Hogyan lehet megelőzni a klímareumát, ha tömegközlekedésen állandóan ki vagyok téve a légkondinak?
"Én sem légúti megfázásról írtam."
Azt írtad, hogy
"Klímareumának hívják a légkondi okozta megfázásokat..."
én meg épp azt magyarázom, hogy nem: csak a légkondi okozta reumát hívják klímareumának (vagyis nem minden betegséget, amit a légkondi okoz).
Különben ha csak 1-2 sávba fújja, annál könnyebb elmenekülni előle: máshova állsz vagy ülsz és kész, olyan helyre, ami nem esik az 1-2 sávba. De a derékmelegítő is segíthet, igen.
Ha tömeg van, nem tudok bárhova állni, csak ahol helyet találok.
Nézd, a klímareuma megfázás típusú reuma, mert tulajdonképpen így alakul ki, csak épp a klíma hideg levegőjétől és nem mástól. Ne lovagoljunk már a fogalmakon, szerintem te is pontosan értetted, mit írtam, csak jó rágódni egy kicsit a szövegezésen.
Derékmelegítőt használni fogok, és remélem, segít, ha van még más tipp, azt szívesen veszem.
Csak féloldalasan fáj, ha a kitakarózás miatt lenne, akkor nem féloldalasan fájna. Egyértelműen a légkondi, itthon mobilklímám van, de az nem megy abban a szobában, ahol alszom, a ventilátort is elfordítom más irányba éjszakára, a munkahelyi klíma nem oda jön, ha egyáltalán be van kapcsolva, csak a tömegközlekedésen, és elég volt pár alkalom is, amikor pont úgy helyezkedtem, hogy oda jött a hideg levegő.
Tavaly az akkori munkahelyemen egy nagy ventilátort állított be az akkori főnököm az irodába, pont derékmagasságba, és nem lehetett úgy elhelyezni, hogy ne érjen, hónapokon keresztül fájt utána a derekam, azóta már nem ott dolgozom.
Volt olyan munkahelyem, ahol normálisan tudták használni a klímát, hőfok, irány rendesen be volt állítva, és ott nem is volt emiatt problémám.
Felteszem a derékmelegítőt, most kezelem, egyelőre javul, jobb ötletem nincs. Van, aki érzékenyebb, van, aki nem.
Ha meglesz a jogsim és lesz autóm, ott már én szabályozom majd. A tömegközlekedés sajnos nem az a hely, ahol nagyon bele lehet nyúlni, az ember meg oda áll vagy ül, ahova tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!