Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Árt 18éven aluliaknak az...

Árt 18éven aluliaknak az energiaital?

Figyelt kérdés
2010. jún. 15. 18:52
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Monster??:D nemtom itt miskolcon ár/mennyiség arányban ez a legolcsóbb:D de nekem nem jön be túl édes:S legalábbis nemtom hogy van de én a zöldet ittam:D
2010. jún. 19. 18:33
 22/32 anonim válasza:

Kávé,tea, cola, energiaital? Mindegyik tartalmaz coffeint amiről már az ovisok is tudják, hogy nagy mennyiségben káros lehet az arra érzékenyeknél. Nem kell ehhez érettségi, hogy belássa valaki a mértéktelenség mindenből káros, legyen az alkohol, coffein,nehéz ételek, répacukor, koleszterin... A "buta" szülő nem azért tiltja a gyermekét a fentiek fogyasztásától mert gonosz, irígy vagy így akar bűntetni, hanem mert megvan a korából, tapasztalataiból és a felmenők esetleges szenvedéseiből nyert belátási képessége, hogy a következményeket felmérve, és a felelősséget magára vállalva lehetőségeihez mérten egészséges felnőttet neveljen gyermekéből.

Persze kamaszként magam is értetlenkedtem, most én is "harcolok" a 13 éves fiamért. Egyenlőre az arany középút :mértékletesség, nagyszerűen bevált.

Az energiaitalt magam is megkóstoltam , de borzalmas szaga és íze miatt nem fogyasztom. Bár néha jó lenne valami ami felváltja a kávét, ami nélkül az alacsony vérnyomásom miatt életképtelen vagyok.

Van valami íztelen és szagtalan coffein? Vizsgaidőszakra...

2010. jún. 19. 20:13
 23/32 anonim ***** válasza:

Az előtem szólóhoz csak annyit a kóláról, hogy volt olyan nyári eset, amikor melóba bevittem egy másfél literes lájtos kólát, amit délig megittam. (Hűs volt, szomjas voltem, tehát fogyott.) Utána elkezdett fájni a fejem. Nem úgy mint máskor, de eléggé kellemetlen volt. Fogalmam sem volt, hogy mitől. Néhány hét múlva megismételtem a műveletet. Újra előjött ez a fura fejfájás. Na akkor jöttem rá, hogy valószínűleg koffein-mérgezésem lett. Na onnatól kezdve visszafogottan kóláztam. Sőt most már nem is tudom, hogy mikor ittam bármilyen kólát.

A kávéról annyit, hogy nem igaz a vérnyomás-emelő hatása. Másképp hat. Mivel értágító, éppen hogy nem emeli a vérnyomást. Viszont a koffein miatt felpörgeti a szívritmust. Egy korábbi linkajánlat alapján:

"Az energiaitalokban lévő koffein szűkíti a perifériás ereket, viszont tágítja az agyi ereket, így az agyi perfúziót, vérátáramlást növeli. Ezt a hatást kombinálják a cukor élettani hatásával, így több vér, több oxigén és több tápanyag kerül az agyba, ezért élénkít."

Tehát a koffein és a cukor együttes hatása a kávéra is igaz.

Ja, és ezzal kapcsolatos: szénhidrátmentes diéta. Ez egy elég nagy baromság. A szénhidrátra szüksége van az agynak és az izomzatnak is. (Ld. az előbbi idézet!) Hipoglikémia - alacsony cukorszint - esetén teljes eszméletvesztés is lehet az eredmény. Csak azért, mert nincs elég szénhidát-bevitel, amiből szőlőcukrot állít elő a szervezet.

2010. jún. 20. 08:01
 24/32 anonim válasza:
47%

hát...

biztos van bennevalami ami nem tesz jot,Đe......

én nagyon szeretem és mindennap iszom

neked is ezt ajánlom!!!!

2010. jún. 20. 09:57
 25/32 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam energiaitalozni, de az idei osztálykiránduláson vodka-energaitalt ittunk, miután elfogyott a narancs XD

Egyébként pár osztálytársam iszik, az egyik néha többet is naponta, de semmi baja :)

2010. jún. 21. 07:59
 26/32 anonim ***** válasza:
Eleve jó kondiban kellene lennetek. Nem értem mitől vagytok így ki? De, ha már annyira kell a felpörgés miért nem választjátok a természetes módot ami nem káros és ráadásul nagyon jól hat??????? C-vitamin..... Napi 1000-2000 mg. Ez még a tanulásban is segítségetekre lenne!!!!! Mellé még egy kis szőlőcukor. Ez a természetes anyag kicsit több adagban még vizsga időszakban is jól jön.
2010. jún. 21. 12:11
 27/32 Böse ***** válasza:

Annyiban igazuk van a srácoknak hogy sok felnőtt is ugyanolyan hülye mint a fiatalok: iszik, cigizik meg zabál össze-vissza minden szart, ők is ugyanúgy pusztítják magukat(csak azért mert "menő"), tök mindegy hány évesek, ezért nyilván nem is hallgatnak rájuk.

Az energiaital meg egy nagy rakás hulladék, ezt minden ép eszű ember tudja, fölösleges is sorolni az egészségkárosító hatásait. Jót fogok röhögni az ilyen majmokon, amikor 30 évesen borsónyi veseköveket hugyoznak, meg kéthetente járnak prosztatavizsgálatra meg végbéltükrözésre.

2010. jún. 21. 17:04
 28/32 anonim ***** válasza:
Persze, természetesen "csak egy hülye felnőtt" írhat olyat, hogy káros, mi? :-) Vicces... 19 éves biológus hallgató vagyok egyébként, és én írtam a legelső választ, hogy káros - csak így válaszolva egyesek kérdéseire. :-) Én mondtam: nyugodtan lehet inni, igazán! Ha Te úgy érzed, szeretnél 30 évesen szívrohamot kapni, tedd, és senki sem gátol meg benne.
2010. jún. 22. 08:50
 29/32 anonim válasza:
A sárga Monstert kóstold meg isteniii *-* amúgy tényleg oda kéne figyelni az energia italokra, hogy ne igyunk mi "fiatalok" ennyit:S tökre tesszük magunkat. Barátnőim egy nap 2nél többet is isznak..én meg csak nézek..
2010. jún. 24. 09:17
 30/32 anonim ***** válasza:
de azért reklámozod a sárga monstert...
2010. jún. 27. 17:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!