Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mit csináljak ha nehéz a...

Mit csináljak ha nehéz a felfogásom?

Figyelt kérdés

Vagyis inkább a szöveg értésem.

Néha alap dolgokat nem értek lehet hogy azért mert hülyén fogalmaznak de pl munka helyen hogy ezt ide rakd de előte igy szedd le amúgy szedd.

Vagy pl ha el akarják magyarázni hogy forduljak be a békával hogy jó legyen.

Vagy idiótán magyaráznak vagy nekem nehez6a felfogásom ha az utóbbi akkor hogyan javithatok rajta?

2020. dec. 15. 19:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Olvass sokat.
2020. dec. 15. 19:50
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem az emberekkel van a baj, aki magyarázza az eléggé rosszul mondja el, vagy azt hiszi, azokat magadtól is tudod már. De hogy tudnád magadtól, ha nem csináltál ilyeneket, vagy nem mozogtál ilyen helyeken. Pl, ha eddig az ember irodában dolgozott gép előtt és ott ült és ott pötyögött egész nap. Majd munkát vált egy raktárba, vagy idegen területre téved, akkor ott nem fogja egyből feltalálni magát, mert szokatlan neki az egész.
2020. dec. 15. 20:18
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Tükrözéssel. Amikor elmondanak valamit, utasításokat adnak, magyaráznak, akkor mondd az illetőnek, hogy most elismétled, hogy jól értetted-e, és ha nem, akkor javítson ki.

Mikor magyaráznak Neked, ne engedd, hogy bármi is elvonja a figyelmet, akár hirtelen zaj vagy látvány, akár a saját gondolataid. Csak arra az emberre figyelj, aki beszél hozzád, és ne próbáld meg előre kitalálni, hogy mit mond a következő mondatában, csak az számít, ami éppen elhangzik.

Akkor is így érzed Magad, ha írásban kommunikálnak veled? Mert ha írásban felfogod a dolgokat, szóban nem, akkor két dolgot lehet tenni:

- írásban kérni az utasításokat

- elmenni hallásvizsgálatra. Sokszor amögött is, ha rossz tanuló az ember, mindössze annyi van, hogy rövidlátó, és nem látja, ami a táblán van. Az ilyesmit időben fel kell ismerni és tenni ellene.

2020. dec. 15. 20:31
 4/8 A kérdező kommentje:

Főleg az olyan szavakkal van bajom hogy mögötte szembe azzal szemközti a szemközti melleti meg ilyenek:D

Lehet ő mondja szarul és az mondja ami neki szemközti de az nekem nemaz:D

De szerintem a szövegértésem sem a legjobb

2020. dec. 15. 21:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem vagy véletlenül diszlexiás?
2020. dec. 16. 03:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem dehogy
2020. dec. 16. 12:21
 7/8 anonim ***** válasza:

“Főleg az olyan szavakkal van bajom hogy mögötte szembe azzal szemközti a szemközti melletti meg ilyenek:D

Lehet ő mondja szarul és az mondja ami neki szemközti de az nekem nemaz:D“

Szerintem nem érted a szavak jelentését..

2020. dec. 16. 12:54
 8/8 anonim ***** válasza:
A nehéz felfogású ember általában nem tudja ill. nem tételezi fel magáról, hogy nehéz felfogású. Mint ahogy a skizofrén ember is csak igen magas intellektus mellett képes felismerni saját skizofréniáját. Talán a térbeli orientációval lehet a gond, meg a gyakorlatlansággal, a nem túl jó mozgáskoordinációval és persze azzal, hogy aki betanítani akar téged, az nem alkalmas betanítónak, nincs igazi pedagógiai érzéke.
2020. dec. 16. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!