Árt 18éven aluliaknak az energiaital?
Én több kávét iszok meg egy nap, ami "elosztva" nem annyira terhel le, alig veszek észre. Tulajdonképpen elég lenne egy reggeli adag, de már hozzászoktam. Viszont volt már, hogy megittam egy energiaitalt, úgy éreztem, majdnem felrobbanok. Pedig nem is ittam mellé mást. A magyarázatot talán a legjobban az alábbiak adják meg. Ajánlom mindenki figyelmébe az idézetet és az egész oldalt is!
Érdemes ezt elolvasni:
"Az energiaitalok koffeintartalma egy deciliter folyadékban általában 30 mg, vagyis dobozonként két dupla kávénak felelnek meg. Azért tér el a hatása a kávé hatásától, mert az egyéb komponenseknek köszönhetően jóval hosszabb ideig tart. A fogyasztása kis mennyiségben, heti egy-két dobozzal nem mondható károsnak, de a rendszeresen vagy alkohollal együtt történő fogyasztása már károsíthatja a szervezetet, elsősorban a májat és a szívet, mert lökésszerűen megemeli a pulzusszámot."
Az egyik ismerősöm 14 éves korától kezdve napi szinten itta a Red bullt most 26 éves, és a mája iszonyatosan elroncsolódott, mintha egy 60 éves alkesz mája lenne, a szíve is össze vissza ver.
Nagyon sajnálom, hogy tönkre tette magát.
Én is meg szoktam inni heti egyszer, vagy két-három hetente, de nem vagyok rászokva, viszont ajánlhatom mindenkinek, hogy csak mértékkel, és a leginkább kerülendő a másfél literes kiszerelés, és a tescos-spáros energiaital.
Ha tudjuk, hogy káros, miért mérgezzük magunkat?
Ez egy jó kérdés, fel is teszem.
Én szeretem az enregiaitalt mert nemis azért iszon hogy felpörgessen mivel eleve örökmozgó vagyok, hanem mert ízlik :P anyám szerint sem vmi jó de úgy van vele ha tiltja akor még jobban iszom. de mióta megengedi azóta 2 hónaponta eggyet :P
pot elég mert van ugy mikor már régen a napi 2× iszom már úgy nagyon nem kívánom.
|| a betegségről csak annyit mondanék, hogy egyik ismrősöm napi szinten ivott 3×-4× ez 12 éves kora óta 2 éve mikor 14 lett bekerült a korházba és megállapították nála, hogy a sok energiaitaltól vagyis a sok koffeintől és taurintól lett. 2 napig élesztették újra. Mostmár egészséges és fitt de amióta a korházba vólt rá se nézett az energiaitalra:P|| amint megtudtam ezt megrettentem de nemérdekelt ittam tovább.XD
figyeljetek már...semmi értelme minden nap inni az energiaitalt. én úgy vagyok vele, hogy ritkán, de akkor minőségit. (Monster)
amióta ezt csinálom mást nem is iszok, csak monstert.
és nem ok nélkül. :P
(Ma 14:47 voltam)
A Monster olyan jóó :P csak drága :$$
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!