Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Miért van az, hogy minden...

Miért van az, hogy minden reggel nagyon kell pisilnem? Tönkreteszi a pihenésemet.

Figyelt kérdés

Évek óta (17 és fél vagyok, fiú) van ez, ha déltőlnem iszony egy kortyot sem és éjfélkor lefekszem, akkor már reggel 9 tájékán is arra ébredek, hogy nagyon kell pisilnem!

Annyira jó lenne akár csak egyszer pihenni egy kicsit és nem kikelni az ágyból, mert pisilnem kell!

most nyár van, lehet sokat aludni, nekem kell is és sokat alvós típus vagyok. van, amikor éjféltől délig alszom.

2020. jún. 27. 20:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Attól hogy te alszol,a szervezetednek működni kell.

Az élet funkciókat kevésbé lehet befolyásolni.

2020. jún. 27. 20:33
 12/19 A kérdező kommentje:
Hát de mégse normális, hogy nem tudok pihenni csak azért, mert pisilnem kell. Akkor pihene ka legjobban, ha ágyban fekszem csukott szemmel, de nem alszom.
2020. jún. 27. 20:34
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Reggel az embernek mindenképpen pisilnie kell...
2020. jún. 27. 20:36
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Meg amúgy ezt a hülye folyadéknélküliséget ne próbálgasd, mert kellő folyadékot inni kell minden nap!
2020. jún. 27. 20:37
 15/19 A kérdező kommentje:
jóóójóóó mindenki ezt mondja. ha nem vagyok szomjas nem tudok inni. pont. 10x minimum iszom egy nap 2dl-es pohárból. Bőven elég nekem.
2020. jún. 27. 20:42
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
A déltől másnap reggelig nem ivást én sem javaslom, mert tényleg hazavághatod vele a veséd. (Persze akkor majd nem kell pisilni járnod, de a dialízis se túl pihentető a legtöbb embernek...) Egyszeri kipróbálásból nem lesz bajod. A 10x2dl éppen elég folyadék, de azért ennél ne legyen kevesebb (és figyeld meg, hogy tényleg van-e ennyi, mert a legtöbb ember túlbecsüli, hogy hányszor és mennyit iszik).
2020. jún. 27. 23:01
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Figyu, szerintem 9 óra alvás amit leírsz. Szóval ennyi idő alatt ki kellene tudnod magad pihenni.

Az hogy fáradt vagy és nem érzed magad kipihentnek, annak a kulcsa az étrendedben rejlik, hiszen a tested nem kapja meg a megfelelő mennyiségű tápanyagot, szénhidrátot, vitaminokat, ásványi anyagokat. Ezért érzed azt, hogy 9 óra alvás után is fáradt vagy, hiszen a szervezetednek több pihenőre van szüksége, mert ki van merülve.

Az hogy 9 órányi alvás után arra ébredsz fel hogy pisilned kell az teljesen normális. Attól hogy nem iszol vizet, azaz nem viszel be folyadékot, a tested 70%-a víz, és működik, szóval vérből, izmokból vonni fogja el a vizet, tehát a veséid működni fognak és kell majd vizeletet üríteni.

Javaslom, hogy kezdd el magad hozzászoktatni a rendszeres étkezésekhez, mégha azok kezdetben kis adagok is. Legalább legyen reggeli és ebéd, délután pedig rágcsálj el egy almát, répát vagy valami más gyümölcsöt vagy zöldséget.

2020. jún. 28. 05:59
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
A "problémád", hogy 9óra elteltével ki kell menned wc-re, teljesen rendben van, normális. Minden más amit írsz, nagyon nem okés. A folyadékbevitelt el kell osztani egész napra, nem csak délelőtt iszunk. Feküdni sem mindig éjfélkor kellene, és délig aludni. A 9 óra alvás, neked is elégnek kellene lenni. Az általad problémaként felvázolt kérdésre visszatérve. Bizony, reggel kilenckor, már pisilni kell az embernek. Majd ha 50+ os leszel, nagyon örülnék neki, ha csak ennyit kéne menni éjszaka. Ha ilyen életmódot folytatsz(kevés ivás), akár óránként is ki kelhetsz majd az ágyból vizelni. Nem beszélve az esetleges prosztata problémákról.
2020. jún. 28. 07:28
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért, banyek, mert éjfélig gépezel. A monitor fénye felélénkít, mert emeli a kortizolszintet. Ekképpen amikor lefekszel, Amit egyébként este 10-kor meg kellene tenned, mert a minőségi alvás éjfél előttre datálódik) nem elég magas a melatonin szinted ahhoz, hogy a szerveidet pihenőállásba kapcsolja.
2020. jún. 28. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!