Hogyan küzdhetném le az orvosi vizsgálatoktól való félelmemet?
Világéletemben tartottam az egészségügyi vizsgálatoktól, legfőképpen az eredménytől félek. Ennek talán az is lehet az oka, hogy a szüleim nemigen vittek el éves rutinvizsgálatokra az elmúlt kb. 10 évben, így azt sem tudom, mi történik a testemben.
Eddig abban a hitben éltem, hogy jobb inkább nem is tudni róla, boldog a tudatlan, ahogy azt mondani szokták, de közben folyamatosan ott van a háttérben gondolat, az aggódás, mégha nem is aktívan, de állandóan jelen van.
Kb. az elmúlt egy évben elkezdtem feszegetni a határaimat, elmentem vérvételre, véradásra, ma elmentem életem első tüdőszűrésére is... De közben folyamatosan hevesen ver a szívem, lever a víz, ma is majdnem elájultam a váróteremben, amíg be nem hívtak.
Szerencsére mindig sikerül kedves, figyelmes orvosokkal találkoznom, akik megkönnyítik a helyzetet, és utána hihetetlenül megkönnyebbülök, de előtte már előző este nem tudok aludni. A vérnyomásomról sem tudnak valódi eredményt megállapítani, mert mindig magas lesz, hiszen borzasztóan izgulok.
Van/volt valaki hasonló helyzetben? Hogyan küzdöttetek meg ezzel a helyzettel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!