Mit csináljak ha nehéz a felfogásom?
Vagyis inkább a szöveg értésem.
Néha alap dolgokat nem értek lehet hogy azért mert hülyén fogalmaznak de pl munka helyen hogy ezt ide rakd de előte igy szedd le amúgy szedd.
Vagy pl ha el akarják magyarázni hogy forduljak be a békával hogy jó legyen.
Vagy idiótán magyaráznak vagy nekem nehez6a felfogásom ha az utóbbi akkor hogyan javithatok rajta?
Tükrözéssel. Amikor elmondanak valamit, utasításokat adnak, magyaráznak, akkor mondd az illetőnek, hogy most elismétled, hogy jól értetted-e, és ha nem, akkor javítson ki.
Mikor magyaráznak Neked, ne engedd, hogy bármi is elvonja a figyelmet, akár hirtelen zaj vagy látvány, akár a saját gondolataid. Csak arra az emberre figyelj, aki beszél hozzád, és ne próbáld meg előre kitalálni, hogy mit mond a következő mondatában, csak az számít, ami éppen elhangzik.
Akkor is így érzed Magad, ha írásban kommunikálnak veled? Mert ha írásban felfogod a dolgokat, szóban nem, akkor két dolgot lehet tenni:
- írásban kérni az utasításokat
- elmenni hallásvizsgálatra. Sokszor amögött is, ha rossz tanuló az ember, mindössze annyi van, hogy rövidlátó, és nem látja, ami a táblán van. Az ilyesmit időben fel kell ismerni és tenni ellene.
Főleg az olyan szavakkal van bajom hogy mögötte szembe azzal szemközti a szemközti melleti meg ilyenek:D
Lehet ő mondja szarul és az mondja ami neki szemközti de az nekem nemaz:D
De szerintem a szövegértésem sem a legjobb
“Főleg az olyan szavakkal van bajom hogy mögötte szembe azzal szemközti a szemközti melletti meg ilyenek:D
Lehet ő mondja szarul és az mondja ami neki szemközti de az nekem nemaz:D“
Szerintem nem érted a szavak jelentését..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!