Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ájultál már el iskolában/...

Ájultál már el iskolában/ egyetemen?

Figyelt kérdés

Ha igen, mi történt utána? A tanár mit tett? Hívtak mentőt?

Előre is köszi a válaszokat.

2018. márc. 27. 22:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Tesnevelésen volt egy fejsérülésem, hogy pontosan mi történt, azt nem tudom, mert semmire nem emlékszem.

Elküldött egy gyerekkel a mosdóba, hogy megitasson, a tesnevelés óra végéig a kispadon ültem óra végén pedig elmondta, hogy mi történt.

2018. márc. 27. 22:49
 2/7 anonim válasza:
Szerencsére suliban még nem, de szerintem hívnának mentőt. Nem tudom mi okból írtad ezt a kérdést, de gondolom mert ájulás közeli állapotban voltál. Ilyenkor amikor ezt érzed arra kell gondolni, hogy nincs semmi gond, biztonságban vagy és hogy nem történhet semmi baj. Stressz miatt is lehet vagy pánikbetegség de le lehet küzdeni szimplán avval hogy nem gondolsz az esetleges rosszúllétre és minden helyzetben a pozitív dolgot nézd.
2018. márc. 27. 22:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem, de egyszer elsötétült előttem a világ. Eszméletemnél voltam, de nem láttam, nem volt erőm, fura volt minden. Mivel még kommunikálni is tudtam, csak kicsit ültem, hoztak vizet, azt hiszem, megkérdezték, hívjanak-e mentőt, mondtam nem. Nem tartott sokáig.

Ájulásnál gondolom, hívnak.

2018. márc. 27. 23:43
 4/7 anonim válasza:
Velem még régen óvodás koromban történt ilyen eset, mikor a jégen csúszkáltam hülyéskedve a többiekkel, aztán megcsúszhattam és beüthettem a fejem a jégbe, mert már csak ezt követően arra lettem figyelmes, hogy egy csoporttársammal sétálok az udvaron és támaszkodva segít nekem, másra nem emlékszek.
2018. márc. 28. 16:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Most voltam elsősegély oktatáson. Az oktató mondta, hogy valaki elájult az oktatáson egyszer.
2018. márc. 28. 22:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én magam nem, de többször is szemtanúja voltam, hogy mással megtörténik. Kettőnek gimiben, egyikük eséskor a fejét is beverte, csúnyán megsérültek a fogai, a másikat időben elkapták, mindkettőhöz hívtak mentőt.

A többi orvosi egyetemen történt, klinikán/kórházban meg patológiai intézetben, ott nyilván nincs értelme mentőt hívni, de egyébként sem kerítettek nagy feneket a dolognak, lefektették őket amíg jobban nem lettek, aztán folytatták a gyakorlatot vagy mentek haza.

Szerintem egyébként egy mezei ájulásnál, ha pár perc után jobban van az ember és esés közben nem üthette meg a fejét, teljesen fölösleges mentőt hívni, de egy általános vagy középiskolában már csak biztos ami biztos alapon ki fogják hívni, nehogy a gyereknek valami baja legyen, amiért ők a felelősek.

2018. márc. 28. 23:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Még nem, de egyszer felment a vérnyomásom 180ra és ennek hatására egy pánik rohamot is kaptam :) Járni nem tudtam és össze vissza dölöngéltem, de nem ájultam el ... majd nem.

Mentőt akartak hívni, de kb 20 perc után már egész jól voltam, ezért végül a mentőt nem hívták.

Felmentettek a napra, de nem engedtek haza egyedül, mert féltek hogy lesz valami, csak kísérővel.

2018. márc. 29. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!