Végbélkorgás naponta többször, valamint hetente hasmenés mitől lehet?
Nem eszek túl sokat. 16 éves vagyok, beteg nem vagyok. Ez kb 2 hónapja van, a háziorvos semmi figyelmet nem szentelt rá. De ez zavaró. A végbélem egy tank konkrétan, nagyon hasongan korog / korog.
Hetente hasmenés is van de nem súlyos. Választ előre is köszönöm.
16/f
IBS lehet, allergia bizonyos dolgokra pl laktóz, glutén stb.
Nekem IBS-em van. Semmilyen szervi elváltozásom nincs, mégis megy a hasam. Az étrendben keresendő a dolog, vagy lelki oka is lehet.
Nem csak az adagon kell változtatni. Diétázz 1 hétig és nézd meg hova alakul a dolog. Az emésztés nagyon összetett. Okozhatja epe, hasnyálmirigy, lehet magával a gyomroddal vagy a bélrendszer valamely részével van a gond.
Amit javasolnék az 1 hét diéta és probiotikum. Amennyiben közben vagy utána nem javul a helyzet, akkor elmenni háziorvoshoz és beutalót kérni gasztroenterológiára.
Szia!
Nekem hasonlóan derült ki ételérzékenység. Elmentem intolerancia tesztre és kimutatta, hogy sajnos tejfehérje érzékenységem van..
Majd' 3 hétig szenvedtem alkalmanként lágy széklettel, hascsikarással. De a másik leggyakoribb oka ma az IBS,ami elsősorban stresszbetegség.
Mikor hasmenésem van rá pár órára ki jön de el múlik. A gasztros tavaly elküldött azzal, hogy ők nem találtak semmit, ez IBS vagy pszichés gond, de se ételallergia vizsgálat, se Lupusra irányuló vizsgálat se volt.(Vörös pillangó alapú bőrpír, háziorvos abba az irányban adott beutalót, de a vérvétel nem Lupusról szólt, hanem egy normál vérvétel volt).
Tavaly rosszabb volt sokkal az tény, suliba járást is korlátolta, de akkor bőrtünetek nem voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!