Ha maximum másfél napot (de inkább csak 30 órát) bír ki a hajam mosás nélkül, akkor gebaszra kellene gyanakodnom, vagy lehet szimplán alkati kérdés?
Samponváltás nem történt? Egyre gyakoribb a szilikonmentes sampon, idő kell a hajnak (hónapok), míg hozzászokik a szilikonos után. Ez mindössze annyi, hogy gyakrabban igényli a haj a mosást, hamarabb zsírosodik. Évek óta szilikonmenteset használok, néha elölről kell kezdenem a szilikonnal való "barátkozást", akár egyszeri hajlakkozás/hővédőzés után is, ugyan úgy pár hónapig.
Tizenévesen elhagytam a balzsamot, az én hajam csak megszokásból kapta, azután észrevehetően tovább bírta.
Régen maximum kétnaponta mostam én is, mostanság kb. heti egy-kettő (ebben a fullasztó melegben néha 3.)
Sok tényezőtől függhet, de remélem tudtam segíteni.
Ellenőriztem, elvileg nem tartalmaz szilikont, amit használok, illetve lakkal, balzsammal és társaival sem érintkezek nagyon régóta. Viszont a kevesebb/hígított samponos-ecetes vizes módszert kipróbálhatom, köszi.
A töve (fejtetőn is) zsírosodik elsőként, szóval nem vagyok biztos abban, hogy a rövidre vágás megoldaná a dolgot. Bár ha igen, azt az egyet akkor sem vállalnám. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!