Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nem engedi!

Mit tegyek? Nem engedi!

Figyelt kérdés

11 éves vagyok,9 évesen kifurattam a fülem,a fülem,de begyulladt.Anyukám azóta nem engedi!Többek között azért is,mert fém allergiám van,és nem akar megint küszködni a fülemmel!Pedig,most is kaptam egy nyakláncot,és attól sem jött ki a kiütés!Most hogy nyár van,szeretném kilövetni,de nem hajlandó beleegyezni!Mit tegyek,Vagy igaza van?

˛/Bocsi a helyes írási hibákért!/

11/L

2010. júl. 3. 13:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
arany fülbevalót kellene beletenni, vagy orvosi fémet. a nyakláncod is valószínű arany. a bizsu meg az ezüst és a fémezett dolgok valószínű mindig ki fognak ütni.
2010. júl. 3. 13:42
 2/8 A kérdező kommentje:
ilyen betüs nyakláncom van,de én lógos fülbe valóra gondotam.
2010. júl. 3. 13:44
 3/8 Doriiisss válasza:

(nekem a fülemben mindkét oldalon van 3-3 lyuk, de egyik se gyulladt be, pedig nekem is volt allergiám.)

Ahhoz, hogy ne gyulladjon be kennegetni kell gyulladáselleni krémmel. Valamint legalább 6 hétig nem szabad kivenni, és gyakori forgatás kell. Ha mégis begyulladt, hát az sem egy nagy tragédia, ki kell kezelni ugyanúgy gyulladás elleni, megszüntető krémmel és helyre jön. Azt ugyan nem írtad, hogy az első lyukat akarod újra kilövetni, vagy mellé akarsz még lyukat. Ha az elsőt akarod újra akkor nagyobb az esély rá, hogy újra gyullad. Szilikon fülbevalót, vagy orvosi acél, illetve nikkelmentes fülbevalót rakj bele, ezt még a fém érzékenyek is használhatják. A te füled, de ha te se szeretnéd, hogy bajlódj még 11 évesen vele, akkor várj egy pár évet. :)

2010. júl. 3. 13:48
 4/8 anonim ***** válasza:

H anyukádnk nem histel, kérdezd meg az orvosodat, ő biztosan meg tud győzni. egyébként is fülbevaló nélkül is lehet szép az ember, nem kell az, ha bajod van tőle.

Dobd fel a megjelenésed inkább nyakláncokkal, gyűrűvel, sminkkel stb.

De sztem nyakláncot csak max alkalmakra vegyél fel. Hidd el, nem éri meg, ha árt neked.

Nekem van nyakláncom, de van, h nincs is kedvem hordani, meg ha hirtelen allergiás lennék rá, tuti, h nem érdekelne, h nincs rajtam.

2010. júl. 3. 13:48
 5/8 anonim ***** válasza:

drága. tökmindegy milyen a nyaklánc. az anyagát kellene tudni. gondolom kilőtték a füled, izibe ki kellett cserélned másik fülbevalóra. ez nem jó. azt ajánlják, hogy legalább egy hónapot, de 2-3 hetet minimum tölts az eredeti aranyozott vagy arany fülbevalóval, amivel kilőtték. tetran kenőccsel kell kenegetni, és forgatni.

utána ki lehet cserélni a fülbevalót, pár hét elteltével.

vannak emberek, akiknek pl csak az aranyat bírja a fülük, pedig akármilyen fémet elvisel a szervezetük más ékszerként. valószínű közéjük tartozol, vagy hibásan ápoltad a sebet és nem bírtál várni. mint írtad, fémallergiád van. nem tehetsz bele akármit.

2010. júl. 3. 13:51
 6/8 A kérdező kommentje:

de nem vagyok szép,és most a nyái szünetben szépülni szertnék,a bőrömet kezelem,sminkelni a suliba meg nem lehet :(

ezért gondoltam a nyakláncra és a fülbe valóra

2010. júl. 3. 13:53
 7/8 anonim válasza:
Szia,nekem is fém allergiám van,én majd augusztusban csináltatok még egy lyukat a fülembe,én a rosmann-ba szoktam fülbevalót venni,mert a fülbevaló nem fémből van hanem műanyagból(a hátulja)
2010. júl. 3. 14:06
 8/8 Doriiisss válasza:
Nem azért, de szerintem egy fülbevalótól vagy nyaklánctól nem fogsz szép lenni. Még mindig tartom amit előttte írtam.
2010. júl. 3. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!