Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » RÁKOS LENNÉK? Olvasottak...

RÁKOS LENNÉK? Olvasottak alapján végbél polipom van. Sokszor nagyon viszket, néha vérzik és egyre több kisebb "csomó" tapintható és látható.52éves férfi vgyok

Figyelt kérdés

Nagyon félek ,hogy ha /pl:megműtik/ elrákosodhat -habár enélkül is félek ettől,mert 2 kiskorú/3-5éves gyemekeim vannak/mit tegyek?hova forduljak? köszönöm az érdemi válaszokat

Orvosnál még nem voltam/használtam már többféle kenőcsöt /de csak ideig óráig hatott/tudtommal állandóan nem szabad csak cca 1 hétig/ez van ráírva pl:mastu.

2010. jún. 22. 12:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

SZia! Ne halogasd az orvost. Pont, hogy a kezeletlen polip rákosodhat el. Ha a polipot kiműtik kutya bajod sem lesz.

De ne halogasd, nehogy aztán már a daganatot kelljen eltávolítani. Így is úgy is műtét lesz belőle, nem jobb, ha azt az ártalmatlan kis polipot kell eltávolítani.

Hajrá.

Nem olyan nagy gáz ez.

Nem is értem ezeket a beszari férfiakat. Bocsi, de keménynek kell lennem.

Apukámnak 16 éve volt csomó a szájában, elment a kórházba, hazajött, mert nem akarta kivágatni, komolyan szinte a műtőasztalról szállt le.

HÁt mondhatom egy életre megbánta, mert 3 éve nyelvgyökdaganattá fajult a csomó, majdnem meghalt. Meg kellett műteni, kivágták a fél nyelvét, és enni nem tud csak pépeset és tápszert és nem érzi az étel ízét.

Mars az orvoshoz, amilyen gyorsan csak tudsz.

Szióka.

Ne harizz a kemény szavakért, de muszáj volt, hogy belásd addig kell tenni míg nem késő.

2010. jún. 22. 13:16
 12/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,de aki/k/ hasonló betegségei vannak , miért mondják,ha hozzányúlnak könnyebben elrákosodik/nekem is volt ilyen ismerősöm/
2010. jún. 22. 13:18
 13/20 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy miért mondják, de ők már elrákodostak, vagy mi?

Ezt az orvos fogja neked elmondani, hogy igaz-e vagy sem. Meg kell kérdezned tőle. :-))

2010. jún. 22. 14:05
 14/20 anonim ***** válasza:

Nemes egyszerűséggel azért mondják, mert nem értenek hozzá, csak terjesztik az ő általuk igaznak vélt okosságot. A polip gyakorlatilag egy jóindulatú daganat, aminek a sejtjei nem teljesen egészségesek, túl gyorsan szaporodnak. Az idő múlásával ezek a sejtek még betegebbek lehetnek és rákos, rosszindulatú daganattá válhatnak.

Ha a polipot időben kivágják, akkor nem történik semmi probléma. Ha viszont az illető már olyan polippal megy oda, ami elkezdett elrákosodni, akkor ne csodálkozzon, hogy műtét ide vagy oda elpatkol.

2010. jún. 22. 14:12
 15/20 anonim ***** válasza:
Irány az orvos, a végbél tüneteit, főleg ha az vérzéssel is jár, MINDIG tisztázni kell. Valószínüleg megvizsgál majd a proktológus (ő egy sebészorvos). A leírt tüneteid alapján inkább aranyérrel küszködsz (viszketés, vérzés, csomó), de MINDENKÉPPEN tessék elmenni az orvoshoz, ő mondhat diagnózist vizsgálat után. A mastu egyébként egy "tisztességesebb" aranyérnél elég keveset ér, határozottabb kezelésre lehet szükség. De ezt úgyis CSAK AZ ORVOS írhatja majd fel receptre VIZSGÁLAT UTÁN!!!
2010. jún. 22. 15:43
 16/20 anonim ***** válasza:
J, majd' elfelejtettem. Először a háziorvosnál kezdjél, és ki ne gyere tőle úgy, hogy nincs nálad egy szakorvosi beutaló a proktológiára!! Utána pedig irány a szakorvos!
2010. jún. 22. 15:47
 17/20 A kérdező kommentje:
A válaszokat köszönöm....
2010. jún. 23. 10:35
 18/20 anonim ***** válasza:

Szia.Először is azt látom,hogy itt bárki írhat bármit,számodra semmi sem megnyugtató.Én azt tanácsolnám,köröm rágás helyett irány egy urulógus.

Másodszorra,hogy kicsit megnyugtassalak én is,és remélem megnyugszol Tőle,persze ez látatlan,de aranyered van.Nekem is az volt,volt egy nagy dudorom,és körülötte sok apró csomó szerű dudor.És épp ezért kell dokihoz menni,mert a többi apró dudoról is nagy és kellemetlen csomó lesz,ami nagyon fáj.

2010. jún. 23. 12:45
 19/20 anonim ***** válasza:
Igen, csak javítva az előző hozzászólót, urológus helyett proktológust válassz! Mielőbbi javulást kívánok!
2010. jún. 25. 23:50
 20/20 A kérdező kommentje:

Ismét köszönöm a válaszokat!----

a proktiólogus mit "tud" csinálni a nagy és a kisebb csomókkal"-,hogy tünetmentes legyek/tényleg tud fájni ,ha "begyullad"

2010. jún. 28. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!