Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Szabadott volna az orvosnak 3...

Szabadott volna az orvosnak 3 éves gyerek fitymályát hátra húzni?

Figyelt kérdés
Az orvos nagyon durván bánt a kis gyerekkel, és eléggé veszélyesen hátra húzta a 3 éves fiam fitymályát,és begyulladt másnapra, és nagyon fájt neki, vissza mentünk, és nem tudta vissza húzni, aztán el kellet menni Pécsre mer annyira durva lett a helyzet, teljesen feldagadt neki és vérzett, gennyzik, nem mer pisilni, kaptunk 2 kenőcsőt, meg fájdalom csillapítót, és az biztos hogy az orvos hibája volt mer nagyon durván bánt a kisgyerekkel, mit lehet tenni az orvossal jelentsem fel? és már volt neki megrovása, kérek sok választ..
2010. aug. 13. 19:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
nagyon jókat írsz a Pécsen az orvosok is azt ajánlottak amit írtál (Lidocain és Betadine)nem tudtam hogy volt megrovása, és azt nem tudom minek, de hallottam az esetem után,én most jelentem az általad ajánlott helyen, nagyon szépen köszönöm a válaszod, látom nagyon értesz hozzá, had kérdezzem meg hogy te orvos vagy?
2010. aug. 14. 09:08
 12/18 anonim ***** válasza:

EE nem orvos, viszont nagyon okos dolgokat ír, amit érdemes megfogadni.

Egyébként az osztályvezető főorvosnál is tehetsz panaszt, ha nem akarsz nagy procedúrába fogni.

Ha pedig ennek ellenére sem történik semmi, akkor vághatsz bele a fentebb írtakba.

2010. aug. 15. 10:24
 13/18 anonim ***** válasza:
56%

Hali ismét!

Igen hosszú leszek, de törexem az iggen-igen alaposságra! :-)

Igazán nincs mit, kedves Anyuka/Apuka!

Átérzem a szitut, pláne, hogy alig néhány hete egyik idősebb ismerősöm lánya eljött egy közös fellépésünkre, vele volt a 4 éves kisfia is, aki elég riadt volt ott a sok felnőtt között, és nagyon az anyja szoknyája mögé bújt, abba kapaszkodott. Láttam, mennyire rémült, leguggoltam hozzá és elkezdtem játszani vele, így hamar megnyugodott. Anyja látván a dolgokat elkezdett beszélgetni velem, néhány perc alatt áttörtük az esetleges pironkodás határát, és egész jól elbeszélgettünk, zömmel a kissrácról.

Nem kellett sok idő, kiderítettem, hogy nála is ugyanaz volt a probléma, mint nálatok most, csak kicsit másképp. Elmesélte, hogy a gyermekorvos javaslatára 3 éves korában apjával együtt lefogták a gyereket, azalatt a doki hozzáfért a fütyijéhez és feltépte neki. Sikított a fájdalomtól, s azóta fél és retteg, nem enged senkit sem a kukójához nyúlni, még őt sem. (Ha nem húzogatják neki, félő, hogy megint letapad...) :-(

INFÓ: Amit meg szerettem volna veled osztani az az, hogy szinte minden fiúgyermek ún. "veleszületett sejtes fitymaletapadással" születik (adhesio cellularis), ami annyit jelent, hogy a születést követő 2-3. évig semmiképpen sem, vagy csak nagyon nehezen le7t a baba/kisded előbőrét hátrahúzni, ennek az az előnye, hogy így a csecsemő makkja és a fitymájának belseje védve van a fertőzésektől és a pelenkatartalomtól.

A letapadásnak aztán lassan fel kell oldódnia, ilyenkor már el kell kezdeni a fityma húzogatását. Ha a letapadás 3-4 éves korra nem változik, AJÁNLATOS az orvossal feltépetni, ezt sok helyen olvastam. Na most itt a fő probléma azzal van, ahogyan ezt végrehajtják. A gyereket lefogják, semmi érzéstelenítés a kukac tövébe, úgy tépik fel. Persze, hogy szenved a gyermek!!! SŐT! EGY ÉLETRE MEGJEGYZI!!! <<<:-O

Amióta itt vagyok a GyK-n nagyon sokan írtak rám >>priviben elég vegyes problémáikkal a fiatalabb/korombéli kortársaim. Akiknél makacsabb fitymaszűkület (mostantól: FSzlet) volt, ők mesélték, hogy azért nem húzták hátra SOHA a fitymájukat, mert gyerekkorukban 3-4-6-7-10 évesen (elég vegyes életkorban) volt egy rossz, mindkettőnk által leírott sikítós élmény a dokinál, rengeteg beszámolót kaptam arról, hogy ezt az esetet ÖRÖKRE megjegyzik, ami gátlásként jelenik meg, rendszerint CSAK IFJÚKORRA, FELNŐTTKORRA sikerül ezt a gátlásos élményt úgy kiheverni, feldolgozni, hogy később ne okozzon AKKORA lelki problémát, azonban az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a felnőttkori FSzletesek bizonyos részén már csak körülmetéléssel lehet segíteni, annyira nem húzzák hátra gyerekként, és annyira nincs erre odafigyelve. Sok szülő meg sajnos nem ismeri ezt a problémát, és nem érzi azt, hogy erre oda kell figyelni! Ha meg a gyerek szól, nem tud vele mit kezdeni! :-(

OFF #1.:

Erre pont egy hete sincs példa, 12 éves fiúcska keres meg >>priviben, MSN-en igggen-igen nehezen nyílik meg, de szép lassan sikerült már azt elérnem nála, hogy MERJEN SZÓLNI az anyjának, aki azonban sztem nincs felvilágosítva, lerázza a gyereket azzal, hogy "semmi baj nincs, egészséges az" (JÓ GYULLADT A FITYMÁJA!!!) a gyerek szegény meg kétségbe van esve, mert senki nem hisz neki, rajtam, meg egy időközben bevont, korábban ugyanemiatt néhány évvvel ezelőtt kényszerűségből TKM-en (teljes körülmetélésen) átesett barátomon kívül. >:-(

Ha ez így marad, a gyerek fitymája előbb-utóbb ment7etlen lesz köztünk pedig kb. 400 km-nyi távolság van, márpedig 12 évesen egy elég zárkózott gyereknél egy TKM... X"-O

:ON #1.

OFF #2: Ansmannak igaza van, nem vagyok orvos, csupán OKJ-s egészségügyi végzettségem van, azonban a tevékenységi körömhöz hozzátartozik a diszkréció (bizalmi elv), és a páciens bizonyos fokú vizsgálata kezelés előtt. Rengetegen fordultak már hozzám nemcsak a tevékenységi körömből kifolyólag olyan problémákkal, amelyeket addig még senkivel sem mertek megosztani, s velem is csak azért teszik, ha teszik, mert érzik a bizalmat, a lelki biztonságot, amivel próbálom 1-1 panaszos megnyitását elősegíteni. Ha megnyílik, onnantól kezdve nincs szégyenlősség, szégyenérzet, bármit meg tudunk beszélni.

Nagyon sokan tanácstalanok, de ha érzik a bizalmat és megnyílnak, akkor érzik azt is, hogy mer7nek tőlem segítséget kérni. Amennyiben felkérnek rá, előzetes tájékoztatást követően nemkevésszer előfordult már, hogy alaposabb kivizsgálásra kértek. Ebben az esetben le7őséget kaptam alaposabban szemügyre venni egy-egy adott, akár kényesebb természetű problémát. Utóbbi esetben volt szerencsém FSzleteket ill. egyéb kórosabb elváltozásokat pl. HPV-t...stb. is tanulmányozni. Nemegyszer észreve7ő volt a páciens fitymája alatti óriási szmegma-felhalmozódás, ami akár az egész makkot is teljes egészében belepte, ill. esetenként letapadást okozott annak kövülete. A legidősebb, aki egy uilyen fájdalmas élmény hatására életében azelőtt sohasem húzta hátra, az 28 éves volt(!!!), de nem zár6ó ki, hogy élnek még a világban olyanok is, akik akár ennél idősebb korú, és azelőtt sosem húzta hátra a fitymáját! :-O

:ON #2.

Ezért veszélyes ezt íly módon csinál(tat)ni, mert a gyerekben azután az fog élni, hogy...

"-- NEM SZABAD a fitymát hátrahúznom, mert akkor fájni fog a fütyim, mint régen amikor a doktor bácsi/néni hátreröltette!"

...ill. ha szerencsés esetben az iskolában vmi csoda folytán mégiscsak hátra akarják húzni neki, és ő ezzel szembesül ott a helyszínen, nem fog merni aláfeküdni a vizsgálatnak, vagy ha mégis, akkor visítva ordítja végig az egészet, ahogyan azt már eddig is nemkevesen tették!

A TANÁCSOM:

Most nagyon türelmesnek kell lennetek a fiúcskátokkal, kedves Anyuka/Apuka! Be kell bizonyítani a gyereknek, hogy nem fájdalmas a fitymát hátrahúzni, azonban ezt csak azután lehet, hogy az esetleges fizikai, de egy FŐŐLEG a lelki sebek begyógyultak.

Én pl. ebben a korban (<5) apukámmal fürödtem sokat együtt velem szemben ült a kádban, és láttam, ahogyan mutatta (tanított arra), hogyan húzzam hátra a fitymát. először hátrahúzta saját magának is, hogy lássam, aztán húzogatta, majd morzsolgatni kezdte a makkjával együtt (szmegma, elhalt hámsejtek ledörzsölése, letisztítása), majd leöblítette és lerakta. Ezt követően átnyúlt hozzám, és nálam is elvégezte ugyanezt, így aztán rögzült bennem a dolog, és egy önfeledt pancsolás közben bevallom, én is sokkal pozitívabban álltam hozzá a dologhoz, megtanultam egy életre. Ha nem csináltam mégsem, akkor ő csinálta, ügyesen rászoktatott arra, hogy magamtól is tisztítsam. De a srácoknál foci után is ugyanez volt... ott is, a társaság egy jelentős része is észreve7ően csinálta.

Ezt a módszert NEKTEK IS AJÁNLOM Anyuka/Apuka!

Ha begyógyult a kukó, a gyerek fürödjön együtt az apjával, aki játék közben pajkosan mutassa meg neki ezt a szokást (először önmagán) és biztassa, bátorítsa, tanítsa! S mondja neki közben, hogy...

-- Figyelj csak! Ezt ííígy kell, ezt így csináljuk, ... így szoktuk... :-o

-- Nézd csak! Apa így csinálja, csináld te is! Úgy!/Nézd csak meg mégegyszer? Hogyan is csinálta az Apa? :-]

-- Úgy! Jól van! Ügyes vagy!

Dicsérni kell a gyereket, és biztatni KITARTÓAN BIZTATNI! Csak úgy jön meg az önbizalma! HA NEM JÓL CSINÁLJA, nem lekiabálni, nem megszidni, hanem MEGMUTATNI MÉG1X VAGY MÁSKÉPP!!!

Csak türelmesen! :-) (Ma is a fülemben csengenek a szavak...) :-D

******* KEDVES APÁK, ill. EGYEDÜLÁLLÓ SZÜLŐK! *******

Itt ragadnám meg az alkalmat és a le7őséget, hogy szóljak hozzátok, akik ezt a topikot olvassátok!

Sokan közülletek le7, hogy TABUKÉNT kezelitek ezt a témát, talán titeket NEM TANÍTOTTAK MEG erre a saját szüleitek, apátok, de a gyerek PONTOSAN UGYANAZT A HOZZÁÁLLÁST VESZI ÁT TŐLETEK, amit ti bemutattok előtte!

=====

N E ˙ S Z É G Y E N K E Z Z E T E K ! ! ! ! !

A saját fiaitokról van szó, és TI feleltek azért, hogy a gyerek, a ti büszkeségetek minden szempontból egészségesen nőjenek fel!!! (18 éves korig mindenképpen!)

=====

Lehet, hogy a gyerek CIKINEK érzi, de vegyétek a bátorságot, akár még serdülőkorú gyermekeiteknél is, szánjátok rá az időt, és foglalkozzatok velük, persze ne erőszakosan, nyomulósan!

Hogy hogyan? hát így, az alábbi módon...:

1.) BESZÉLGESSETEK a saját gyermekeitekkel erről a dologról, MINDEN SZÉGYENÉRZET és KIFOGÁS NÉLKÜL, és...

2.) 18 év alatt igenis van jogotok, sőt KÖTELESSÉGETEK megnézni MEGGYŐZŐDNI ARRÓL, HOGY A FIAITOKNÁL MINDEN RENDBEN VAN ODALENN A PÉNISZNÉL és a heréknél!

3.) GYŐZŐDJETEK MEG ARRÓL, HOGY A GYEREK TUDJA-E MAGÁT ÖNVIZSGÁLNI! Ha nem tud, tanítsátok meg rá, ha ti sem tudjátok akkor nézzetek utána a témának, ha szükséges, MERJETEK TANÁCSOT KÉRNI (háziorvostól, védőnőtől, prevenciós előadótól, vagy ha senki ilyet nem ismertek, vki nyisson egy topikot, és majd részletesen leírom, ha lesz időm! (Önvizsgálni a heréket, a hímvesszőt, és az egész mellkast hónaljtájékig kell.)

======== !!! ========

Az időben észrevett (kiszúrt) fiú- és férfi külső nemiszervi elváltozások,...

> FITYMASZŰKÜLETI, (Phimosis, Paraphimosis (!!!))

> FITYMA- ill. FÉKLETAPADÁSOS, (Adhesio cellularis, & Adhesio frenulum)

> RÖVID FITYMAFÉK, (Frenulum breve)

> BALANITIS, (Fokozott makkérzékenység >> makkgyulladás)

> BALANOPOSTHITIS, (Makk és a fityma együttes gyulladása)

> MELLÉKHERE-GYULLADÁS (Epididymitis)

> HERESÉRV (Orchitis)

> HEREVISSZÉRSÉRV (Varicokele)

> HEREVÍZSÉRV (Hidrokele)

> CRYPTORCHISMUS (Rejtettheréjűség)

> RETENTIO TESTIS... (Ingahere, ágyékcsatornában ragadt here)

...stb.

...IDŐBEN ÉS -- még a gyerek szexuális életének megkezdése előtt SIKERESEN KEZEL7ŐK, SZÖVŐDMÉNYEIK (Fityma- és fékproblémáik esetén akár a TELJES(-en fölösleges) KÖRÜLMETÉLÉSEIK (TKM), hereproblémák esetén a szükséges beavatkozások ill. műtétek) ˙M˙E˙G˙E˙L˙Ő˙Z˙H˙E˙T˙Ő˙E˙K˙!˙!˙!

Csak egy kis figyelem és törődés kell! :-o

Az esetlege későbbi dilemmáiktól, lelki traumáktól kímélitek meg gyerekeiteket a TI BÁTORSÁGOTOKKAL, ÉS POZITÍV HOZZÁÁLLÁSOTOKKAL! :-O

>:-O !!! Ha kifogást kerestek, és bátortalanul álltok hozzá ehhez a kérdéshez, nem mertek beszélni róla, ellenőrizni a péniszt, esetleg a gyermeketek problémát, fájdalmat jelez, de ti elbagatellizáljátok, mert nem érzitek fontosnak az ő problémáját ... a GYERMEKEITEK lehet, hogy PONT EMIATT FOGNAK SZENVEDNI!!!

========

:-o

"Az ostoba ember megvárja míg a baj kialakul, és csak azután törődik vele, amikor már le7, késő. >>>>>X-O

Az okos ember időben kezelésbe veszi a kialakulófélben lévő problémát, és megoldja azt. }:-|

A ZSENI azonban MINDEZT ˙ M E G E L Ő Z I !!!" :-D

/saját/

Kedves Kérdező Anyuka/Apuka! T. Hozzászólók!

Ha további kérdéseid merülnének fel, tippek kellenek vagy bármiben segítségre van szükségetek nektek, vagy az olvasók és hozzászólók közül bárkinek, bátran írd le, és nem kell szégyellni, legyen az szted akármekkora badarság. Megbeszéljük, és megoldjuk. (Mindenre van megoldás...) :-)

Amennyiben azonban itt mégsem mernél/szeretnél kérdezni, >>priviben is megte7ed. Szívesen segítek. :-)

FEL A FEJJEL! ;-D

A fiúcska rendbe fog jönni, szorítok neki/érte! :-)

Üdv: EE

2010. aug. 16. 05:44
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen jelentsd fel nehogy mással is megtegye.Minnél több megrovása van annál jobb.
2010. aug. 19. 21:25
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,!! minden renben van mára vele, már nem fáj a pisilés, és nincs feldagadva, ma vagyis tegnap,voltam vele pécsen, és minden ok, de még 1 kontroll lesz.. a gyerek orvosát leváltottam.
2010. aug. 20. 00:31
 16/18 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

Örülök a jó híreknek. :-)

A legfontosabb, hogy a fiúcska jól van, talán most már megnyugodott, és kiheverte vmennyire ezt a kellemetlen megrázkódtatást.

_ Abból amit javasoltam mennyit fogadtál meg?

_ Milyen módszer hogy vált be? Leírod tapasztalataidat részletesen?

_ A fiúcska most hogy áll hozzá a fityóka húzogatásához? Fél még tőle? Mennyire maradt meg benne (és bennetek) az a rossz élmény?

Az előző dokival mi lett? (A "leváltás" az egy kicsit túl könnyelmű fogalom ebben az esetben,... azt hittem lega feljelentetted a képviselőnél vagy vmi iesmi... O.o {:-S )

Üdv: EE

2010. aug. 25. 03:28
 17/18 A kérdező kommentje:

Hali, most nem tudok sokat írni, de leírok párat gyorsban.

Mára semmi gond nincs vele, a gyerek fél ha orvoshoz kell menni,le lett cserélve,jelentettem az esetet, küldtem e-mail-t de választ nem kaptam, amit írtál mind jó volt mer az orvosok is azokat ajánlották, kamillás fürdetés/pisilés, és a külsőleges kenőcsők, még nem tettük magunkat túl a dolgon, azóta akart beszélni velem a doktor nő, de én elmentem mellette, ne akarjon nekem magyarázkódni....

üdv.

2010. aug. 25. 21:50
 18/18 anonim ***** válasza:
Ez a legnagyobb baj, hogy innentől kezdve nem bízik majd egyik orvosban se. Én se nagyon tudok, amióta tönkretettek pici koromban :(
2010. szept. 19. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!