Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehet a nehézlégzés?

Mitől lehet a nehézlégzés?

Figyelt kérdés
Sportolok, bicikli, úszás és futás. Mostanában edzés után, főként futás után, nehezen kapok levegőt, az orromon nagyon a számon is de ott jobb mint az orromon. Nem tudom mitől lehet ez. Múlthéten volt bicikli, úszás és futás edzésem egymás után és ez utáni napon reggel éreztem hogy nehezen kapok levegőt, azt hittem hogy pszichés de mostmár úgy gondolom a terhelés miatt lehet. Talán nem jól veszek levegőt vagy túlhajszolom magam? Szerintetek mitől lehet? Orvoshoz elmenjek?
2019. jún. 6. 20:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Gondolom sokat van nyitva a szád mozgás közben. Lecsökken a szervezetedben a CO2 szint. Én nekem is sokat volt eldugulva az ás orrom és hallottam erről a BUTEYKO légzőgyakorlatokról. Csináltam és teljesen elmúlt. Az alap gyakorlat, hogy csukd be a szád, az orrodon lélegezz. Persze aktív sport közben elég nehézkes, de ha törekszel rá, akkor kitágulnak az erek jobban és több energiád lesz.Figyeld meg, ha kordában tartod a lihegést, tehát inkább CSAK az orrodon át veszel levegőt, jobban fogod magad érezni. T
2019. jún. 6. 21:17
 2/11 anonim válasza:
32%

Üdv.

Előfordulhat ilyen gond túlsúly esetén (amiben kételkedem) Hány éves, mennyi ideje sportol, légszomja is van ezek mellett? Kérem ezekre a kérdésekre válaszoljon, majd egy részletesebb választ adok.

Első gondolatra túlterhelheti magát vagy rossz a testtartása (ez országúti biciklizésnél igazán gyakori(amennyiben ilyennel rendelkezik)), kicsit lassítson, vegyen nagyobb, mélyebb levegőket, majd egy határozott kifújás. Érdemes még megpróbálni azt, hogy vesz egy nagy levegőt, majd elszámol, ameddig bírja szusszal, majd még rászánol tizet (lehetőleg közepesen hangosan, normál hangon). Az előző technika a tüdőbe szorult levegőt kifújja, eltávolítja, lehet hogy sikerrel jár.

A bővebb válaszban és ebben is elmondom, hogy feltétlen menjen el a háziorvosához, ő többet tud segíteni, ad beutalót a megfelelő tudőgyógyászatra.

Üdvözlettel:KK, a SOTE ÁOK harmadéves hallgatója.

2019. jún. 6. 21:18
 3/11 anonim ***** válasza:
Sok itt a rizsa .Többre készteted a szervezeted ,mint amire normális képes .
2019. jún. 6. 21:43
 4/11 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok és nincs túlsúlyom, 1 éve futok és úszok rendszeresen és 4 hónapja biciklizek. De már ez előtt is úsztam és futottam többször.
2019. jún. 6. 21:43
 5/11 anonim ***** válasza:
** normálisan képes ** Na akard az árnyékod átlépni .
2019. jún. 6. 21:44
 6/11 anonim ***** válasza:
Nagyon sok futballista halt meg mára pályán,pedig évek óta kemény edzésben voltak .Van egy vég határ is .
2019. jún. 6. 21:47
 7/11 anonim ***** válasza:
Ami már nem esik jól,annak káros hatásai jönnek elő .
2019. jún. 6. 21:49
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Országútival biciklizek és edzés közben is légszomjam van, de ez főként futás közben van. De edzés után is még egy darabig érzem ezt.
2019. jún. 6. 22:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem asztmás lettél vagy valami miatt görcsöt kapnak a légholyagocskák a tüdődben. Nem szoktál váladékot felköhögni? Az is lehet hogy valami allergén gaz virágzik és mivel nap mint nap arra mész allergiás lettél rá.
2019. jún. 6. 22:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok . Azzal is tudod sokkolni a tudod hogy erőltetetten azaz szájon veszed a hideg levegőt .
2019. jún. 6. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!