Szierzs kérdése:
Álmatlanság. Három napja csak 1-2 órát tudok aludni éjszaka. Nappal meg már azon aggódom, lesz-e alvás éjjel. Gyógynövények nem segítettek. Volt valakinek hasonló? Helyrejött az alvása?
Figyelt kérdés
#álmatlanság #alvászavar.
2017. dec. 28. 05:49
1/18 A kérdező kommentje:
Relaxálni egyenlőre nem tudok, mert túl ideges vagyok attól, hogy nem alszom.És ezért persze nem alszom. Ördögi kör.😈Vajon hány éjszaka telhet így? Remélem, mára már lefá
2017. dec. 28. 05:55
2/18 anonim válasza:
Az ünnepek alatt nem olyan nagy ügy, ha felborult a napi ritmus. Majd belerázódsz újra, ne izgulj. És nappal ne foglalkozz azzal, hogy mi lesz éjjel. Mi lenne? Ha álmos leszel, aludni fogsz, ha meg nem, majd csinálsz mást. Egyszercsak úgyis elálmosodsz. Ha a gyógynövények nem jöttek be, próbáld meg a kötelező olvasmányokat elővenni (újra)! ;-)
3/18 A kérdező kommentje:
Amúgy sem vagyok egy fényes alvó. De ez azért kipurcantott. Más is járt már így? Helyrejött az alvása?
2017. dec. 28. 07:33
4/18 anonim válasza:
Én tudom, miről beszélsz, én is ugyanezzel küzködök. Én mondjuk most jobb esetben 4-5 órát aludtam, de nem túl pihentetően, mindig felébredtem, sokszor meg csak félálomban voltam. De nekem is van olyan, hogy szinte nem is alszok semmit az éjszaka. Én azt mondom, hogy minden fejben dől el. Például, amikor lefekszem, és előjönnek ezek az alvással kapcsolatos gondolatok, aggodalmak, akkor próbálok nem gondolni rájuk. Egyszerűen nem szabad ezzel foglalkozni, el kell felejteni, másra kell gondolni. Valahogy meg kell tanítanod az agyadnak, hogy ezt az egészet lazán kezelje. Tudom, hogy nagyon nehéz, én is sokszor gondolok rá nappal is, hogy vajon tudok-e majd aludni az éjszaka. Amikor pedig már ágyban vagyok, akkor is ezen izgulok, de mint ahogy írtam, próbálom megtiltani magamnak, hogy ezen agyaljak. Én is megtettem sok mindent, hogy jobban aludjak, de próbálok bármiféle szer, vagy relaxációs gyakorlat nélkül elaludni. Amik mindenesetre eddig beváltak: Magnézium/Magne B6 tabletta, sétálás este, korán vacsorázás (6 óra körül) lefekvés előtt meleg fürdő, szellőztetés a szobában. Illetve, nekem segített a levendula tea is. Elalvás előtt, pláne az ágyban pedig ne nézz semmilyen képernyőt (mobil, laptop). Próbáld ki ezeket, hátha nálad is beválik. Nervenpflege tablettát is szedek néha. Lefekvés előtt kell 2-3 db-ot bevenni, de én csak akkor veszek be, ha már elmúlt éjfél, és még mindig nem alszok. Nem tudom, hogy akkor használna-e, ha lefekvés előtt venném be. Ez ilyen kis büdös, zöld tabletta, csak gyógynövényekből, szerintem kipróbálhatod, ártani nem árt.
5/18 anonim válasza:
Mintha rólam írtatok volna. November közepétől szenvedek a nem alvástól,és a borzasztó rosszul alvástól.Nagyon nehezen alszom el és ritka hogy végig aludjak,sokszor felébredek. Napközben azon kattogok,vajon alszok-e este majd. A másfél hónap alatt kb 5-6 jó éjszakám volt. Háziorvostol kaptam altatót,volt már hogy bevettem. Igazából attól csak elalszok,de ugyanúgy megébredek és vagy visszaalszok vagy nem. Én is a nervenpflage gyógynövényes szerrel próbálkozom pár napja. Sedativ pc,sedacur forte nem jött be. Most olvastam egy cseppről még,fura neve van,Erbe della note vagy valami ilyesmi,jók a tapasztalatok róla,még ezt lehet megpróbálom. Nem tudom miért van ez,de borzasztó,utálom az estéket. Eddig semmi gondom nem volt az alvással. Szerintem már túlzottan ráparázok,de állandoan fáradtam nehéz nem ezen agyalni.
6/18 A kérdező kommentje:
Szerintem ez női sors! Férfiak alszanak, mint a bunda! Végül is frontinra kényszerültem, mert már alvásszorongásom volt. Azzal azért kicsit jobb az alvás. darabig szedem
2018. jan. 3. 20:02
7/18 A kérdező kommentje:
Szóval egy darabig szedem, aztán meglátjuk.
2018. jan. 3. 20:02
8/18 anonim válasza:
Hogy vagy? Szeded a frontint? Tudsz aludni? En most napokig jol aludtam,amig szedtem a cseppeket amit fent emlittem,mar azt hittem bevalt, de tegnap ismet csak az altatoval ment az elalvas.
9/18 A kérdező kommentje:
Egyik éjszaka jobb, a következő gáz. Altatóig még nem jutottam, de van, hogy a Frontin sem segít. A cseppeket hol vetted? Én még a melatoninról és a glicinről olvastam. Néhányan dicsérik őket.
2018. jan. 9. 06:39
10/18 anonim válasza:
Gyogynovenyesboltban vettem. Neten is lehet egyebkent rendelni. Erbe della notte a neve. A melatoninrol olvastam en is,azt nem probaltam. Frontint ne szedd sokaig mer konnyen hozza lehet szokni..foleg ha nem nagyon hat az elalvasodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!