Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Elvágtam az ujjam. Az ujjbegye...

Elvágtam az ujjam. Az ujjbegyemet a kezemen 5 mm mélyen egy fémlemezzel. Este 18 órakor történt. Nagyon vérzett. Mire figyeljek, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kiszívtam. Rengeteg vér volt.

Be is pánikoltam. Le kellett feküdnöm megnyugtatni magam.

Kicsit mozgott a vágás mentén az ujjbecs két fele.

Majd a vérzés után finoman kézzel rögzítettem, és sebtapasszal is amikor már kevésbé vérzett.

Mire figyeljek? Bemenjek ügyeletre? Mi várható?

2010. júl. 4. 23:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

hát... ha rozsdás volt aza fém akkor szerintem egy tetanusz-t (bocs ha nem jól írom) nem ártana. amugy meg betadine vel pucold ki a sebet azt 1 napig hagyd bekötve és ha lehet utánna vedd le a sebtapaszt és had szellőzzőn a seb hamarabb gyógyul.

remélem segítettem valamennyire

2010. júl. 4. 23:24
 2/7 anonim válasza:

Ha nem lilul, pirosodik akkor semmi gond, ha igen akkor ügyelet, tetanusz.

Pár napig legyen rajta tapasz, hogy összefogja a sebet szorosan, így nem alakul ki vadhús.

A sebtapasztól ronda ráncos lesz, olyan mintha kiszívta volna a víz, de nem baj, nem lesz baj belőle.

Tartsd tisztán, és vigyázz, ne nyíljon szét a seb.

Párszor már jártam így én is.

Gyógyulj meg!

2010. júl. 4. 23:24
 3/7 A kérdező kommentje:

Be van kötözve. Valóban ha leveszem a kötést, akkor szétnyílik.

Egy kicsit néha lüktet. Talán erős a ragtapasz szorítása?

Ne akarom most leszedni, mert félek hogy megint szétnyílik. :-(

2010. júl. 4. 23:41
 4/7 A kérdező kommentje:

... viszont azt se felejtsd el, hogy ő már nálad többször megbukott.

Az új kapcsolatod meg nem csak egy tárgy. Érző és gondolkodó ember az új kapcsolatod. Ne hanyagold őt! Ismerd meg jobban, hogy ne legyen benned illúzió.

A régi kapcsolatoddal való együttműködés úgyis csak max. baráti lehet most még...

2010. júl. 4. 23:46
 5/7 A kérdező kommentje:
(Bocs, az előzőt egy másik kérdésre válaszként írtam. :-)
2010. júl. 4. 23:47
 6/7 anonim válasza:

A lüktetés normális, a kötést ne vedd le.

Előző voltam.

2010. júl. 5. 00:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat.

Rögzítettem óvatosan, 2 napig rajta hagytam. Valóban mikor leszedtem akkor olyan volt mintha ázott gyűrött fehér bőr lenne, de láttam hogy rögzült-befort a seb.

Rá 1 hétre már nyugodtan mentem vele strandolni, bár még korai volt... De csak fertőtleníteni kellett és megint bekötni, hogy rögzítse a nyílást a ragtapasz. Rá 2 hétre már minden ok volt! ;-)

2010. júl. 26. 22:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!