Szerintetek miért vagyok szőrös?
Már 4 éve tart lassan,akkor kezdtem szőrösebb lenni,akkor 12 voltam.Korán érő típus voltam,a puncim már 10 évesen szőrösödni kezdett,aztán a lábam is,amit én hülye leborotváltam,kb.11 évesen,a pihéket,majd később a hónaljam,alig múltam 12,amikor menstruálni kezdtem.A hasamon is voltak pihék,kicsit talán sötétebbek,mint kéne,azt is leborotváltam,és így volt szint mindenütt,amíg meg nem erősödtek a szőreim,közel 3 év alatt.Most már több mint 1 éve epilálok,néha borotválok,de tényleg szőrösebb vagyok mint az átlag szerintem.pl.hasamon egy csíkban középen,plusz oldalt is,de azok inkább fekete pihék.A combomon is sötét,erős szőrök vannak,elől,hátul is,most már hogy epilálom,kevesebb és gyengébb is így a szőr.A hátamon is vannak fekete szőrök,amik szerintem azért tűnnek erősebbnek,mert hófehér bőröm van.Egyébként a hajam is nagyon dús,erős szálú,és szinte fekete.Anyukám fele ennyire szőrös,de pl.az ő karja is eléggé szőrős,meg a lába.Mamám is szőrösebb típus volt mint az átlag,de annyira nem mint én.Utánanéztem a betegségeknek,amik okozhatják a fokozott szőrnövekedést,de nekem semmi más tünetem nincs.Az arcom pattanásos kissé,és tág pórusú,zsíros,a hátamon is van 1-2 pattanás,de egyáltalán nem sok.Szerintetek van okom aggódni?Lehet vmi más bajom,amit évekig nem vettem észre,vagy csak tinikori hormonzavar,na meg az miatt erősödtek meg a szőreim,mert kicsi korom óta borotváltam?
Nőgyógyászhoz most készülök majd menni,mert lehet,hogy vmilyen fertőzésem van.De nem akarom most elcseszni a nyaram a dokikhoz való járogatással.Szóval,ha szerintetek érdemes lenne kivizsgáltatni magam,akkor ősszel mennék el.Addig meg nem lesz semmi baj,ha eddig nem volt,nem?
16/L

Ha azért gondolod, hogy valami fertőzésed van, mert vannak erre utaló tüneteid (folyás, viszketés, bőrpír, stb.), akkor haladéktalanul menj el orvoshoz. Miért befolyásolná a nyaradat (amennyiben lesz egyáltalán nyár) az orvosi vizsgálat?
Önmagában a szőrösödés miatt azonban feleslegesnek tartom, hogy orvoshoz fordulj.
Köszi a válaszokat:)
9:53
Félreértettél.Nőgyógyászhoz mindenképp elmegyek még a nyáron,mert van folyásom,és kicsit kellemetlen a szaga is.Szerencsére nem viszket,és nem is ég,semmi ilyen nincs,de azért elmegyek.Én arra gondoltam,hogy a szőrösödéssel nem akarok most a nyáron orvosokhoz futkorászni,mert tudom,hogy milyen az,ezer meg egy vizsgálat sajnos.

mintha magamat olvasgatnám :)) bár nekem szőkésbarna a hajam,de én akkor kezdtem el szőrösödni mikor 3-ban az osztálytársaim azzal basztattak hogy undoritóan szőrös a karom,én pedig még aznap délután mikor hazajöttem,az volt az első hogy felmentem a fürdőszobába,és a nővérem borotváját elcsórtam és leborotváltam az egész karomat meg a lábaimat is,beleértve a combomat :O aztán a karomat még sokáig borotváltam,de aztán elkezdtem epillátorozni ...azóta már nem annyira erős a szőr,a combomat is epilálom,de a lábszáramat még mindig borotválom :))
13L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!