Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen hormon, gén, mi felelős...

Pszicho88 kérdése:

Milyen hormon, gén, mi felelős a súly és izomnövekedésért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jó 3 éve edzek és a súlyom ugyanannyi, sosem nő.

Az alakom picit formálódik, de nem bírok magamra súlyt felszedni. Edzek minden testrészre, nincs baja a pajzsmirigyemnek, sem a véremnek, voltam már kivizsgáláson is, minden rendben volt, legalábbis szerintük.

Picit sok volt bennem a női nemi hormon, meg a szőrnövekedésem lelassult és elég pici a farkam.

180 cm magasságomhoz 70-72 kg társul.

A súlyom a terhelés növelése ellenére sem nő.

Sokat eszek és edzés után tiszta rizsfehérjét viszek be, natúrat. Rizst és sertést eszem salátával, tehát megvan a megfelelő étrend is.

Street workout edzéseket csinálok, közben edzem lábra is.

Mi az ami segíthetne a súly megtartásában és az izomtömeg, erő növelésében? MIlyen hormonok, gének irányítják ezt a folyamatot?

Tudom módosítani a génjeimet, hormonjaimat frekvenciás úton. Tudok rájuk hatni. Valószínűleg a gyerekkori traumáim hatására leállt valamely hormon és géntermelődés és arra vagyok kíváncsi mi állhatott le pontosan.

Olyan gén kéne, ami erőszakossá, vaddá tesz, hogy kiálljak magamért és ne nyomjanak el és növeli az éberséget és agyi aktivitást. Sokszor érzem, hogy oxigénhiányos az agyam és nem jut bele elég oxigén.

Köszönöm a választ előre is.

Bocs, hogy ilyen őszintén.

Kérem a szokásos rizsa köröket hagyjátok ki, hogy szedj vitamint omega 3 zsirsavat.

Mindkettőt szedem jó ideje és nem, bírok hízni, sőt még az izommegtartás is nehézkesen megy.

2018. aug. 4. 00:09
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Szerelemre kismillió van. :) Keress rá :)
2018. aug. 4. 01:09
 12/17 anonim ***** válasza:
65%
Nem hatott ,marad a mütétt jó éjszakát kedves kérdező
2018. aug. 4. 01:15
 13/17 A kérdező kommentje:

Már hogyne hatna.

Pát hétig hallgasd meg minden nap.

Garantáltan elmúlik a problémád és nem kell befeküdnöd műtétre, amitől vagy jobban leszel vagy nem.

:)

Sok sikert és kitartást.

2018. aug. 4. 01:20
 14/17 A kérdező kommentje:

Ez egy lassú folyamat.

Végig kell hallgatnod a videót elejétől a végéig, nem beletekerve.

Minden nap szánnod kell rá időt.

2018. aug. 4. 01:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Tesztoszteron, növekedési hormon
2018. aug. 4. 02:58
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm. E 2 hormonra gondoltam én is. 😊. Sajna sokàig tart a fejlesztésük. Napi 1-2 óra video hallgatàs csak erre es lehet hogy csak kis mértékben lesz hatàsos. 1 hétig nem edzettem 2 kiló minusz. Valami hormonzavarom van...ez nem normâlis. Màsoknàl hónapokig nem katabolizàlódik ilyem mértékben az izom.
2018. aug. 5. 23:12
 17/17 anonim ***** válasza:

Leírhattad volna a korod. Tesztoszteron szintet is lehet mérni, ez neked milyen magas volt? És az ösztrogéned?

Amúgy a genetikai háttér elég komplex. Nem egy két gén szabályozza. És hozzáteszem a géneket zenehallgatással nem tudod megváltoztatni. Olyan nincs, hogy "géntermelődés". Legalábbis ez a megnevezés nagyon pontatlan, és megtévesztő. Illetve a leírásodból látszik, hogy nagyon távol jártál a biológia óráktól. Javaslom nézz utána a következőknek:

-DNS felépítése

-fehérjeszintézis

-mitózis

-kromoszóma

-homológ rekombináció

Amúgy 180 cm-hez a 70-72 kg teljesen jó. Mi a pontos célod?

2018. szept. 28. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!