Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ki találta ki azt az ordas...

Ki találta ki azt az ordas nagy kamut, hogy 11-15 óráig káros a napozás?

Figyelt kérdés

A napozás összeadódik. Időképen le van írva a leégési idő. Mi a különbség, ha én 15 percet napozok délben, vagy 2 órát késő délután? A mennyiség számít, nem pedig a sugárzás erőssége.

Azt is nagyon bírom, amikor ezek az okosok papolnak a napozás veszélyeiről, aztán nyár közepén fehéren kimennek a strandra, és természetesen rákvörösre égnek. Én már tavasz eleje óta napozok, szépen fokozatosan. 2x15 perccel kezdtem, most tartok 2x25 percnél. Egyébként egyszer sem égtem le, de még kicsit vörös se lettem.

Szóval én ezzel ártok magamnak? És a munkások, akik dolgoznak? Pl.: útépítők, kőművesek, stb., velük mi a helyzet? 11-től 15 óráig behúzódnak az árnyékba, és azután is 50-es faktorú naptejet kennek magukra?

2018. jún. 1. 17:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
22%

A magyar lakosság körülbelül felének már olyan mediterránosabb bőre van, aminek semmi baja nem tud lenni a Naptól. Akkor se, ha fél év bezártság után hirtelen kizavarják júniusban egész napra a mező közepére. Naptej meg leégés abszolút ismeretlen fogalom, egyszerűen érthetetlen problémák...

Azért persze ózonluk alatt napozgatni nem érdemes.

2018. jún. 1. 18:47
 12/21 anonim ***** válasza:
Vicces, hogy lepontoztok, a válaszomban lévő információk egy orvosi tankönyvből valóak. De ti biztos jobban tudjátok.
2018. jún. 1. 19:33
 13/21 anonim ***** válasza:
53%
A kérdező vitatkozni jött, csak szólok. Mit érdekel engem, hogy ki mikor napozik?
2018. jún. 1. 20:01
 14/21 anonim ***** válasza:
55%

Mindenki saját sorsának a kovácsa. Ha leég,majd legközelebb nem így napozik. A munkavégzést ne keverjük a napozáshoz.

Ott az parancsol,aki fizet .Magán szektorban meg mindenki eldöntheti mikor dolgozik.

Éjjel meg ott a hold,és az is problémás lehet .

2018. jún. 1. 20:43
 15/21 A kérdező kommentje:

Félelmetesen hülyeként (ezt a választ jól felpontoztátok) elmagyarázom nektek, hogy mi lehet a probléma a déli napozással. Igazából semmire sem voltatok jók, azonkívül, hogy jól felidegesítsetek :D

Arra jutottam, hogy délben van a napsugarak legnagyobb beesési szöge, és nem ilyenkor nem eléggé vastag ahhoz, hogy a káros sugarakat megfogja. Délután felé viszont hegyesebb szögben érik a földet a nap sugarai, nagyobb utat tesznek meg, és gondolom így már teljesen (vagy majdnem teljesen) megvan szűrve az összes káros sugárzás, és csak a barnulásért felelős sugárzás jut át. Csak így logikus.

2018. jún. 1. 21:02
 16/21 A kérdező kommentje:

Engedjétek meg, hogy idézzek nektek az Országos Közegészségügyi Intézet szaktanácsadó főorvosától, Páldy Annától :

" Szabad napozni 11 és 15 óra között

A kulcskérdés, hogy mikor és mennyit tartózkodhatunk a napon?

Általánosságban bőrtípustól és az aktuális UV sugárzás mennyiségétől függően 10-15, de legfeljebb 20 percet. Mindenféle védelem nélkül, akár 11 és 15 óra között is. A lényeg, hogy mindenképpen kerüljük a leégést

– mondja Páldy Anna."

Tessék a cikk: [link] .

Szóval olvassatok, mielőtt kijelentetek valamit. Lehet az én 25 percem egy kicsit sok, vissza veszem 20 percre.

Na akkor ki is a buta, gyerkőcök?

2018. jún. 1. 21:39
 17/21 anonim ***** válasza:
49%

A válaszolok döntő többsége nem a kérdésre válaszolt, csak ismételgeti a mantrát, hogy délben erősebb, meg hogy ennek mi az oka.

Tudjuk, hogy erősebb, meg azt is, hogy mi az oka.

Én teljesen egyet értek a kérdezővel, a benyelt sugárzás mennyisége számít, amit 2 paraméter határoz meg és ebből csak az egyik az, hogy az a sugárzás milyen erősségű.

Én is mindig így napoztam: áprilisban-május elején amennyit lehet, ezzel meg volt a barnaság és szinte mindig dél környékén, mert az hatékonyabb, elég negyed órákat ugyanazért az eredményért kint lenni, nem kell órákat késő délután. Életemben nem használtam naptejet és soha nem égtem le.

Ja és ne bohóckodjunk: a barnaság természetesen véd a leégéstől, ami a legkárosabb következménye (lenne) a túlzott mennyiségű sugárzásnak.

A naptejről: sose értettem ezt a kenekedést. Felnőtt ember döntse már el, hogy napozni akar-e és akkor ne kenje magát vagy nem, akkor meg menjen árnyékba vagy vegyen fel valamit.

2018. jún. 1. 23:20
 18/21 anonim ***** válasza:

Nagggyon okos vagy, kérdező, hogy még a megfelelő kategóriát sem tudtad eltalálni. :D

Kicsit mintha vitatkozhatnékod lett volna tegnap... Ki bántott? Rossz jegyet kaptál, vagy a szüleid megvonták a zsebpénzedet?

Ez is a te kérdésed, ugye?:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..

2018. jún. 2. 09:33
 19/21 A kérdező kommentje:

18.: Kérdésre válaszolj!

Ja hogy arra nem tudsz???

2018. jún. 2. 09:57
 20/21 anonim ***** válasza:

"A mennyiség számít, nem pedig a sugárzás erőssége."

Pont hogy nem.

Számít a sugárzás erőssége is, ami alól nem felmentés, hogy csak fele annyit vagy.

Ezt viszont hiába mondja neked az ember, mert látszik, hogy az a fajta hülye vagy, akit nem is érdekelnek a válaszok.

2018. jún. 2. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!