Emiatt lehet kapni részleges testnevelés felmentést?
Gerincferdülésem van, ingadozó a vérnyomsásom. 150 körül szokott lenni általában, azt érzem, hogy szétszakad a fejem, majd hirtelen leesik 90-re és az ájulás szélén állok. És nagy valószínűséggel lyukas a szívem, sokat szokott fájni, amit lehet édesanyámtól örököltem, hisz ő is lyukas szívvel született.
Az osztályból 2 gyereknek is van részleges felmentése, mindkettőjüknek túlsúly miatt, nem tudom, hogy az én problémára is adnak-e.
Ezért lehet kapni részeleges testnevelés felmentést? Ha igen, hová, kihez kell fordulni, milyen vizsgálatokat kell elvégezni? Elég a háziorvoshoz menni vagy kórház, kardiológia?
Ha veleszületett szívproblémád van, annak már rég ki kellett volna derülnie.
Menj el a háziorvosodhoz, sorold el a panaszaidat. az ingadozó vérnyomást be kell állítani, ha tényleg felmerül a szívprobléma, elkülhet kardiológushoz is, a gerincferdülésről ortopéd szakorvos ad diagnózist. A megfelelő szakorvos javasolja a felmentést.
Részleges vagy teljes felmentést akkor kaphatsz, ha az egészségi állapotodat rontják bizonyos gyakorlatok, amit tesi órán csináltok. Pl. nagy túlsúly esetén a futás túlterheli az ízületeket, a gerincferdülésnél nem mindegy, milyen hátizom gyakorlatokat végzel, stb.
Viszont valószínű, hogy gyógytestnevelésre utalnak a gerincferdülésed miatt, ugyanis azt azzal lehet karban tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!