Miért vagyok ilyen szőrös?
Figyelt kérdés
Szó szerint mindenhol szőrös vagyok,van ahol erősebb,van ahol gyengébb,de szinte mindenütt eléggé látszik,és fekete.A hajam is fekete,és nagyon dús.Anyukámnak alig van szőre,a lábán,a hónalján,meg a kezén vmennyi,máshol még pihéket se látni.Nekem meg a hasam,hátam,az egész lábam,a fenekem,szóval mindenem.Persze szőrtelenítek,de azért az egész testemet mégse lehet,nagyon fárasztó.Már évek óta ez van,és már kezdek bele fáradni ebbe.Az arcom se a legszebb,mert bár nagyon,ronda pattanásaim nincsenek,de mitesszeres,és tág pórusú.Szeretnék vmilyen megoldást találni ezekre a problémákra.Ha elmegyek a háziorvosomhoz,mit mondjak neki?Nagyon kínos ez nekem:(
17/L
2011. jún. 13. 11:30
1/6 anonim 

válasza:

Ez adottság, hormonális állapot. Ha kórosan szőrösödsz, egy hormonvizsgálat szóba jöhet. Ehhez kérhetsz a háziorvostól beutalót. De én javasolok kozmetológus-bőrgyógyász szakorvost. Az megoldást is mond.
2/6 anonim 

válasza:

Mondd el a háziorvosnak, hogy ez a helyzet (nála ne érezd kínosnak, lát ő ennél sokkal súlyosabb dolgokat is), ő be fog utalni a megfelelő szakrendelésre.
3/6 A kérdező kommentje:
és mivel orvosolják ezt,ha mondjuk hormonzavarom van?gyógyszert kell szednem?vagy hogyan?Akinek van hasonló baja,írhatna róla,érdekel:)
2011. jún. 13. 11:44
4/6 anonim 

válasza:

A testvérem hasonló problémákra tablettákat kapott. Megállapítottak nála PCO-t is (esetleg ilyen fórumokat keresgélhetsz sorstársak után kutatva), amelyre, ha jól tudom szintén gyógyszereket illetve speciális étrendet kapott.
5/6 anonim 

válasza:

Én is az szőrösebb tipusú vagyok,nekem a nőgyógyász írt fel fogamzásgátlót rá(szőrösödés miatt).
6/6 anonim válasza:
Egyébként ha nem akarsz háziorvoshoz menni, akkor javaslom a lézeres szőrtelenítést. Ez kicsit drága, testrészenként változó az ára, de ahhoz képest, hogy egy életre szól, elég olcsó. Ha évekre leosztanád, hogy mennyit kell fizetni ezért, akkor elég kevés :) Ez jó megoldás és kortól függetlenül megcsinálják, de azért kérdezz meg valakit a tapasztalatairól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!