Betteg mind a 2 gyerekem, a főnököm jogosan van kiakadva, hogy otthon maradok?
De, itthon szoktam maradni. És nálunk nagymama sincs.
Egyszer volt ilyen főnököm. Amíg otthon voltam, beadtam pár helyre az önéletrajzom. Utána úgy mentem vissza, hogy akkor én most felmondanék, és hétfőn kezdek új helyen.
Reggel azt mondta, hogy rendben, ezren állnak sorba a helyemre. Adjam át addig neki a feladataim, mivel hol tartok.
Délre megegyeztünk egy rugalmas munkaidőben, időnként home office, és 20% béremelés.
A főnöködnek van gyereke? Gyanítom, nincs.
Sajnos, az ilyennek sose fogod tudni megmagyarázni, hogy a beteg gyereknek elsősorban az anyukájára van szüksége, és nem másra.
Értem én, hogy a munka is fontos, mármint a főnöködnek az, de nehogy már ne lehessen helyettesíteni, vagy megoldást keresni arra a pár napra. A munka megvár, vagy elvégzi más, de a gyerekek most betegek. Te sem így tervezted, de sajnos, erre számítani kell, ha valaki kisgyermekes anyukát alkalmaz. Egy kis emberséggel megoldható az a néhány nap.
(Különben is, mindig azt hangoztatják, hogy senki sem pótolhatatlan :-))
Jogosan van kiakadva, de tisztában kell azzal lennie, hogy ha valakinek van gyereke, akkor ez van és kész.
Nekem ez úgy tűnik, hogy nem akar megtartani. Szemét a főnököd, nem túl együttérző.
2-es
Az esti meséket most hagyjuk. Felmondási időről hallottál-e ?
Az a problémám, hogy nem szeretném igazán ha kiraknának, szeretem ezt a munkahelyet, az ilyen afférokat leszámítva. Érettségim van csak, ahhoz képest nagyon jó hely, nem tudom kapnék-e ilyet.
A főnököm valóban nem a megértőbb fajta sajnos...
Én is 2 gyereket nevelek egyedül. És igen, ha nem tudom anyukámra rábízni őket betegség esetén, akkor itthon szoktam maradni. Vagy el szoktam kéretőzni, ha napközben alakul úgy. A felettesem nő, gyermek nélküli.
Én amikor odamentem dolgozni, nem árultam zsákbamacskát, hogy egyedülálló anya vagyok, 2 gyerekkel.
Viszont volt olyan munkahelyem, ahol nem nézték jó szemmel, ha gyerektáppénzen voltam, de soha nem küldtek el emiatt. Csupán fintorgás volt, de egyéb hátrányom nem származott belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!