Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Porckorongsérv?

Porckorongsérv?

Figyelt kérdés

Évek óta fáj a derekam. Röntgen nem mutat nagy súlyos dolgot. Viszont a fájdalom ráment a jobb oldalon a csípőcsontom alatti részre, combomra, térdemre. Ha lehajolok mindkét fenekem alatt húzódik, fáj. Már nem bírok a jobb lábamon megállni.

Sajnos az Mr vizsgálatra várni kell. Addig hogy tudnék segíteni magamon?

2018. ápr. 24. 07:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ez lehet ülőideg gyulladás is.Az MR a sérvet kimutatná. Legegyszerűbben úgy lehet megállapítani a sérv gyanúját, hogy lefekszel az ágyra és megpróbálod a lábaidat a magasba emelni. Ha sérv van, akkor annyira fáj a hátad, derekad, vagy ahol a sérv van, hogy nem is bírod kinyújtani az emelt lábad.
2018. ápr. 24. 07:26
 2/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is az ülőideg lesz. Óvatosan nyújtani kéne. Vannak a neten gyógytorna gyakorlatok hozzá.
2018. ápr. 24. 07:31
 3/13 A kérdező kommentje:
Igen, a doki szokta emelgetni a lábaim és semmiféle mozgásbeszűkülésem nincsen. Nem fáj a derekamnál sem jobban mint ahogy állandóan. Illetve kb.egy hónapja nem tudok törökülésben ülni, mert nagyon húzódik a combom belső fele és utána nehezen nyújtom ki a jobb lábam. 2 éve voltam kórházban is emiatt. Szó szerint tolófájásaim voltak, akkor is azt mondták isiász, de erre vizsgálatokat nem csináltak. 5 napig abtibiotikumot kaptam és ennyi. Aztán hazajöttem és hónapról hónapra jobb lett. Most megint ez van, de nem olyan intenzív a fájdalom mint akkor.
2018. ápr. 24. 10:40
 4/13 A kérdező kommentje:
és van olyan napközben amikor azt veszem észre, nem fáj semmim. Majd újra elkezni. Ezért gondoltam, hogy sérv és valami ideget nyomhat. Aztán ahogy mozgok, leszáll róla néha. Egyébként beülök az autóba és 10 perc után kiugranék legszívesebben. Pedig 1 órát vezetek a munkahelyemig és vissza is.
2018. ápr. 24. 10:48
 5/13 anonim ***** válasza:
Többet kell mozogni és nyújtani.
2018. ápr. 24. 11:04
 6/13 anonim ***** válasza:
1-es válaszoló vagyok.Az isiász az az ülőideg zsába, eléggé fájdalmas, de idővel magától megszűnik. Remélem az antibiotikumot nem arra adták:) Kímélet javasolt, vigyázni kell vele és ha gyakran fáj akkor szoktak rá szurit adni. Sajnos az egész ülőideg be is gyulladhat ami hihetetlen fájdalommal, mozgáskorlátozottsággal jár. Abban az esetben hónapokig is eltarthat a felépülés.
2018. ápr. 24. 14:50
 7/13 A kérdező kommentje:

Mivel nem tudták kideríteni mi bajom, mi okozza azt a nagy fájdalmat, hasi és erős derékfajdalom, ezért nem adhattak fajdalomcsillapítót. De azt gondolták valami belsö gyulladás (hashártya) ezért adtak antibiotikumot. Később emlékeztem vissza, hogy a sűrgősségin a doktornő azt mondta ez isiász lesz.

De nekem ez nem javul. Egyre rosszabb, már 5-6 hete tart. Olyan, mintha egy 70 éves testében élnék. A teljes jobb oldalam fáj. Válltól lefelé talpig. Gyenge a karom, a lábam. Nincs erő a kezemben amikor szorítok. 40 éves nő vagyok 😖. Köszi szépen a válaszokat!

2018. ápr. 24. 15:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Keress rá a neten az isiász gyógytornára. Mozogj!! Ha nem mozgatod befogja a lábad és leshetsz.
2018. ápr. 24. 17:04
 9/13 anonim ***** válasza:
Amíg gyulladás van nem szabad tornázni. 2 éve küzdök hasonló tünetekkel. Egy vagyont költöttem egyéni gyógytornára, de a fájdalom miatt mindegyik orvoshoz irányított. Az MR nálam kimutatott sérvet, de 2 év után végre találtam egy idegsebészt, aki nem ezen az úton keresgél.
2018. ápr. 26. 06:53
 10/13 anonim ***** válasza:
Az isiász gyógytorna otthon elvégezhető, egy fillérbe sem kerül. A gerincoszlop nyújtása szintén ingyen van.
2018. ápr. 26. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!