Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van olyan vagy ismertek olyat...

Van olyan vagy ismertek olyat aki extrém módon izzad?

Figyelt kérdés

Próbáltam már mindent, de ha kicsit is melegebb van, rögtön elkezdek izzadni,de nagyon durván.

Szó szerint folyik a fejemen a víz a hátamon a mellkasomon. Akár télen is ha sietek valahova, tehát gyorsabban mozgok kicsit.

Nyáron szinte csak fehér pólókat tudok hordani mert a színes pár perc után foltos lesz az izzadságtól.

Dezodorokat használok az izzadságom sem büdös, de nagyon kellemetlen.

2018. aug. 1. 21:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én sem nagyon bírom a meleget, már akár pár perc alatt is izzadni kezdek - de azért nem vészes. Viszont egy időben az egyik válaszolóhoz hasonlóan bármilyen rövid mozgás alatt iszonyatosan leizzadtam, pl. tíz perc intenzív gyaloglás alatt, hidegben is. És főleg jobb oldalon, de csak a hónom alja. Aztán kiderült, hogy van egy pajzsmirigy-alulműködést okozó autoimmun betegségem; erre kaptam hormontablettát, és nagy meglepetésemre elmúlt az izzadékonyság. Most már nem szedem a tablettát, normál szinten vannak a pm-hormonjaim; viszont az autoimmun még megvan, és megint hamarabb melegem lesz és izzadni kezdek, de korántsem annyira, mint régen. Az autoimmuin betegség egyik következménye is lehet a hőintolerancia, hiszen ennek a pajzsmirigy hormonjai szabályozzák a testhőmérsékletet is. Viszont az alulműködők pont fázni szoktak általában, még akár 20-25 fokban is hideg a kezük-lábuk; a melegintolerancia elvileg túlműködéses tünet. De az autoimmun mindkettőt tudja produkálni... :(

Szóval én azt javasolnám, hogy csináltass egy labort, a TB-s beutalóval csak TSH-szintet szoktak nézni, de kellene egy aTPO is, azt privátban is meg lehet csináltatni - ha kiderül, hogy minden oké, akkor is csak párezer forintot buktál (nálunk 2 ezer). Ha meg gond van, akkor minél hamarabb kiderül, annál jobb.

2018. aug. 2. 01:00
 12/12 anonim válasza:
Én is izzadok, mint a dög. Mondjuk nekem van egy kevés feleslegem is. Az sokban hozzájárul, az izzadékonysághoz. Én valami rexona motionsense hónalj sticket, vagy mit használok a szagok ellen, és be vált. Amúgy meg már nagyon nem érdekel, hogy mennyire izzadok. Kell vinni egy cserepólót váltóba, aztán ha a szükség úgy kívánja, akkor használni. Ha kevesebb vizet iszol kevesebb az izzadság is amúgy, de ilyen melegben, nem igen kockáztatok. Inkább árasszak Dunát, minthogy bajom legyen később. Ha fogynák, kb 10-15 kilót, tudom hogy sokkal könnyebb lenne, mert mikor nem voltam, csak 75-80 körül akkor is izzadtam, de nem ilyen szinten. :))
2018. aug. 7. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!