Miért nem támogatott a körülmetélés Magyarországon, annyira, mint Észak-Európában, Nyugat-Európában vagy mint Észak-Amerikában, ha szinte csak előnye van?
Például ezen az oldalon is írnak az előnyeiről. Igazából hátránya szerintem nincs is. Igaz én nem vagyok metélt, de szívesen megcsináltatnám. Már régóta hátrahúzva tartom a fitymám és fedetlenül hordom a makkom és nagyon jóérzés, férfiasnak érzem én is és ebben egyetért velem a legtöbb lány is. Az eddigi hölgyeknek, akikkel párkapcsolatban voltunk (nagy részükben fiatalabbak), nagyon tetszett és esztétikusnak találták. Nem okoznak gondot számomra a gombás, bakteriális és vírusos fertőzések sem. Akit körülmetélnek, annak a fitymaszűkület sem okoz gondot soha többé. Higéniai okokból is nagyon előnyös, mivel sokkal tisztább így. A szex sokkal élvezetesebb és közvetlenebb érzés, nem egy felesleges bőrdarabban, hanem a barátnőm puncijában vagyok és az izgat és közvetlen a makkom, a koronaárkom valamint a belső fitymám izgatja. Nem marad alatta WC-zés után és nem is izzad be, így nem lesz büdös. Miért nem támogatják jobban, ha igazából nincs is hátránya?
"Mi, diákok, bementünk az újszülött osztályra és megláttuk a teremben lévő pult tetején lévő műanyag deszkához csatolt babát. Küzdött a korlátai ellen - húzogatta, nyöszörgött, majd tehetetlenül sírt. . . . Megsimogattam a kis fejét, és halkan beszéltem hozzá. Megnyugodni kezdett, és egy pillanatra elhallgatott. A csendet hamar átható sikítás törte meg - a csecsemő reakciója a fityma megcsípésére és összenyomására, amikor az orvos a péniszéhez rögzítette a bilincset. A sikoly fokozódott, amikor az orvos műszert helyezett a fityma és a makk közé, széttépve a két szerkezetet. A csecsemő össze-vissza rázta a fejét - feje volt az egyetlen testrésze, ami nem volt lekötözve -, amikor az orvos egy másik bilincset használva hosszában összenyomta a fitymát, amelyet aztán levágott. Ezáltal a fityma nyílása elég nagy volt ahhoz, hogy behelyezzen egy körülmetélést végző eszközt, amely az az eszköz, amely megakadályozza a nemi szerv levágását a műtét során. A csecsemő kapkodni és fuldokolni kezdett, lélegzet-visszafojtva folyamatos sikolyától. . . . A műtét következő szakaszában az orvos a fitymát a körülmetélő műszerhez szorította, majd végül amputálta."
Ha a körülmetélést egyértelmű orvosi szükség nem írja elő, akkor az egyszerűen csonkítás. Az emberi jogok kirívó megsértése, súlyos testi sértés, amely elkerüli a törvény szerinti büntetést.
A fityma eltávolítása orvosilag szinte mindig teljesen felesleges eljárás. Olyan eljárás, amely tartós módon többszörösen károsítja a fiút. Jelentős érzékenységvesztést, hegesedést és számos fontos funkciók végleges elvesztését eredményezi. Ezenkívül fennáll a tartós, olykor pusztító pszichológiai traumák kockázata.
Tina Kimmel orvoskutató megállapította, hogy az ép hímek péniszérzékenysége 25-30 százalékkal nagyobb, mint a körülmetélt férfiaké.
A körülmetélés egy felesleges művelet, amely örökre megcsonkítja és traumatizálja a fiú csecsemőket.
A Michigani Egyetem tanulmánya megállapította, hogy a körülmetélés napokig tartó kínzó fájdalmat okoz (a műtét érzéstelenítés nélkül történik). Néhány fiú annyira sír, hogy oxigénhiány miatt nem tud lélegezni és elkékül. Az egyik baba annyira sírt, hogy elrepedt a gyomra.
A csonkítás után a fiúk nem kötődnek normálisan az anyjukhoz (úgy mint csonkitatlan társaik). Egyes pszichológusok azt feltételezik, hogy a körülmetélés traumája felnőttkorban is megmaradhat egy férfinak, amely „olyan harag érzésként jelenik meg, amelyet nem tud elviselni”.
A női nemi szerv megcsonkítása szinte a világon mindenhol bűncselekmény. Az, hogy a férfi nemi szerv megcsonkítását egyes országokban továbbra is űzik, az csak azt bizonyítja, hogy mi emberek mennyire ostoba, undorító állatok vagyunk! Azért mert valamit régóta űznek, az nem jelenti azt, hogy az normális és követendő példa.
32-es!
Ez egy baromság... Ne az izraeli/zsidó, meg az afrikai törzsi körülmetélést nézd, mert ott tényleg érzéstelenítés nélkül csinálják. Általában kapnak a babák is érzéstelenítőt és le is fertőtlenítik, ez egy teljesen modern és haladó kis beavatkozás. Szinte semmit nem érez belőle, szerintem ennyit megér, a minőségibb nemi élet és sok betegség megelőzése. Ez pedig nem amputálás, mivel ez nem egy testrész, ez egy bőrréteg, olyan mintha amputálásnak neveznék a körömvágást vagy a hajvágást, az Egyesült Államokban például ez is a férfi igényességét jelzi, a nők, meg általában az emberek szemében, sőt sok lány szerint ez a férfiasság, egyik "jele". Sok tanulmány pedig ezeket cáfolja, mert sokszor a metélt férfi, többet érzett az ingerekből, mint a metéletlen, mivel a metéltnek, a sok ingertől kifinomultabb az érzékelése.
34: bla bla bla bla bla....
Fogadd el a tényt, hogy ezt elcseszted :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!