült a harc, másoknak sikerülhet.
"a finaszterid mellékhatásai elég jelentősek lehetnek":
Viszont nagyon kicsi az esélye(szinte 0), hogy tartósan meg is maradnak a szer abbahagyása után is. Annál a nagyon kevés embernél, ahol tartós volt a hatás, olvastam olyan példáról, aki anabolikus szteroidokat kezdett el enni és az megszüntette, tehát mindig van megoldás.
"gynecomastia":
Ez egy népi hiedelem, nem okoz ilyet.
"Essegen-F" néven oldat formában be lehet szerezni külföldről. 0,1 mg/ml a koncentrációja, de mivel közvetlenül a fejbőrre kerül, a hatása megfelel az 1 mg-os tablettáénak. Előnye még, hogy a fejbőrben jobban, a szervezet többi részében kevésbé csökkenti a DHT szintjét mint a tabletta.
MinoxidilMax a cég neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!