Műtét utáni láz mitől lehet, mikor vegyük komolyan?
Figyelt kérdés
Édesapámat hasfali sérvvél műtötték, utána egy héttel nagyon belázasodott, rosszul lett. Ez ment napokig, ma jobb azért de a láz néha felmegy. Felhívtam az orvost azt mondta valószínűleg elkapott valamit, mivel 1 hét telt el a műtét után. De azért aggódom mert naponta belázasodik, 39-ig felmegy a láza, ráadásul el kellett volna nekünk is kapni ezt a “vírust”. 60 éves, gondolom ilyenkor már nem könnyű a szervezetnek dolgoznia. Valaki hasonlóban volt tapasztalata? Mennyire kell foglalkozni ezzel?2018. nov. 5. 20:14
1/4 anonim válasza:
Én a helyedben megkérdeznék más orvost is.... háziorvost pl.
seb körül nem vörös? nem melegebb?
"Műtét utáni láz: elsősorban sebfertőzésre kell gondolnunk. A seb vörössége és fájdalmassága utalhat erre. Ha a folyamat beolvad, akkor a seb terület elődomborodik, és a beteg lüktető fájdalmat érez. Ilyenkor a tályogot fel kell tárni, bakteorológiai vizsgálatra mintát küldeni. Célzott antibiotikumos terápia szükséges. Ha a láz okát nem találjuk, akkor tüdőgyulladásra, húgyúti fertőzésre, szepszisre kell gondolni. Feladat a kiváltó ok megszüntetése és a lázcsillapítás."
2/4 anonim válasza:
Kell foglalkozni foleg a mutet utan rendben van a seb? Irtad hogy fertozes kap antibiotikumot ? Jobb lenne szerintem ha megnezetned egy masik orvossal is ha ő nem akar foglalkozni vele 39 fokos laz nem gyerekjatek igyon sokat es holnap keressetek fel egy orvost.
3/4 anonim válasza:
Nem írtam még a pulzust és a légzésszámot...
Ha a pulzus 90 feletti akkor baj van, ha sürün veszi a levegőt akkor is baj van.
4/4 A kérdező kommentje:
Igen vöröses a seb, pulzust nem tudok, nincs mérő. Akkor visszaviszem a dokihoz mert ez nem jó :( Köszönöm, a segítséget!
2018. nov. 6. 00:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!