Miért fújják állandóan, hogy melegben meleget kell inni?
Figyelt kérdés
Ismerem a hatásmechanizmusát (már a szájban érzékeli a meleg, ezért hűtésre kapcsol a szervezet), csakhogy: a szervezet csak izzadással tud hűteni, a melegem van érzés pedig egy szubjektív dolog, amit az ember pont elsősorban azon keresztül él meg, hogy elkezd izzadni. Ergo mégiscsak ellentétes hatást érünk el (aki nem hiszi egyen forró gulyáslevest). A másik meg, hogy hiába az izzadás, ha rajtunk a ruha, vagy ha nincs is, a külső hőmérséklet is közel van a testhőmérséklethez, ezért a száradás lassabb lesz, mint az izzadás, nincs hűtőhatás. Szóval szerintem ez igen hülye ötlet.2018. aug. 9. 12:59
1/4 anonim válasza:
Én amikor kipróbáltam melegben egy bögre forró kávét csak azt értem el, hogy szakadt rólam a víz mintha zuhanyoznék. Én maradok a hideg víznél :)
2/4 anonim válasza:
Minden "érved" ellenére a sivatagi népeknél müködik!
3/4 anonim válasza:
Itt egész jól összefoglalják, miért:
4/4 anonim válasza:
Nekem pont az a bajom a módszerrel amit a cikk is leír. Nevezetesen az, hogy lényegében nem hűt, hanem túltolja a szervezet izzadásért felelős rendszerét. Intenzívebb izzadást generál. Ez pont az amit a nagy melegben el szeretnék kerülni, hisz amúgy is izzad az ember mint a ló (legalábbis én biztosan). Ráadásul a magas páratartalomban nem is párolog az izzadtság tehát a hűtő hatás elmarad viszont kapunk helyette intenzív izzadást és megnövekedett folyadékveszteséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!