Van olyan vagy ismertek olyat aki extrém módon izzad?
Próbáltam már mindent, de ha kicsit is melegebb van, rögtön elkezdek izzadni,de nagyon durván.
Szó szerint folyik a fejemen a víz a hátamon a mellkasomon. Akár télen is ha sietek valahova, tehát gyorsabban mozgok kicsit.
Nyáron szinte csak fehér pólókat tudok hordani mert a színes pár perc után foltos lesz az izzadságtól.
Dezodorokat használok az izzadságom sem büdös, de nagyon kellemetlen.
Én sem nagyon bírom a meleget, már akár pár perc alatt is izzadni kezdek - de azért nem vészes. Viszont egy időben az egyik válaszolóhoz hasonlóan bármilyen rövid mozgás alatt iszonyatosan leizzadtam, pl. tíz perc intenzív gyaloglás alatt, hidegben is. És főleg jobb oldalon, de csak a hónom alja. Aztán kiderült, hogy van egy pajzsmirigy-alulműködést okozó autoimmun betegségem; erre kaptam hormontablettát, és nagy meglepetésemre elmúlt az izzadékonyság. Most már nem szedem a tablettát, normál szinten vannak a pm-hormonjaim; viszont az autoimmun még megvan, és megint hamarabb melegem lesz és izzadni kezdek, de korántsem annyira, mint régen. Az autoimmuin betegség egyik következménye is lehet a hőintolerancia, hiszen ennek a pajzsmirigy hormonjai szabályozzák a testhőmérsékletet is. Viszont az alulműködők pont fázni szoktak általában, még akár 20-25 fokban is hideg a kezük-lábuk; a melegintolerancia elvileg túlműködéses tünet. De az autoimmun mindkettőt tudja produkálni... :(
Szóval én azt javasolnám, hogy csináltass egy labort, a TB-s beutalóval csak TSH-szintet szoktak nézni, de kellene egy aTPO is, azt privátban is meg lehet csináltatni - ha kiderül, hogy minden oké, akkor is csak párezer forintot buktál (nálunk 2 ezer). Ha meg gond van, akkor minél hamarabb kiderül, annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!