Elvágtam az ujjam. Az ujjbegyemet a kezemen 5 mm mélyen egy fémlemezzel. Este 18 órakor történt. Nagyon vérzett. Mire figyeljek, mit csináljak?
Kiszívtam. Rengeteg vér volt.
Be is pánikoltam. Le kellett feküdnöm megnyugtatni magam.
Kicsit mozgott a vágás mentén az ujjbecs két fele.
Majd a vérzés után finoman kézzel rögzítettem, és sebtapasszal is amikor már kevésbé vérzett.
Mire figyeljek? Bemenjek ügyeletre? Mi várható?
hát... ha rozsdás volt aza fém akkor szerintem egy tetanusz-t (bocs ha nem jól írom) nem ártana. amugy meg betadine vel pucold ki a sebet azt 1 napig hagyd bekötve és ha lehet utánna vedd le a sebtapaszt és had szellőzzőn a seb hamarabb gyógyul.
remélem segítettem valamennyire
Ha nem lilul, pirosodik akkor semmi gond, ha igen akkor ügyelet, tetanusz.
Pár napig legyen rajta tapasz, hogy összefogja a sebet szorosan, így nem alakul ki vadhús.
A sebtapasztól ronda ráncos lesz, olyan mintha kiszívta volna a víz, de nem baj, nem lesz baj belőle.
Tartsd tisztán, és vigyázz, ne nyíljon szét a seb.
Párszor már jártam így én is.
Gyógyulj meg!
Be van kötözve. Valóban ha leveszem a kötést, akkor szétnyílik.
Egy kicsit néha lüktet. Talán erős a ragtapasz szorítása?
Ne akarom most leszedni, mert félek hogy megint szétnyílik. :-(
... viszont azt se felejtsd el, hogy ő már nálad többször megbukott.
Az új kapcsolatod meg nem csak egy tárgy. Érző és gondolkodó ember az új kapcsolatod. Ne hanyagold őt! Ismerd meg jobban, hogy ne legyen benned illúzió.
A régi kapcsolatoddal való együttműködés úgyis csak max. baráti lehet most még...
A lüktetés normális, a kötést ne vedd le.
Előző voltam.
Köszönöm a tanácsokat.
Rögzítettem óvatosan, 2 napig rajta hagytam. Valóban mikor leszedtem akkor olyan volt mintha ázott gyűrött fehér bőr lenne, de láttam hogy rögzült-befort a seb.
Rá 1 hétre már nyugodtan mentem vele strandolni, bár még korai volt... De csak fertőtleníteni kellett és megint bekötni, hogy rögzítse a nyílást a ragtapasz. Rá 2 hétre már minden ok volt! ;-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!