Ájultál már el iskolában/ egyetemen?
Ha igen, mi történt utána? A tanár mit tett? Hívtak mentőt?
Előre is köszi a válaszokat.
Tesnevelésen volt egy fejsérülésem, hogy pontosan mi történt, azt nem tudom, mert semmire nem emlékszem.
Elküldött egy gyerekkel a mosdóba, hogy megitasson, a tesnevelés óra végéig a kispadon ültem óra végén pedig elmondta, hogy mi történt.
Nem, de egyszer elsötétült előttem a világ. Eszméletemnél voltam, de nem láttam, nem volt erőm, fura volt minden. Mivel még kommunikálni is tudtam, csak kicsit ültem, hoztak vizet, azt hiszem, megkérdezték, hívjanak-e mentőt, mondtam nem. Nem tartott sokáig.
Ájulásnál gondolom, hívnak.
Én magam nem, de többször is szemtanúja voltam, hogy mással megtörténik. Kettőnek gimiben, egyikük eséskor a fejét is beverte, csúnyán megsérültek a fogai, a másikat időben elkapták, mindkettőhöz hívtak mentőt.
A többi orvosi egyetemen történt, klinikán/kórházban meg patológiai intézetben, ott nyilván nincs értelme mentőt hívni, de egyébként sem kerítettek nagy feneket a dolognak, lefektették őket amíg jobban nem lettek, aztán folytatták a gyakorlatot vagy mentek haza.
Szerintem egyébként egy mezei ájulásnál, ha pár perc után jobban van az ember és esés közben nem üthette meg a fejét, teljesen fölösleges mentőt hívni, de egy általános vagy középiskolában már csak biztos ami biztos alapon ki fogják hívni, nehogy a gyereknek valami baja legyen, amiért ők a felelősek.
Még nem, de egyszer felment a vérnyomásom 180ra és ennek hatására egy pánik rohamot is kaptam :) Járni nem tudtam és össze vissza dölöngéltem, de nem ájultam el ... majd nem.
Mentőt akartak hívni, de kb 20 perc után már egész jól voltam, ezért végül a mentőt nem hívták.
Felmentettek a napra, de nem engedtek haza egyedül, mert féltek hogy lesz valami, csak kísérővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!