Mit tegyek? Hosszú lesz, bocsi.
Gimnáziumban tanulok, tizedikes vagyok. Végig kitűnő voltam, egészen a tavalyi év végéig. Sokat hiányoztam mert egy csúnya betegséget kaptam el és nagyon lemaradtam, nem tudtam bepótolni. Erős gimnáziumról beszélünk. Nem lettek olyan rosszak a jegyeim csak egy 3 lett többi 4-5, de én akkor teljesen bele betegedtem hogy én próbáltam bepótolni az anyagot de a dolgozatok csak jöttek és jöttek, sok egyes lett es teljesen lerontotta az ötöseimet és úgy éreztem, hogy akkor tök felesleges volt ennyit tanulnom. Most az évet úgy kezdtem, hogy bele adok mindent. Egészen addig sikerült is amíg ismét kiújult a betegségem. Rengeteg orvoshoz jártam, hogy mitől lehet stbstb.. Megint jöttek a rossz jegyek. Ismét az érzés, hogy bele bolondulok már ebbe az egészbe már kise akarom javítani.. Egyszerűen nem érdekel az egész. Utálom ezt a rendszert, hogy nem lehet saját gondolatom, hanem azt kell megtanulni ami ott van, a tanárokat is utálom amikor egyik napról a másikra tanuljak meg 5 oldalt.. Hogy az egész a puskázásról szól és azt istenitik, hogy ha ő tudja más miért nem.. Sorolhatnám. Én nagyon szorgalmas vagyok, voltam. Imádtam tanulni. De már utalom az egészet és nem azzal van a baj hogy tanulni kell mert azt szeretek hanem hogy nem értékelik.. Én délutántól késő estig általában tanulok.. Tanultam.. És a tanárnőm azert adott az 5 dolgozatomra (pontok szerint 5 lett volna, majdnem maximalis) 4 et mert 'ő nem látja hogy igyekeznék' Mivan?????????
Tudom. Túlzásba vittem v vlmi ilyesmi de nem bántam meg mert a cél lobogott előttem. Anyukám nevel egyedül minket, nem allunk valami jól, az utolsó pénzünkből is a külön tanárt fizeti nekem.. És most úgy érzem, hogy cserbe hagyom ezzel de. Nem tehetek róla.. Elvagyok veszve. Nem inspirál már semmi.
Biztos lesznek olyanok akik azt mondják hogy erős nekem a gimi vagy ilyesmi. De én nem érzem így, és nem is akarok egy egyszerű bolti eladó lenni.
Nem azt érzem, hogy erős hanem az igazságtalanságból lett elegem, hogy nem kapom meg az érdemelt ötöst mert szerinte nem dolgoztam meg érte, pedig nem látja mennyit tanulok, volt több dolog de csak egy példát írtam le mert így is hosszú lett.
A Gimnázium a legrosszabb valasztas egy fiatalnak.. konkretan semmi ertelme nincsen. Kapsz egy érettségit aztan ennyi. Egy mai szak gimnázium nevébe is benne van hogy mivel tobb mint egy átlagos gimnázium ( akarmilyen eros ) kapsz egy szakmát.. azutan meg ugy is azt tanulhatod felsőoktatásba Mit szeretnel , nem muszaj a szakot tovabb vinned... ne csüggedj ha 5-os helyett 4-est kapsz .. ebbe bele kell sz@rni, hidd el mert megbolondulsz hosszu távon ... en 4 evig alig alig tanultam ( jo képességű vagyok) de nehez tárgyaim voltak .. ev Vegem mindog 1-2 harmasom volt a tobbi mind 4-5 , amibol a legrosszabb voltam (matek,szakmai) abbol lett az érettségim a legjobb matek: 4 szakmai:5
Osztalytarsaim 2-essel siman átmentek érettségin, ebbol az a tanulság , hogy az akarás benned van , hidd el jol fogsz teljesíteni a végső megmérettetésen, es el fogod erni a célod, mert ott lebeg elotted!:)
És itt most mi a kérdés...?
Fordulj pszichológushoz, mert nem normális, amit csinálsz.
Nem írom, hogy túl erős neked ez a suli, mert kérted. De 5 oldalt egyik napról a másikra megtanulni nem egy nagy elvárás. Ha ezt soknak érzed, ne válassz kicsit is tanulósabb egyetemi szakot, mert 3 hónap után kapsz idegösszeomlást.
A jegyek meg senkit nem érdekelnek, annyi az értelme max, hogy kaphass valami ösztöndíjat. De nem éri meg belerokkanni.
Egy kicsit lazíts inkább, talán a többi problémád is csak a pszichés okokból ered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!