Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A vidéki ember egészségesebben...

A vidéki ember egészségesebben él, mint a városi?

Figyelt kérdés

Ugye feltételezés az egész, de nagyon lebutítva:

a városi ember panelban lakik, ugye nem tud kertészkedni. Ezáltal nincs se saját termesztésű gyümölcs, zöldség, gabona, de saját tartású állat, ami a asztalra kerülhetne. Majdnem mindenhova kocsival, busszal, villamossal, stb. egyéb közlekedési eszközzel jár, keveset mozog. Mire 8-10 órát robotol egy munkahelyen (jellemzően ülőmunkát végez), estére hazaesik, nincs ideje, energiája eljárni futni vagy esetleg konditerembe.

Nézzük a vidéken élőt. Sokat tartózkodik kint a jó levegőn, kertészkedik, ezáltal is mozog, állatokat tart. A saját termesztésű (lehetőség szerint bio) élelmiszereit fogyasztja. Életvitelének, munkájának köszönhetően nem kell sokat utaznia, vagy legalábbis nem napi szinten. Nem ül a dugóban, nem sokat stresszel.

Természetesen ezek csak feltevések, lehet hogy a városi épp egy egészségtudatos ember, aki eljár rendszeresen kondizni és bio ételeket vásárol a piacon vagy lehet a falusi épp egy kocsmatöltelék, aki elitta a máját, itt akkor be is dőlt az elmélet. :)

2018. ápr. 12. 12:35
 1/6 anonim ***** válasza:
31%

Hülyeséget írsz.

Falun már nincs állat. lenyírják a füvet, közben összeég a bőrük. Meg kihúznak pár szál dudvát.

Városon sokan járnak edzőterembe, futnak, egészségesen étkeznek.

2018. ápr. 12. 13:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Amiről te beszélsz az tanya, nem falu.
2018. ápr. 12. 13:30
 3/6 anonim ***** válasza:
van olyan falu ahol pekingnél rosszabb a levegő köszönhetően a gumi és szeméttüzelésnek
2018. ápr. 12. 14:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez inkább generációs kérdés, ezeknek a mai vidékieknek már fogalmuk sincs a kertről, ki se jönnek a házból egész nap, a kertről való elképzelésük a kocsiparkoló hármasával. Amúgy a Kádár-időkben minden városi lakáshoz tartozott egy hétvégi telek is, az a generáció a vasműben nem izzadt annyit, mint hétvégén a veteményében. Állattartásról meg annyit, hogy 30-40 éve még pesti bérházakban is mentek körbe az emeleti gangon a csirkék, mert saját lábon tovább "elállt". Ma már faluhelyen is alig látsz állatot.
2018. ápr. 12. 18:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, ti hol éltek, de ahol én éltem vidéken (nem tanyán, nagyközségben), ott igencsak tartott kb. mindenki állatot. Ha mást nem is, de a szárnyasok csak elkapirgáltak az udvaron, de már akkor 1-2 sertés is elfért az ólban, ha más nem, veteményes minden rendes háznál volt. Ez 3 éve még így volt. Azóta ennyit változott a világ? :D
2018. ápr. 12. 21:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Vidéken élő falusi vagyok.Disznót csak akkor érdemes tartani ,ha van földed ahol megtermeled a kajájukat illetve géped amivel learatod.Ha venned kell a táposnál drágább mintha vennéd a boltban a húst.Tyúkot megéri tartani a tojás miatt csirkét a hús miatt necces.Zölséget termelni inkább csak hobby a permet,a víz,a mag meg persze a belerakott munkaóráid nem biztos hogy megtérülnek nem hogy haszon legyen.Egészségesebbek e az emberek?Szerintem nem aki csak teheti menekül.Nincs munkahely meg lassan semmi sem.Tehát vidéken azok élnek akinek nem sikerült elmenekülni mert beteg vagy képzetlen, szegény nem túl okos,idős vagy nyugdíj előtti.Vannak fiatalok is de kb.ők is a túléléssel vannak elfoglalva.
2020. ápr. 28. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!